BRUKEV: očisti srdíčka a ořez vyvař spolu s kuřecími skelety a polévkovou zeleninu a kořením (bobkový list, pepř, nové koření, muškátový oříšek) na vývar.
Očištěné kousky srdíček opeč a uvař ve vývaru do měkka. Na másle orestuj cibuli, česnek, mrkev, celer a petržel, zalij vývarem bez srdíček a přidej trochu brambor a trošku tymiánu. Když je to měkké, tak to rozmixuj na krém a případně tam přidej trochu smetany. A pak do toho dej ty opečená, uvařená srdíčka.
Jinak jestli k tomu nechceš tu polívku, ale chceš srdíčka zadělávaná, tak očištěná srdíčka opeč z obou stran na troše tuku na páni, přidej cibuli a česnek a orestu. Pak zalij deckou bílého vína a trochou vody, přidej nové koření, pepř a bobkový list a muškátový květ a udus do měkka (většinou tak 15-20 minut). Pak přidej buď zakysanou smetanu a nebo čerstvou smetanu a citron. K tomu rejži, nebo těstoviny.
Další varianta je namarinovat je v nějaké z asijských marinád a pak je zprudka opéct a nebo ogrilovat.
Chicken Heart Yakitori Recipe | Serious Eats
http://www.seriouseats.com/recipes/2011/05/chicken-heart-yakitori-recipe.html