• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MIST
    MIST --- ---
    EDERA: rozdelila jsem tu plec na dva kusy a z casti jsem delala tohle (misto cibulky a fiku jsem dala jen mrkev a meli jsme to s bramborovou kasi). Tak, jak veprove s mrkvi nemusim, tak tohle teda muzu a budu definitivne opakovat.

    Bourbon Honey Braised Pork Shoulder
    Bourbon Honey Braised Pork Shoulder
    http://waitingonmartha.com/bourbon-honey-braised-pork-shoulder/


    PETATA: dobry to bylo, to taky jeste nekdy zopakuji
    PETATA
    PETATA --- ---
    MIST: veprove v mlece znas?

    Michael Pollan — Cooked | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=12251
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIST: Přikoupit sádlo/bůček a rillettes?
    Ale jsem taky zvědavá na další tipy. Já z plecka obvykle zcela nudně dělám moravské vrabce.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MIST:
    Není moc cucková? Dá se nakrájet na balitelný plátky?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    MIST: Perkelt.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ZUZKAOU: Aha, tak to jsem úplně mimo, já myslela, že mluvíme prostě o zapečeném květáku s bešamelem a sýrem, nikoliv o konkrétní nápodobě mac'n'cheese :)


    TRISSIE: Jo, Jamie umí z jednoduchých "prázdných" jídel udělat složitá výborná díla, která původní skoro fast food připomínají jenom zlehka. Máme moc rádi tyhle jeho macaroni cheese http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/quick-tomato-macaroni-cheese/ . Ale to "quick" v názvu je dost legrační. Jako jo, není tam bešamel, ale jinak...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ANNNA: imho nejdivnější je to, že tam dávaj toho bešamelu fakt hodně, aby to mělo konzistenci těch mac'n'cheese. květákovej nákyp je v pořádku, ale tohle prostě bylo divný. (už se mi nedaří dohledat původní recept)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBERA: není tam nic, co by se mrazem nějak pokazilo. Jen bude klíčová pachutěsnost nádoby, ve které to budeš zamražovat, aby to nechytalo pachy z okolí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ANNNA: u nás se velmi rychle dostalo na seznam "oblíbených" tohle: http://www.jamieoliver.com/...bles-recipes/the-best-cauliflower-broccoli-cheese/#r3UlpIqxmzBX1LkQ.97

    ale teda není to úplně rychlé, když počítáš i ten brokolicový bešamel a pak zapékání (ale zas to zapékání už nevyžaduje žádnou aktivitu ze strany kuchaře...)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ZUZKAOU: Vidíš, zrovna květák (nebo i jinou zeleninu) zapečený s bešamelem a sýrem považuju za docela rychlé a pohodové jídlo :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: diky,s mrazenim cizrny mam taky zkusenost,ale tentokrat jsem si rikala,ze bych ji zpracovala najednou velke mnozstvi. Nakonec jsem si netroufla a zamrazila jen samotnou lusteninu.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: Zamrazila jsem cizrnu, to funguje bezvadně. Hummus zatím nikdy.
    MIST
    MIST --- ---
    Nejakej zajimavej napad co s veprovou pleci?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Zkousel jste prosim nekdo mrazit humus?
    Da se,nebo to mam spis zmrazit jeste ve forme cizrny? Dik
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdybyste někdo nabyl dojmu, že mac'n'cheese jsou divný, ale varianta květák zapečný se sýrovým bešamele jsou vlastně dobrý nápad, tak ne - furt je to divný a pracný.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Can You Really Ripen an Avocado in Just 10 Minutes? — Putting Tips to the Test in the Kitchen | The Kitchn
    http://www.thekitchn.com/can-you-really-ripen-an-avocado-in-just-10-minutes-223006

    Sice to funguje, ale jen napůl. Avokádo změkne, ale nezmizí taková ta hořká chuť nezralého avokáda..
    FAT
    FAT --- ---
    Prosím, nějaký nápad na pečené vepřové koleno? Uvařit s kořením a nějakou zeleninou a potom upéct s marinádou? Jde mi o tu marinádu. Něco echt českého. Černé pivo, med, česnek, grilovací koření?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    VECTOR: DIY vietnamský krevetový závitky?
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mate nekdo tip na "finger food" na domaci party? Idelane neco s morskymi plody. Idealne neco rychlyho, aby clovek nemusel dlouho varit, ale sklidilo to uspech.
    Jediny, co me napada jako nejrychlejsi a nejlepsi bezpracne jidlo, je nejake starehe hovezi na steaky. )
    FAT
    FAT --- ---
    DAWIDOS: Zlehka škrob?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Zkousel jsem vcera polouspesne lososa s teriyaki omackou v troube. Chut super, ale nepodarilo se mi udelat tu omacku takovou tahlou, lesklou, byla hrozne ridka. Cim se tomu da pomoct? Prijde mi, ze jenom redukovat nestaci...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam