• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    QUANTI: Moje babi z něj dělala řízky pomalu a dlouho pečené v trobě u kamen. Luxus!!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DIVER: tak třeba pečený králík musí být imho obložený hromadou slaniny nebo bůčku, aby nebyl suchý. Ve smetanové omáčce suchý není. A teda nemyslím, že je kost z králíka takový problém jako z ryby :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORAIN: babička ho nedělala na svíčkovou, ale "na paprice" - papriková omáčka se smetanou. Dobrých deset let to bylo moje naprosto nejoblíbenější jídlo. Zeleninová svíčková mi ke králíkovi vůbec nesedí, při vší úctě k Vaňkovi.
    DIVER
    DIVER --- ---
    LORAIN: svíčková s králíkem je klasika, ovšem taky mi to přijde trochu škoda. a nevím, jestli není nějaká kuchařská chyba máčet králíka (slepici a rybu) v omáčce. blbě se pak hledají kosti.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BRUKEV: my sice králíky nemáme neomezeně, ale na jaře i podzim tak dva kousky. A můj bratr i tak tvrdí, že v úpravě "na svíčkovou" je ho škoda.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PETATA: Díky, je hotovej a je fakt povedenej!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Smažený králík s lehkým brsalátem. Jedl jsem několikrát a je to super. Jen prostě někdo, kdo nemá přísun králíků, které jsou tím pádem vzácnost, si to holt neudělá, bo mu to přijde líto.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DIVER: no aby to nebyla nejaka mimibazar varianta. vis jak sojovka, plnotucna a tavenak :D
    DIVER
    DIVER --- ---
    VYHULENY_UFO: je to francouzskej recept, tak předpokládám tu francouzskou. ale já to nikdy ani nejedl, ani neviděl. jen na nyxu se na to pějí ody už pár let. od tý doby to mám v plánu :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DIVER: na jaky horcici? klasicky cesky plnotucny nebo na nejaky francouzsky? :D
    DIVER
    DIVER --- ---
    LORAIN: já to ještě nikdy nejedl, ale top je prý králík na hořčici. jednou ho udělám :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    LORAIN: ma nejoblibenejsi uprava je kralik na smetane podle Vanka
    pak jeste, tez podle Vanka, delame kralici maso na salveji a to je taky bozske

    PEPITO
    PEPITO --- ---
    LORAIN: Do pekáče cibuli, na ní osolené a opepřené kusy králíka, troška tymiánu, na to opět cibuli, podlít, přikrýt, dát do trouby, péct, posledních pár minut péct odkryté (pozor na připálení cibule). K tomu nějaké brambory....
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Rozmrazuju králíka. Nebyl by nějakej fakt dorbej recept vhodnej pro děti a ideálně bez anglický?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZUZKAOU: máš pravdu, grilovaný srdíčka jsou taky super.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRUKEV: očisti srdíčka a ořez vyvař spolu s kuřecími skelety a polévkovou zeleninu a kořením (bobkový list, pepř, nové koření, muškátový oříšek) na vývar.

    Očištěné kousky srdíček opeč a uvař ve vývaru do měkka. Na másle orestuj cibuli, česnek, mrkev, celer a petržel, zalij vývarem bez srdíček a přidej trochu brambor a trošku tymiánu. Když je to měkké, tak to rozmixuj na krém a případně tam přidej trochu smetany. A pak do toho dej ty opečená, uvařená srdíčka.


    Jinak jestli k tomu nechceš tu polívku, ale chceš srdíčka zadělávaná, tak očištěná srdíčka opeč z obou stran na troše tuku na páni, přidej cibuli a česnek a orestu. Pak zalij deckou bílého vína a trochou vody, přidej nové koření, pepř a bobkový list a muškátový květ a udus do měkka (většinou tak 15-20 minut). Pak přidej buď zakysanou smetanu a nebo čerstvou smetanu a citron. K tomu rejži, nebo těstoviny.

    Další varianta je namarinovat je v nějaké z asijských marinád a pak je zprudka opéct a nebo ogrilovat.
    Chicken Heart Yakitori Recipe | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/recipes/2011/05/chicken-heart-yakitori-recipe.html
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BRUKEV: dělám klasickej kuřecí vývar právě se žaludky a srdíčky, ale nekrájím, máme je rádi vcelku.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    BRUKEV: já mám zásobu doma vykrmených brojlerů, takže kupičku krky - žaludky - srdíčka - kostra používám na vývar a pak i krájím do polévky. Klasika nudle atd :) mám to taky moc ráda.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BRUKEV:
    Něco jako kaldoun z nich občas uvařím. Babička do něj přidává smetanu. Jinak jsem se s tím v polévkové podobě asi nesetkala.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Měl jsem v restauraci "kuřecí krémovou polévku". Nebyla to žádná bomba, nebyl to ani průs*er, nicméně mi tam moc chutnala kuřecí srdíčka, kterých jsem tam nakrájených napočítal celkem dost (mimo jiného kuřecího masa).
    Máte nějaký recept na polévky, krémy se srdíčkama?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam