• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Nebyl strelenej, ale sestrelenej, lokomotivou, otcuv soused je masinfirer.
    To Brukev: Cim dyl je to nalozeny, tim lip. Hlavne az se to zacne varit tak seber tu bilkovinu z vrchu (jakoby penu z vajvru) nebo ti to zavsivi cely jidlo. Jalovec a rozmaryn je nejosvedcenejsi kombinace. U nas v restauraci to bylo hodne popularni jidlo :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: btw ten recept vypadá jednoduše a díky čokoládě to bude bavit připravovat i děti. K tomu si tematicky pustíme nějakého Asterixe s Obelixem a je to:)
    AIJA
    AIJA --- ---
    BRUKEV:
    Chtěj mladou zvěřinu. To pak můžeš pro děti i toho divočáka...
    AIJA
    AIJA --- ---
    HENNYVILLE:
    Spíš byl střelenej teĎ v říji, ne? V tomhle období bych se s tím neda nedělala. Je s tím moc práce, musí se to naložit alespoň natřikrát, aby maso nesmrdělo.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: já si zrovna četl při obědě, že daněk střelený nyní na podzim, je v podstatě nepoživatelný díky zvýšenému množtví nějakého hormonu. Prostě to smrdí a hnusně chutná to maso. Nemá to souviset s věkem, nicméně ideál věk okolo 2-3 let, ty kusy 8+ let jsou tužší.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Danka ted dostal muj otec a tak straslive smrdel ze se to nedalo jist. Ja mam podobnou zkusenost taky, jakmile je to zvire 2+ roku stary, je to pro me nepozivatelny. Radeji bych bral kance. Cinghiale ala dolce forte je nejlepsi kanci jidlo co znam.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BRUKEV: Kance bych nebrala urcite, danek je super.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pls, mám si vybrat z Makra nejakou zverinu, známý mi to doveze jako prezent za sluzbicku.
    Moc zverinu nedeláme, max v guláši.
    Chci neco, co si dají hlavne deti, at si ochutnají neco jiného, než běžně jíme. Takhle laicky me napadá neco ve výsledku s bramborovou kaší dobrou, je to pro deti 3 a 6 let, nic víc neocení. Maso třeba na kořenovce produšené, neco už vyberem.
    Srnce nechci, co pro prcky bude good? Daněk, jelen, muflon, kanec?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Máte někdo tip na blog / stránku s dobrými recepty do pomalého hrnce? Jde mi hlavně o polévky a hlavní jídla.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    TOM: Omeletu jsem zkusil a super. I mi bohatě stačila jedna řasa na omeletu, noriovaté mi to přišlo akorát. Co se mi nepovedlo, tak slepit to podobně jako sushi - omeleta se při rolování svezla a přkryla rezervu, kterou jsem řase nastavil. Ale vůbec to neva, jí se to v pohodě i neslepené. Díky i vůbec za ten nápad balit vajíčka do nori, to by mě asi nenapadlo. Budu teď experimentovat.
    rolky.png
    TOM
    TOM --- ---
    TOM: jo, zapomněl jsem přidat do směsi 2-3 pol. lžíce čedaru nebo kozího sýra, na kostičky
    kupuju zásadně v Lidlu, ten kozí doporučuju i samostatně třeba k vínu, má černobílý obal, z Nizozemí od Unikaas
    TOM
    TOM --- ---
    Korejská omeleta Gaeran Mari

    1 střední cibule, 1 střední mrkev
    4 vejce
    olej, sůl
    2 (nebo 4) plátky řasy nori

    Mrkev s cibulí nakrájet na hodně jemno. Vajíčka vyklepnout do misky (nebo půllitrového hrnku) a vidličkou rozmíchat. Přidat mrkev a cibuli, osolit a rozmíchat.
    Do pánve trochu oleje, nalít půlku směsi a přiklopit pokličkou. Dusit na slabém plameni odhadem 10-15 minut. Omeletu vyklopit na talíř (nebo rovnou krájecí prkénko), a přikrýt řasou nori. Osobně dávám z každé strany jednu řasu, aby to bylo noriovatější. Vrchní plátek prstama poťukat, aby se spojil s omeletou a nasákl tak vlhkost. Chvíli počkat, a zatímco se dělá druhá omeleta ze zbytku směsi, zkusit šikovně zabalit (na jedné straně by řasa měla mít přesah na přelepení).
    Kdo má sushi rolovací podložku, tak si nespálí prsty (já nemám).

    Když to dělám pro někoho, tak nakrájím na plátky á-la sushi. A když mám nůž od hattori hanza (nemám), protože jinak se to roztrhá. V opačném případě jím jako rolku. Primitivní a rychlá snídaně.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MACHALIK: my jen děláme že je jíme, ale fskutečnosti je to jen habaďůra na vás vidláky - aby přes vánoce nestoupala cena jiných, kvalitnějších ryb
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Proč vlastně žerete kapry?
    MALKE
    MALKE --- ---
    DIVER: Nemůže to bejt ekvivalent prořezávání, když je to takový mrňavý?

    VIDEO: Vánoční kapr bez kostí není science fiction. Radí šéfkuchař - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/kapr-bez-kosti-0pc-/hobby-domov.aspx?c=A121217_162114_hobby-domov_bma

    (Ale doma jsem to netestovala.)
    DIVER
    DIVER --- ---
    proto celkem nemám rád kapra. mraky kostí a to maso za to moc nestojí imho.
    KENZO
    KENZO --- ---
    DIVER: je to trochu "voser" ale hladim filet dlaní a pinzetou vytahuji. Tak minuta dvě nadávání co jsem to zase vymyslel
    DIVER
    DIVER --- ---
    KENZO: to mě vždycky zajímalo, kam mizí ty kosti a jak je dávají pryč. od chvíle, co jsem si z krku několik hodin tahal sám prsty přelomenou rybí kost, z nich na mě jde trochu hrůza :)
    KENZO
    KENZO --- ---
    TUILE: kapří hranolky
    TUILE
    TUILE --- ---
    mam v lednici dva certsvi kapri filety z malyho ne prilis tucnyho kaprika.
    bezne osolim, opeprim, pridam nejaky bylinky a dam na masle pect do trouby.

    nejakej jinej tip?
    treba to na noc do neceho nalozit? misto peceni dusit? nejaky oblibeny koreni?

    diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam