• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DIVER
    DIVER --- ---
    LORAIN: svíčková s králíkem je klasika, ovšem taky mi to přijde trochu škoda. a nevím, jestli není nějaká kuchařská chyba máčet králíka (slepici a rybu) v omáčce. blbě se pak hledají kosti.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BRUKEV: my sice králíky nemáme neomezeně, ale na jaře i podzim tak dva kousky. A můj bratr i tak tvrdí, že v úpravě "na svíčkovou" je ho škoda.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PETATA: Díky, je hotovej a je fakt povedenej!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Smažený králík s lehkým brsalátem. Jedl jsem několikrát a je to super. Jen prostě někdo, kdo nemá přísun králíků, které jsou tím pádem vzácnost, si to holt neudělá, bo mu to přijde líto.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DIVER: no aby to nebyla nejaka mimibazar varianta. vis jak sojovka, plnotucna a tavenak :D
    DIVER
    DIVER --- ---
    VYHULENY_UFO: je to francouzskej recept, tak předpokládám tu francouzskou. ale já to nikdy ani nejedl, ani neviděl. jen na nyxu se na to pějí ody už pár let. od tý doby to mám v plánu :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DIVER: na jaky horcici? klasicky cesky plnotucny nebo na nejaky francouzsky? :D
    DIVER
    DIVER --- ---
    LORAIN: já to ještě nikdy nejedl, ale top je prý králík na hořčici. jednou ho udělám :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    LORAIN: ma nejoblibenejsi uprava je kralik na smetane podle Vanka
    pak jeste, tez podle Vanka, delame kralici maso na salveji a to je taky bozske

    PEPITO
    PEPITO --- ---
    LORAIN: Do pekáče cibuli, na ní osolené a opepřené kusy králíka, troška tymiánu, na to opět cibuli, podlít, přikrýt, dát do trouby, péct, posledních pár minut péct odkryté (pozor na připálení cibule). K tomu nějaké brambory....
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Rozmrazuju králíka. Nebyl by nějakej fakt dorbej recept vhodnej pro děti a ideálně bez anglický?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZUZKAOU: máš pravdu, grilovaný srdíčka jsou taky super.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: očisti srdíčka a ořez vyvař spolu s kuřecími skelety a polévkovou zeleninu a kořením (bobkový list, pepř, nové koření, muškátový oříšek) na vývar.

    Očištěné kousky srdíček opeč a uvař ve vývaru do měkka. Na másle orestuj cibuli, česnek, mrkev, celer a petržel, zalij vývarem bez srdíček a přidej trochu brambor a trošku tymiánu. Když je to měkké, tak to rozmixuj na krém a případně tam přidej trochu smetany. A pak do toho dej ty opečená, uvařená srdíčka.


    Jinak jestli k tomu nechceš tu polívku, ale chceš srdíčka zadělávaná, tak očištěná srdíčka opeč z obou stran na troše tuku na páni, přidej cibuli a česnek a orestu. Pak zalij deckou bílého vína a trochou vody, přidej nové koření, pepř a bobkový list a muškátový květ a udus do měkka (většinou tak 15-20 minut). Pak přidej buď zakysanou smetanu a nebo čerstvou smetanu a citron. K tomu rejži, nebo těstoviny.

    Další varianta je namarinovat je v nějaké z asijských marinád a pak je zprudka opéct a nebo ogrilovat.
    Chicken Heart Yakitori Recipe | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/recipes/2011/05/chicken-heart-yakitori-recipe.html
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BRUKEV: dělám klasickej kuřecí vývar právě se žaludky a srdíčky, ale nekrájím, máme je rádi vcelku.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    BRUKEV: já mám zásobu doma vykrmených brojlerů, takže kupičku krky - žaludky - srdíčka - kostra používám na vývar a pak i krájím do polévky. Klasika nudle atd :) mám to taky moc ráda.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BRUKEV:
    Něco jako kaldoun z nich občas uvařím. Babička do něj přidává smetanu. Jinak jsem se s tím v polévkové podobě asi nesetkala.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Měl jsem v restauraci "kuřecí krémovou polévku". Nebyla to žádná bomba, nebyl to ani průs*er, nicméně mi tam moc chutnala kuřecí srdíčka, kterých jsem tam nakrájených napočítal celkem dost (mimo jiného kuřecího masa).
    Máte nějaký recept na polévky, krémy se srdíčkama?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    TANGERINE: Tak ono jako zavareni mize aspon docasne fungovat i nalejt ho so ty sklenicke az po okraj varici a hned zavrit..idealnw bez vzduchu..

    + samozrejme cim komcentrovanej a slanej tim lepe
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    TANGERINE: u zeleninovyho je to boj, takovej silnej hovezi/drubezi co ti zesulcovati a nahore si udela izolacni tukovou poklicku vydrzi nasobne dele...
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    AIJA: Ta byla spíš řečnická, už je snězenej :) Spíš mě to zajímalo kvůli tomu, abych ho pak mohla přidávat do vaření...bez mrazáku je to na nic :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam