LUCKAZ: byl v babicáriu a navíc v zálohách (ale co bych neudělala kvůli tomu, abych nemusela hledat kuchařku :-)
zelenina v soli
1,5kg mrkve
0,5kg petržele
0,5kg celeru
0,17kg paprik
0,25kg červených rajčat
0,5kg cibule
0,08kg česneku
0,17kg petrželové nati
0,17kg celerové nati
oprat, pomlýt na masomlýnku. přidat 0,5kg soli, promíchat, plnit do sklenic od dětské výživy a pevně zavřít. nesteriluje se.
část rodiny pracovala v 50. a 60. letech v konzervárenském průmyslu, předpokládám, že recept může pocházet odtud (a proto ty divné váhy, je to dělané na větší množství).
trvanlivost zavřených lahviček je dlouhá, tuším jsem testovala asi desetiletou a dobrý. Načaté skladuju v ledničce. dává se asi 1-2 čajové lžičky na hrnec vývaru.