• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Nevite nekdo jak je pdporena ta teorie o vyzive jak pise PAKOBYLKA: ? To by me docela zajimalo, jestli to ma fakt jinou vyzivovou hodnotu.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GEISHA:
    PAKOBYLKA: aha, takže problém vločky je jasný problém číslo jedna, protože mám takové velké, hrubé do jogurtu. Jde mi hlavně o rychlou přípravu, protože ráno vstáváme fakt na minuty, tak to musím zvládnout mezi nakrmením koček a mazáním svačin. Lámané vločky zní dobře :)
    Mixujete to pak nějak, nebo to zůstává jakože vločky? Některé recepty zmiňovaly mixování.. ale to ten sliz tam už pak bude asi všude, ne..
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    APRILMOUSE: dělám si ráno k snídani, ale základem je koupit si ty jemnější vločky, aby se rychle nasákly. Do nich dám směs oříšků, kterou si sama připravuju a průběžně doplňuju (nasekané lískáče, sezamová semínka, lněná semínka, dýňová, občas i nesolené arašídy, vlašáky, prostě co má kdo rád) a rozinky. To celé jenom zaleju horkou vodou a nechám tak 2 minuty nasáknout. Sladím medem..
    akorát jsem někde slyšela, že prý ty jemnější vločky jsou výživově nějak horší než ty hrubší, už nevím proč. Pokud ale syn není tak ortodoxní, tak by to snad nevadilo
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Jdu se zeptat na ovesnou kaši :) Já osobně to nejsem schopna pozřít, ale starší syn se snaží ze všech sil jíst zdravě (chválím) . Měli jsme nějakou kupovanou, ale bylo tam víc cukru než vloček - ano byla chutná, to bych snědla i já, ale podle složení to bude podle mě asi tak jako pribináček:)

    Hledala jsem recepty, našla spousta, podle jednoho udělala, výsledek... no.. vážně nic moc. Možná mám blbý vločky. Takže jestli někdo máte vytuněno, můžete mi poradit, z jakých vloček a jak přesně ji děláte? Děkuji :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HENNYVILLE: Letel tam nakonec citron, vic osoleny uz by to bylo nepozivatelny. A vypada to, ze to zafungovalo.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LUCIASHECK: to je mozna z mrkve...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GLOBALISTA: variaci na bun bo nam bo? akorat s veprovym..
    Viet Food Friends
    http://www.vietfoodfriends.cz/uvarte-si-sami/recept/bun-bo-nam-bo-9
    (bod 1 + osmahnout)
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    česnek a majoránku...
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Koupila jsem si včera ze zvědavosti citronovou trávu. Na dnešek tu mám vepřové nudličky, chtěla bych udělat něco "na asijský způsob". Máte tip na něco jednoduchého a rychlého?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    DEVIL: zplynoval v elektrický troubě? :) vona byla z jedný strany už úplně přičmoudlá, z druhý tolik ne, bála jsem se, ať z tý první není škvarek. Návštěvě chutnala, zbyly jen kosti, za mě dobrý.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TATONKA: to bych ji teda odkrytou jeste poradne zplynoval..kuze ma este furt rezervy
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    sul, ocet ne.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Dělám bramboračku, dělám ji naprosto stejně jako kdykoliv jindy, ale asi jsem měla nějakou sladší cibuli, nebo co, a je prostě strašně sladká =/ co s tim? kvasnej ocet? vinnej ocet? citron? něco jinýho? díky.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    HENNYVILLE: díky za rady, myslím, že se nakonec povedla



    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Ja mam jak doma, tak v praci Mineral B a nemuzu si to vynachvalit. Kdyz clovek pochopi, ze se na tom jen smazi a nesmi se v tom varit nic kyselyho, nemeje se to jarem, ale jen dratenkou, ma vystarano "do konce zivota".
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MACHALIK: imho malo pouzivas. my meli asi 3 v kuchyni, byly hodne dobre zajety (tmavy) a ja je drel co to dalo na plynu. co me sralo, ze dycky rano kdyz byly snidane a delal sem vagony omelet a jinejch vajecnejch mrdek, tak se zacatku dost prichytavalo. na domaci pouzivani bych si je ale teda nekoupil
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MACHALIK: A je to tak teda jen u Lyonu, nebo obecne u zeleza? Tu radu mineral B mas vyzkousenou? Nebo jsi presel na uplne jinej material? Ja Lyon volila ciste kvuli vaze, jinak maj ty jejich 28 tri kila bez obsahu, to uz je u me skoro na karpalni tunel :) Mam takhle podobne tezkou tu litinu, je to proste uzivatelsky nesikovny.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Jasny, to vsechno dava smysl, diky. Takze odted uz jen na opekani na tuku, omacky budu delat dal na litinovy. Ja mam de buyer jeste jednu malou tak akorat na volsky oko a ta je bajecnejsi kazdym pouzitim, jak ji pouzivam fakt jen na vejce na masle, takze to bude ta spravna cesta.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mi drží černota na velké tlusté Carbone Plus, to je v pohodě. Soté bych v ní teda nedělal, je na maso. Ale Lyony vždycky sletí, su furt na železe. Dělat v tom něco s vínem nebo rajčatama nebo i vývarem je vždycky průser, smrdí z toho rez a krev.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    Jinak teda mám dvě železné De Buyer a jedna je "správně" černá celá a druhá je "špatně" černá, tedy jenom v horní polovině, bo v ní dělám úplně všechno včetně rajčatové kormy. Oboje se nicméně chovají při používání stejně. Ta železitost, co o ní píše MACHALIK mi nevadí, bo ji cítím jenom při prvním závanu horkého tuku z pánve a při umytí před potřením olejem, v jídlech ne. A rezne, no, když ji nechám na plotně stát bez umytí a potření olejem, ale už jsem se vycvičila a i když nemyju nic jiného, tak tuhle hned po zkonzumování obsahu ano.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BEBEBE: Podle mě se ti odloupla ta černá vrstva spečenýho oleje a seš zpátky zase na železe. Nedá se to zničit, musíš to prostě zase vypéct do černa. A pak tam jednou naliješ zase víno a zas se to odloupne. Já jsem z tohoto důvodu Lyony postupně eliminoval: nejdou mi trvale začernit, furt to letí dolů. Pak reznou. To se dá ještě ošetřit potíráním olejem, ale nejhorší je, že pouští železitou chuť do jídel, věci z nich chutnají tak nějak krevnatě. Postupně se jich zbavuju.
    VIKY_K
    VIKY_K --- ---
    BEBEBE: Tak ji prostě vydrhni nějakým pískem a/nebo nějakým odmašťovačem, ať se dostaneš na železo a znova pořádně vypal s olejem (stejně jako kdyžs ji měla novou z obchodu). Tradá, jako "nová" a dál použitelná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam