• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Mám tu 0,7kg fakt hodně prorostlého bůčku. Napadá mě rillettes, ale nedávno jsme dojedli sklenici škvarků. Tak se mi úplně nechce vyrábět další mastnou pomazánku...

    Nemáte někdo v záloze zajímavý recept na hodně moc tučné maso?
    SAL
    SAL --- ---
    ZUZKAOU: ok díky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SAL: nebude to moc držet. rozhodně tam dej víc vajec a jestli máš nějaký škrob, tak spíš ten škrob.
    SAL
    SAL --- ---
    Můžu udělat halušky i z ječné celozrnné mouky nebo je to hovadina a mám radši skočit do krámu pro pšeničnou? Nikdy jsem je nedělala, tak se radši zeptám, než to budu muset za stálého míchání vylít do záchodu.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    BRUKEV: Klasickej ceskej spek je hrbetni sadlo.
    AIJA
    AIJA --- ---
    BRUKEV:
    Seříznutý bůček, hodně nasolený a pomalu uzený...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    BRUKEV: zpětně doplňuji, špekem je myšlena slanina. Já výraz slanina používám minimálně.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Otázka na uzení špeku. Nemyslím "anglickou" z bůčku, neboli sádlo více prorostlé libovým masem.

    1) z čeho je špek?
    Někde se uvádí hřbetní sádlo, jinde bůček, ale třeba i jen část (nemasitá) bůčku.

    2) máte nějaký zajímavý/ověřený recept na špek?
    Anglickou udím roky, ale ted jsem ochutnal několik špeků od lokálních řezníků nebo soukromých uzenářů a chci zkusit domácí "výzkum". Jedl jsem špeky tvrdší, krémové, méně i hodně solené, s bylinkovou příchutí, špekovou a tak se tomu plánuju věnovat doma víc :)
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    38 DELICIOUS ONE-MINUTE RECIPES
    https://www.youtube.com/watch?v=sdjgQR43o3Q
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SLEEPLESS8: tak musíš do toho nasypat cukr, ale pak se určitě dá udělat i medvědovice.
    AIJA
    AIJA --- ---
    SLEEPLESS8:
    To zkus!:-)
    Pak dej vědět...
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    a da se to vypalit?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kdyby se někdo ptal, tak se samozřejmě dá zkvasit. Třeba to kimči je fakt dobrý.

    A dá se to zkvasit?: Medvědí česnek
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2015/04/medvedi-cesnek.html
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ANNNA: sušením se bohužel hlavně ztratí ta jeho skvělá chuť i vůně. V sezóně z něj dělám "špenát", polévku, přidávám všude tam, kam dávám zelené (omelety, zapečené brambory, tvarohové pomazánky, nádivka...). Jako pesto ho úspěšně mrazím.
    STB23
    STB23 --- ---
    ANNNA: doporucuju na medvedi cesnek vyrazit do Podebrad. Zrovna roste a je toho tady spousta.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    ANNNA: Máslo i pesto mám samozřejmě už hotové :) Sušený mi nepřišel nic moc.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BONEMINA: Mít medvědího česneku pole, dělám bylinkové máslo a pesto... Údajně se dá celkem úspěšně i sušit.
    PETATA
    PETATA --- ---
    MIKKADO: sesypu do sklenicky od okurek a priste opet pouziji
    mam ji uz nekolik let (cca 7)
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Medvědí česnek opět tu. Za poslední roky se u našich nějak přemnožil, tak přemýšlím, jak využít cibulky, ať ti trifidi neobsadí celou zahradu. Máte někdo nějaký tip, prosím?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MIKKADO: schovat a použít příště
    MIKKADO
    MIKKADO --- ---
    môžem mať dotaz? asi kúsok blbý, ale dlhšiu dobu si kladiem otázku, čo s fazuľou, ktorou pri pečení zaťažujete cesto? je úplne znehodnotená? alebo sa dá ešte nejak využiť? prípadne aj naďalej zaťažovať tou istou?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GUDRUN: peknej nalez a nektery dobry repcepty. ale ten apricot jam, wtf? na 3 hrnky ovoce ma 7 hrnku cukru? to je klasicka kanada! vsechno preslazeny jak hovado
    MILHAUZ
    MILHAUZ --- ---
    GUDRUN: parada!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: http://zsuzsaisinthekitchen.blogspot.cz/2012/03/gundel-crepes-gundel-palacsinta.html

    poradite mi prosím, co z toho se da nachystat předem? tohle není typ receptu, který bych obvykle provozovala, ale vzpomínka na dětství na jižním Slovensku, tak musím
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    mám ráda maďarskou kuchyni a tady jsem našla pěknou, docela autentickou sbírku receptů i na méně obvyklá jídla, v angličtině - tak pro inspiraci.
    http://zsuzsascookbook.blogspot.cz/2012/05/hungarian.html
    FAT
    FAT --- ---
    Kdybyste někdo potřeboval inspiraci, tak prosím tady http://www.plecharnacernymost.cz/cz/program/blaf-food-fest . A omluvte mě, jdu bl.jt...
    FAT
    FAT --- ---
    WERKA:
    MANHOU:
    S tím mi vždycky vyhrožoval synek, ale ani jednou to neuvařil. Jak je recept, prosím?
    MANHOU
    MANHOU --- ---
    WERKA: Já to občas dělám z jablky
    WERKA
    WERKA --- ---
    GUDRUN: Já je občas dělávám s jablky
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    GUDRUN: já jsem si docela oblíbil úpravu z nějakého letáku k hrnci eta 0131, dávám to z hlavy, snad nic nevynechám. dá se šalotka na jemno, na to játra, lžíce sladkokyselé chilli omáčky, majoránka.. zapne se to na tom hrnci na program na ryby (prostě bych to cca deset minut dusil) a nakonec se tam dá smetana na šlehání a nechá se to chvilku provařit, až to zhoustne... jim to s rýží nebo pečivem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam