• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    a je nějaký problém s mrazenim nevarene červené řepy, oloupane a na kostičky, pokud ji dávám do polivek?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    mate nějaký rychlý a zajimavy recept na kuřecí játra? dělám je bud klasicky na cibulce, nebo mám nějaký spanelsky tapaz recept, kde se nakládají do bylinek a octa, nedávno jsem je dělala maďarsky s červenou paprikou a čerstvou zelenou paprikou, ale ještě bych brala nějakou další rychlou a zajimavou úpravu.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    nemáte někdo recept na nějakou pořádnou jarní kaši ? oceňuji originalitu, klidně i naslano, finanční náročnost není na překážku.

    díky všem !
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MILHAUZ: jo a portugalci do hotove polevky davaji na kolecka nakrajenou klobasu. nam tam nejak nechybi.
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    MILHAUZ: jo a ted jsme to delali i s kapustou, je to trochu jina chut, ale porad skvele. predpokladam, ze by sly pouzit i jine brassicy...
    REONA
    REONA --- ---
    BRUKEV: Na mobilu jsem to precetla komplet...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BRUKEV: mas volne pole pusobnosti!
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LUCIASHECK: MOUNTBATTEN: oba posty by snad bylo lepší přepsat, ani jeden není 100% čitelný :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LUCIASHECK: vidět to je ale jeto poněkud nečitelné
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    BARBORKA: caldo verde!

    na ol.oleji smazis cibuli a cesnek, az jsou pekne osmahle, pridas nadrobno nahrajene brambory, osolis a opepris, smazis dal. pak zalejes vodou o trochu vic nez po zakryti. az jsou brambory uvarene, prihodis kaderavek nakrajeny na jemne prouzky, kratce povaris a pak bud podavas nebo rozmixujes a podavas. naprosto dokonaly pokrm!

    tech verzi je mnoho, tohle je takova, co se nam doma ustalila.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK: (Je to videt? U me jo, ale uz mi par lidi rikalo, ze sejim to zobrazuje blbe)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DOCKINEZ: A bozi je tohle!!!

    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    DOCKINEZ: Kohout na víně podle Childové, boeuf bourguignon totéž :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    V Rossmanu se prej da koupit super kase a zalejt na noc mlikem a rano do ni namrdate banan nebo jahody nebo hrozinky nebo vlocky nebo jabko nebo prejt nebo led nebo cukr nebo sul nebo olej nebo maliny nebo ryzi nebo brambory nebo bataty nebo hovezi nebo citron nebo kiwi nebo polystyren nebo zeleninu nebo ovoce nebo orechy nebo mandle nebo fazole nebo houby nebo salam nebo gel na vlasy nebo toaletni papir nebo kokos nebo zubni pastu nebo slivovici nebo skraloup z mlika nebo maltu nebo hlinu nebo pampelisku nebo ostrihany nehty nebo pouzity tampony nebo chlup z pupku nebo trochu nachcat--

    Nechcete uz jit s kasama do pice?
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    APRILMOUSE: Ze studenych kasi byste mohli zkusit tuto (kdyby se vlockova prejedla).

    Připravte si výborné, jednoduché a výživné snídaně na několik dní dopředu. Pokud vám je, stejně jako | Veganotic
    http://www.veganotic.cz/clanky/185-raw-pohankova-kase-k-snidani

    ..je chutove vyborna a zajimava, je tam i velky prostor pro improvizaci a vydrzi v lednici.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Radsi se podelte o nějaký hodnotný omáčkový jídlo, ideálně krajovou specialitu nebo rodinnej recept. Něco, o čem se mi po vyzkoušení bude v noci zdát, takze se rano probudim celej ricnej, ze dnesna proste musí bejt koprovka, křenová nebo kohout na víně, jinak za sebe nerucim.

    Pracnost a finanční náročnost nejsou na překážku, pokud tomu výsledek odpovídá.

    Díky
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hej nechcete jit uz do pice s kasema a vlockama? Bez urazky, voda vlocky jogurt? Dva dny v kuse? Ste v pohode?
    KURE
    KURE --- ---
    APRILMOUSE: je delam to, ze suchy vlocky smicham se susenym ovocem a orechy dle chuti.

    tuhle smes namocim do vody pres noc, jen tolik vody aby to zmeklo, nesmi plavat. no a rano tu zmeklou smes smicham s jogurtem.
    proc vodu? proc ne, po pridani jogurtu neni poznat rozdil.
    mleko/smetana se da pridat kdyz je chut.

    je to ovesna kase? neni, to by se to muselo uvarit, ale to je moc prace.
    je to prasarna? mozna ale me to chutna, nezabere to skoro zadny cas na pripravu. a maceni vlocek ve vode je puvodni metoda pripravy muesli v alpach
    Muesli - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Muesli
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Studená vlockova blemta je moje noční můra z dětství. To se vezmou ty obří vločky se zatuchlou pachuti (co jsme dávali králíkům), naspod se kydne džem a zalije se to mlékem. Případně se dají přidat i hrozinky nebo pořádně hořké vlasaky, pokud je potomek nerad. Necháte přes noc odstát, aby se to důkladně rozmachalo, rozblemtalo a oslizlo.

    Et voila! Ráno máte delikátní zdravou krmi radost pohledět!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam