• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MOUNTBATTEN: jo, stalo se mi i nekde v italii ze jsem si ukrad par zrnek v restauraci do ubrousku
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    JAJITA: :)) ja mela asi divny moravsky prarodice, bobule = ovoce, dnes jdem trhat ovoce z keriku (angrest, miliony rybizu, rajce). Mne pak dlouho trvalo se naucit na vahach v obchodech, ze rajce maji v sekci zelenina, ze to hledam marne, kdyz zvolim "ovoce" :)
    THEODORT: vyloupnes z bobule? od farmaru, od kterych beru zeleninoovocnou bedynku, mivam v lete dobra rajcata, tak asi si uschovam semeno z nich.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOUNTBATTEN: dle všeho ano, ale uznej, že když přes půl století věřím, že je to zelenina...
    s avokádem, melounem a jinými problém nemám, je ty rajsky jabka mi narušily rovnováhu :Ď

    a ano, jsem z moravy :P
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    JAJITA: obracene, ne? 19.stoleti a rozhodnuti, ze rajce je zelenina, z botanickeho hlediska to ale ovoce je, ne?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    mně kromě jiného vadí i to zařazení rajčat mezi ovoce, dokonce soudním rozhodnutím :)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ZUZKAOU:
    KASUMI:
    Ja si treba beru seminka dobrych rajcat vzdy kdyz na ne narazim.. Asi nejlepsi jsem si privezl z Ukrajiny, nekdy jsou az moc masity, barvu maj takovou divne cervenou az skoro do fialova, ale chutove..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Tak to rozhodne. Jednou za cas se mi podari koupit dobry chleba, vetsinou nejaka specialka nekde, ale jak to neni bezna nabidka, zapomenu, co to bylo a musim experimentovat dal.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: spíš mi přijde, že chuť změnily běžný chleba a běžné máslo, než domácí rajčata.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: Clovece. Ani ne. Mam zahradu. Rajcata jsem na ni pestovala. A i kdyz jsou lepsi jak z obchodaku, porad to neni ono. Mela jsem vic odrud, ale jen beznou nabidku mistnich hornbachu. Ale nevylucuju, ze je to tak se vsim - "driv chutnaly veci lip".. :))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: pokud máš rajče, co rostlo na záhoně a bylo trhané až po dozrání, tak furt chutná jako rajče.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ...navic me posledni roky z tech rajcat pali pusa O.o (nejsem alergik).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DIVER: Tohle je smutny.
    Jako dite jsem milovala chleba s maslem a rajcetem, ta chut! Ale dneska? I kdyz nahodou voni (vetsinou maly kerikovy), tak proste chut je nuda..
    DIVER
    DIVER --- ---
    dik, tady máte za odměnu za radu :)

    Rajčatová ekonomie. Co se stalo, že rajčata nechutnají jako dříve? | Firmy a trhy | Lidovky.cz
    http://byznys.lidovky.cz/...chutnaji-jako-drive-pv3-/firmy-trhy.aspx?c=A170205_183322_firmy-trhy_sij
    DIVER
    DIVER --- ---
    ok, bude tam. zjevně není zbytečnej :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DIVER: jako do klasického receput patří.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DIVER: já dělám bez, ikdyž pak nejsou tolik syté
    DIVER
    DIVER --- ---
    chci dělat lasagne bolonese. viděl jsem je s bešamelem i bez. co myslíte? :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: ha - teď jsem dojídala zbytek těch kolínek - studený a s dostatkem petržele a jarní cibulky (vlastně to bylo 1:1 zeleň a hmota) to bylo docela dobrý.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Z nějakého důvodu mě dráždí existence mac'n'cheese. Já to jídlo nechápu a nerozumím proč z toho dělaj američani takovou V.Ě.C.

    Zejména nehcápu tradiční recept, kde se vaří kolínky a mornay omáčka a ještě se to zapéká - množství práce a špinavého nádobí vážně neodpovídá výsledné chuti.

    Teď ke mně nějka přišel tenhle recept - množství práce a 1 špinavej odpovídá tomu, co člověk dostanea nahradit bešamel kondenozovaným mlíkem je překvapivě fakt funkční varianta. A přijde mi to chutnější studené než teplé a rozhodně tomu pomůže sriracha, nebo jiná chilli omáčka, aby to mělo chuť.

    The Food Lab's Ultra-Gooey Stovetop Mac and Cheese Recipe | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/recipes/2015/10/the-food-labs-ultra-gooey-stovetop-mac-cheese.html


    Ale furt - když nám máma chtěla uvařit něco rychlého a jednoduchého tak uvařila těstoviny, omasitla máslem a posypala strouhaným sýrem. A rozhodně to chutná líp než mac'n'cheese. A není v tom takové množství sýraj, jako se rozpustí do té omáčky.

    pevně doufám, že tím jsem svou potřebu pochopit m'n'ch uspokojila a prostě už to nebudu zkoušet.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Kousky byly cajk, nažral jsem se epesně. Nakonec to samo byla minutka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam