• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    APRILMOUSE: Kdysi jsem dělala s mlíkem v mikrovlnce (aby se nemuselo ohřívat mlíko vedle na plotně) - vločky, mlíko, ořechy, sušené ovoce do misky, a to vše do mikrovlnky na minutu-tři podle výkonu.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    PAKOBYLKA: mrknu se v Lidlu, varianta - namočit na 2 minuty - zní skvěle :D Děkuju
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    APRILMOUSE: nemixuju, to mi přijde jako blbost
    já kupuju vločky označené jako jemné- mají je v Lidlu nebo v Normě, Emco snad taky takové produkuje. (netuším jestli jemné = lámané nebo ne)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GEISHA:
    PAKOBYLKA: aha, takže problém vločky je jasný problém číslo jedna, protože mám takové velké, hrubé do jogurtu. Jde mi hlavně o rychlou přípravu, protože ráno vstáváme fakt na minuty, tak to musím zvládnout mezi nakrmením koček a mazáním svačin. Lámané vločky zní dobře :)
    Mixujete to pak nějak, nebo to zůstává jakože vločky? Některé recepty zmiňovaly mixování.. ale to ten sliz tam už pak bude asi všude, ne..
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    APRILMOUSE: dělám si ráno k snídani, ale základem je koupit si ty jemnější vločky, aby se rychle nasákly. Do nich dám směs oříšků, kterou si sama připravuju a průběžně doplňuju (nasekané lískáče, sezamová semínka, lněná semínka, dýňová, občas i nesolené arašídy, vlašáky, prostě co má kdo rád) a rozinky. To celé jenom zaleju horkou vodou a nechám tak 2 minuty nasáknout. Sladím medem..
    akorát jsem někde slyšela, že prý ty jemnější vločky jsou výživově nějak horší než ty hrubší, už nevím proč. Pokud ale syn není tak ortodoxní, tak by to snad nevadilo
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Jdu se zeptat na ovesnou kaši :) Já osobně to nejsem schopna pozřít, ale starší syn se snaží ze všech sil jíst zdravě (chválím) . Měli jsme nějakou kupovanou, ale bylo tam víc cukru než vloček - ano byla chutná, to bych snědla i já, ale podle složení to bude podle mě asi tak jako pribináček:)

    Hledala jsem recepty, našla spousta, podle jednoho udělala, výsledek... no.. vážně nic moc. Možná mám blbý vločky. Takže jestli někdo máte vytuněno, můžete mi poradit, z jakých vloček a jak přesně ji děláte? Děkuji :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    HENNYVILLE: Letel tam nakonec citron, vic osoleny uz by to bylo nepozivatelny. A vypada to, ze to zafungovalo.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LUCIASHECK: to je mozna z mrkve...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GLOBALISTA: variaci na bun bo nam bo? akorat s veprovym..
    Viet Food Friends
    http://www.vietfoodfriends.cz/uvarte-si-sami/recept/bun-bo-nam-bo-9
    (bod 1 + osmahnout)
    AIJA
    AIJA --- ---
    LUCIASHECK:
    česnek a majoránku...
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Koupila jsem si včera ze zvědavosti citronovou trávu. Na dnešek tu mám vepřové nudličky, chtěla bych udělat něco "na asijský způsob". Máte tip na něco jednoduchého a rychlého?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    DEVIL: zplynoval v elektrický troubě? :) vona byla z jedný strany už úplně přičmoudlá, z druhý tolik ne, bála jsem se, ať z tý první není škvarek. Návštěvě chutnala, zbyly jen kosti, za mě dobrý.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TATONKA: to bych ji teda odkrytou jeste poradne zplynoval..kuze ma este furt rezervy
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    sul, ocet ne.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    Dělám bramboračku, dělám ji naprosto stejně jako kdykoliv jindy, ale asi jsem měla nějakou sladší cibuli, nebo co, a je prostě strašně sladká =/ co s tim? kvasnej ocet? vinnej ocet? citron? něco jinýho? díky.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    HENNYVILLE: díky za rady, myslím, že se nakonec povedla



    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Ja mam jak doma, tak v praci Mineral B a nemuzu si to vynachvalit. Kdyz clovek pochopi, ze se na tom jen smazi a nesmi se v tom varit nic kyselyho, nemeje se to jarem, ale jen dratenkou, ma vystarano "do konce zivota".
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MACHALIK: imho malo pouzivas. my meli asi 3 v kuchyni, byly hodne dobre zajety (tmavy) a ja je drel co to dalo na plynu. co me sralo, ze dycky rano kdyz byly snidane a delal sem vagony omelet a jinejch vajecnejch mrdek, tak se zacatku dost prichytavalo. na domaci pouzivani bych si je ale teda nekoupil
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MACHALIK: A je to tak teda jen u Lyonu, nebo obecne u zeleza? Tu radu mineral B mas vyzkousenou? Nebo jsi presel na uplne jinej material? Ja Lyon volila ciste kvuli vaze, jinak maj ty jejich 28 tri kila bez obsahu, to uz je u me skoro na karpalni tunel :) Mam takhle podobne tezkou tu litinu, je to proste uzivatelsky nesikovny.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Jasny, to vsechno dava smysl, diky. Takze odted uz jen na opekani na tuku, omacky budu delat dal na litinovy. Ja mam de buyer jeste jednu malou tak akorat na volsky oko a ta je bajecnejsi kazdym pouzitim, jak ji pouzivam fakt jen na vejce na masle, takze to bude ta spravna cesta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam