• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ZUZKAOU: nevím, proč by mělo komukoli z vás vadit, že chci neprovařená vejce jíst jen co nejčerstvější, když je to první, co se všude člověk dočte. Na vejce natvrdo nebo do pečení si klidně vezmu vejce týden "prošlá", ale tekutým žloutkům nevěřím. Můžete si o tom myslet, co chcete, ale mě zajímalo čistě jenom, v jakých úpravách se zároveň "uvaří" žloutek a zároveň je poznat chuťový rozdíl, mínusy opět nechápu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    QUANTI: cože?

    Vajíčka mají trvanlivost v řádu měsíců. Mimo ledničku. Navíc tedy pokud jsou z normální prodejní sítě, neumyla si je a nevystavila si je nějaké bakteriální kontaminaci u sebe v ledničce, tak se nemají jak kontaminovat.

    Ale jaksi nejjednoduší je uvařit je na tvrdo, ne?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BRUKEV: domácí holt nemám, ale znát to je. Díky za tipy.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    QUANTI: vaječná omeleta.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Míchaná vejce, nějaký dobrý piškot, domácí těstoviny. Všude v těchto jídlech je poznám. nicméně zpětně mi dochází, že bio nemusí být domácí, o kterých mluvím já:)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    taky prosím o radu - kupuju si na vajíčka naměkko nehorázně drahá Bio vejce, ale teď jsem je nestihla zpracovat - ještě jsou v trvanlivosti, ale do "nedovařených" už v téhle fázi nejdu. Nemáte nápad na jídlo, v kterém jsou kvalitní vejce znát, ale zároveň se tepelně zpracují?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TUILE: žlutý hrách dělám jen do polívky s uzeným masem, ale je to moc dobrá kombinace.
    za tipy děkuju, cizrnu teď nechci, tak to zkusím asi čevenou čočkou. S přidat sýr je dobrý nápad, mám ho moc :-)
    TUILE
    TUILE --- ---
    GUDRUN: delame doma pomerne casto cizrnovy placky. v podstate falafel s pridavkem cehokoliv, co se nachazi v lednici.
    mrkvovy byly taky.
    ca pul na pul rozmixovana namocena cizrna s rozmixovanou mrkvi, korenim, soli, syrem .......
    slepi se to tou cizrnou, takze neni treba nic dalsiho.


    a ja mam dotaz co s namocenym naklicenym zlutym hrachem. lezi mi v lednici a ceka, az ho zpracuju. a ja mam pokrk vsech placicek a ke kasi mam odpor diky skolni jidelne. nejake napady?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    poradíte mi recept na mrkvový placičky z trouby? nechce se mi smažit. nějaké smažené jsem našla na apetitu, ale nevím, zda je to potřeba pro pečení v troubě nějak upravit. Může být i mrkev ve směsi s něčím - bramborou, červenou čočkou. Díky.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Vsude ted vidam kralika na milion zpusobu, az jsem na nej dostala opravdu velkou chut. Jenze nemam v rodine zadnou babcku kralikarku, tak shanim tip, kde nejakyho usaka splasit. Idealne domaciho. Najde se nekdo, kdo poradi? Lokalita stredni cechy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Pro Machalíka s láskou.

    Ve vlastní šťávě: Co se starým chlebem | Ve vlastní šťávě
    http://www.rozhlas.cz/...owave/vevlastnistave/_zprava/ve-vlastni-stave-co-se-starym-chlebem--1664079
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: ok, dík.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: V celku jo ) ale doporucuju ho nalozit dyl nez pres noc. Klidne 2-3dny.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: tenhle recept odpovídá? http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Cinghiale-in-Dolce-Forte

    At to decka slyší během přípravy v čechoitalštině :)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Nebyl strelenej, ale sestrelenej, lokomotivou, otcuv soused je masinfirer.
    To Brukev: Cim dyl je to nalozeny, tim lip. Hlavne az se to zacne varit tak seber tu bilkovinu z vrchu (jakoby penu z vajvru) nebo ti to zavsivi cely jidlo. Jalovec a rozmaryn je nejosvedcenejsi kombinace. U nas v restauraci to bylo hodne popularni jidlo :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: btw ten recept vypadá jednoduše a díky čokoládě to bude bavit připravovat i děti. K tomu si tematicky pustíme nějakého Asterixe s Obelixem a je to:)
    AIJA
    AIJA --- ---
    BRUKEV:
    Chtěj mladou zvěřinu. To pak můžeš pro děti i toho divočáka...
    AIJA
    AIJA --- ---
    HENNYVILLE:
    Spíš byl střelenej teĎ v říji, ne? V tomhle období bych se s tím neda nedělala. Je s tím moc práce, musí se to naložit alespoň natřikrát, aby maso nesmrdělo.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: já si zrovna četl při obědě, že daněk střelený nyní na podzim, je v podstatě nepoživatelný díky zvýšenému množtví nějakého hormonu. Prostě to smrdí a hnusně chutná to maso. Nemá to souviset s věkem, nicméně ideál věk okolo 2-3 let, ty kusy 8+ let jsou tužší.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Danka ted dostal muj otec a tak straslive smrdel ze se to nedalo jist. Ja mam podobnou zkusenost taky, jakmile je to zvire 2+ roku stary, je to pro me nepozivatelny. Radeji bych bral kance. Cinghiale ala dolce forte je nejlepsi kanci jidlo co znam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam