• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MAAJAA: jo Nomina kaše doporučuju a mají nejen ovesnou.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    APRILMOUSE: neslazená "instantní" = rychlá ovesná kaše je např. nomina ovesná http://www.nominal.cz/cerealni_kase/3-ovesna-kase.html dochutit je možná dle vlastní volby medem, oříšky atp. hustoutu si taky člověk vyzkouší sám, vyhoda je, že se jen zaleje (doporučuji teplé mléko, ale jde to i vodou) a za chvilku je hotová =)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Nevite nekdo jak je pdporena ta teorie o vyzive jak pise PAKOBYLKA: ? To by me docela zajimalo, jestli to ma fakt jinou vyzivovou hodnotu.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GILLIATT: ta vypadá dobře, ale časově nezapadá do mýho možnýho ranního prostoru :)
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    APRILMOUSE: Dobrá kaše je podle kluků v akci:
    Ovesná kaše s jablky — Kluci v akci — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1078-ovesna-kase-s-jablky/
    Určitě jemné vločky, ty se skoro vařit nemusí, mají je i Albertu.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    KASUMI: vyzkouším, díky :) co bych pro ně neudělala :) No právě varianta celonočního namáčení se mi nějak.. příčí :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    APRILMOUSE: jak pise geisha, oprazit vlocky a zalivat tekutinou pomalu (nejlepsi je mliko, je to pak krasne vlacny)
    jinak ja obcas delam to, ze si nachystam smes (vlocky, mandlove platky, rozinky treba) vecer do krabicky, zaleju to mlikem a rano to jim uz nijak teplne neupravovany (posypu grankem jeste :D).. neni to tak hebky, jako kdyz to uvaris, ale zmekne to dostatecne
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    APRILMOUSE: Kdysi jsem dělala s mlíkem v mikrovlnce (aby se nemuselo ohřívat mlíko vedle na plotně) - vločky, mlíko, ořechy, sušené ovoce do misky, a to vše do mikrovlnky na minutu-tři podle výkonu.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    PAKOBYLKA: mrknu se v Lidlu, varianta - namočit na 2 minuty - zní skvěle :D Děkuju
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    APRILMOUSE: nemixuju, to mi přijde jako blbost
    já kupuju vločky označené jako jemné- mají je v Lidlu nebo v Normě, Emco snad taky takové produkuje. (netuším jestli jemné = lámané nebo ne)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GEISHA:
    PAKOBYLKA: aha, takže problém vločky je jasný problém číslo jedna, protože mám takové velké, hrubé do jogurtu. Jde mi hlavně o rychlou přípravu, protože ráno vstáváme fakt na minuty, tak to musím zvládnout mezi nakrmením koček a mazáním svačin. Lámané vločky zní dobře :)
    Mixujete to pak nějak, nebo to zůstává jakože vločky? Některé recepty zmiňovaly mixování.. ale to ten sliz tam už pak bude asi všude, ne..
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    APRILMOUSE: dělám si ráno k snídani, ale základem je koupit si ty jemnější vločky, aby se rychle nasákly. Do nich dám směs oříšků, kterou si sama připravuju a průběžně doplňuju (nasekané lískáče, sezamová semínka, lněná semínka, dýňová, občas i nesolené arašídy, vlašáky, prostě co má kdo rád) a rozinky. To celé jenom zaleju horkou vodou a nechám tak 2 minuty nasáknout. Sladím medem..
    akorát jsem někde slyšela, že prý ty jemnější vločky jsou výživově nějak horší než ty hrubší, už nevím proč. Pokud ale syn není tak ortodoxní, tak by to snad nevadilo
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Jdu se zeptat na ovesnou kaši :) Já osobně to nejsem schopna pozřít, ale starší syn se snaží ze všech sil jíst zdravě (chválím) . Měli jsme nějakou kupovanou, ale bylo tam víc cukru než vloček - ano byla chutná, to bych snědla i já, ale podle složení to bude podle mě asi tak jako pribináček:)

    Hledala jsem recepty, našla spousta, podle jednoho udělala, výsledek... no.. vážně nic moc. Možná mám blbý vločky. Takže jestli někdo máte vytuněno, můžete mi poradit, z jakých vloček a jak přesně ji děláte? Děkuji :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HENNYVILLE: Letel tam nakonec citron, vic osoleny uz by to bylo nepozivatelny. A vypada to, ze to zafungovalo.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LUCIASHECK: to je mozna z mrkve...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GLOBALISTA: variaci na bun bo nam bo? akorat s veprovym..
    Viet Food Friends
    http://www.vietfoodfriends.cz/uvarte-si-sami/recept/bun-bo-nam-bo-9
    (bod 1 + osmahnout)
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    česnek a majoránku...
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Koupila jsem si včera ze zvědavosti citronovou trávu. Na dnešek tu mám vepřové nudličky, chtěla bych udělat něco "na asijský způsob". Máte tip na něco jednoduchého a rychlého?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    DEVIL: zplynoval v elektrický troubě? :) vona byla z jedný strany už úplně přičmoudlá, z druhý tolik ne, bála jsem se, ať z tý první není škvarek. Návštěvě chutnala, zbyly jen kosti, za mě dobrý.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TATONKA: to bych ji teda odkrytou jeste poradne zplynoval..kuze ma este furt rezervy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam