• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZUZKAOU: máš pravdu, grilovaný srdíčka jsou taky super.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: očisti srdíčka a ořez vyvař spolu s kuřecími skelety a polévkovou zeleninu a kořením (bobkový list, pepř, nové koření, muškátový oříšek) na vývar.

    Očištěné kousky srdíček opeč a uvař ve vývaru do měkka. Na másle orestuj cibuli, česnek, mrkev, celer a petržel, zalij vývarem bez srdíček a přidej trochu brambor a trošku tymiánu. Když je to měkké, tak to rozmixuj na krém a případně tam přidej trochu smetany. A pak do toho dej ty opečená, uvařená srdíčka.


    Jinak jestli k tomu nechceš tu polívku, ale chceš srdíčka zadělávaná, tak očištěná srdíčka opeč z obou stran na troše tuku na páni, přidej cibuli a česnek a orestu. Pak zalij deckou bílého vína a trochou vody, přidej nové koření, pepř a bobkový list a muškátový květ a udus do měkka (většinou tak 15-20 minut). Pak přidej buď zakysanou smetanu a nebo čerstvou smetanu a citron. K tomu rejži, nebo těstoviny.

    Další varianta je namarinovat je v nějaké z asijských marinád a pak je zprudka opéct a nebo ogrilovat.
    Chicken Heart Yakitori Recipe | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/recipes/2011/05/chicken-heart-yakitori-recipe.html
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BRUKEV: dělám klasickej kuřecí vývar právě se žaludky a srdíčky, ale nekrájím, máme je rádi vcelku.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    BRUKEV: já mám zásobu doma vykrmených brojlerů, takže kupičku krky - žaludky - srdíčka - kostra používám na vývar a pak i krájím do polévky. Klasika nudle atd :) mám to taky moc ráda.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BRUKEV:
    Něco jako kaldoun z nich občas uvařím. Babička do něj přidává smetanu. Jinak jsem se s tím v polévkové podobě asi nesetkala.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Měl jsem v restauraci "kuřecí krémovou polévku". Nebyla to žádná bomba, nebyl to ani průs*er, nicméně mi tam moc chutnala kuřecí srdíčka, kterých jsem tam nakrájených napočítal celkem dost (mimo jiného kuřecího masa).
    Máte nějaký recept na polévky, krémy se srdíčkama?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    TANGERINE: Tak ono jako zavareni mize aspon docasne fungovat i nalejt ho so ty sklenicke az po okraj varici a hned zavrit..idealnw bez vzduchu..

    + samozrejme cim komcentrovanej a slanej tim lepe
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    TANGERINE: u zeleninovyho je to boj, takovej silnej hovezi/drubezi co ti zesulcovati a nahore si udela izolacni tukovou poklicku vydrzi nasobne dele...
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    AIJA: Ta byla spíš řečnická, už je snězenej :) Spíš mě to zajímalo kvůli tomu, abych ho pak mohla přidávat do vaření...bez mrazáku je to na nic :/
    AIJA
    AIJA --- ---
    TANGERINE:
    A kolik ho máš?
    AIJA
    AIJA --- ---
    LORAIN:
    Teda ...ty ne:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    LORAIN:
    A kolik ho máš?
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    LORAIN: To si radši uvařím novej, než se s tím ještě zavařovat. :/

    Ale moc díky, aspoň mám představu. :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANGERINE: Týden max., ale co ho třeba zavařit?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já bych neriskoval víc než pět dní až týden. Poznáš po čuchu, jestli už to jede.
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    Ahoj, blbej dotaz - jak dlouho mi v lednici vydrzi zeleninovy vyvar ve sklenici? Nemam mrazak. Diky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: čočkovou polívku dělej francouzskou, ne klasickou českou - tam je lepší velkozrnná, protože ji potřebuješ trošku rozvařit a ta drobnozrná spíš drží pohromadě.

    Ale nejlepší je na různé saláty, nebo třeba s rejží na mujadžáru.

    Celeriac and lentils with hazelnuts and mint
    http://www.ottolenghi.co.uk/celeriac-and-lentils-with-hazelnuts-and-mint-shop

    Mujaddara neboli čočka s rýží - Hrnec v hlavě
    http://hrnecvhlave.cz/mujaddara-neboli-cocka-s-ryzi/

    French in a Flash: My Perfect French Lentil Soup with Thyme and Bacon Recipe | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/recipes/2010/05/french-in-a-flash-my-perfect-lentil-soup.html
    FITH
    FITH --- ---
    DIVER: Jako priloha je proste bezkonkurencni tato uprava:
    Cibule,cesnek,korenova zelenina,vse na drobno na ghi nebo na oliv olej,orestovat pridat proplachnutou cocku,trochu podlit,dusit,kontrovat,dle potreby podlivat,ve finale je cocka meka(nerozvarena), dochutit soli,peprem,pridat zakys.smetanu a podavat.Nejlepe s rybou nebo drubezi.I samostatne je to vytecne.
    Dale na salaty vytecna. Ted jsem ji jedla ve Francii oprazenou a bylo to opravdove umelecke dilo,recept bohuzel nemam.
    Jinak z ni varim polevku:
    salek zelene,salek cervene cocky,porek,cibule,cesnek,korenova zelenina,kousek zazvoru,vyvar,ghi,smetana.Zeleninu nakrajet na kousky spolu s cibuli,cesnemem a porkem,z azvorem orestovat na ghi,pridat proplachnutou cervenou cocku,zalit vyvarem osolit a varit do zmeknuti.Zapomnela jsem na tu zelenou cocku,tu si das do zvlatniho kastrulku a uvaris,pozor nerozvarit.Az ta zelenina zmekne,tak ji rozmixujes,p ridas uvarenou,slitou zelenou cocku a trochu smetany.Dobrou chut!
    KOZINA
    KOZINA --- ---
    DIVER
    DIVER --- ---
    KOZINA: FITH: zrovna jsem na ní koukal v ocbhodě a říkal si, že jí zkusím. je něco na co je vhodná zejména? a dá se z ní dělat i běžná čočka (příloha) nebo třeba klasická čočková polívka?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam