• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TATONKA: tofu nevim, ale vejce je dost těžký a ne úplně snadno stravitelný, to bych rozhodně vynechala.
    SKRU
    SKRU --- ---
    TATONKA: no schvalne sem si to predtim poguglil, ryze ma necely 3g/100g (kukskus cca 4), bulgur je vlastne lamana psenice a ma cca 13g/100. nic jinyho suchyho nemastnyho nelusteninovyho bohatsiho na bilkoviny me nenapadlo..
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    LUCIASHECK: ted jsem dojedla druhou mensi misku a zatim dobry. Asi teda vecer otestuju to kure. Napadla me jeste nejaka dusena ryba. Co myslis ze by zaludek rikal na takovy vejce natvrdo nebo tofu?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    SKRU: bulgur ma nejak hodne bilkovin oproti ryzi nebo psenici?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    TATONKA: jestli jsi dýňovou polívku v pohodě zvládla, tak si klidně dej kuřecí / krůtí prsa.
    SKRU
    SKRU --- ---
    TATONKA: co bulgur "s necim"? ale moc bych to neomastoval:)
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Pls help!
    O velikonocich jsem si uhnala zanet zaludku (slovenska vesnice + babicky = nonstop prejidani + chlast).
    Dle slov moji doktorky mam jist az do patku pouze suchary a varenou ryzi s mrkvi. Jenze ja mam furt hlad. Jakoze hroznej. Dnes jsem si uvarila dynovou polivku z pecene dyne, mrkve, kousku papriky a malicke cibule. Jako je to lepsi nez suchary, ale porad zoufale baznim po nejakych bilkovinach. Poradite prosim, co vydatneho a pritom lehkeho na zaludek si mam uvarit, abych neposla hlady? Tu nejhorsi cast, kdy jsem neudrzela ani vodu, uz mam za sebou...
    DIVER
    DIVER --- ---
    BRUKEV: já mám totiž pocit, že tenhle česnek podivnej roste u hladový zdi v kinského zahradách (praha). poprvé jsem ho nasbíral celou igelitku, ale pak se mi nějak nezdál a radši jsem ho vyhodil, protože jsem se bál, že se otrávím konvalinkou.... teda sry, vlastně to dostala kámoška :)

    listy imho byly užší...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DIVER: má jiné listy. Jinak je to imho stejné, prostě do pomazánek, pesto, na chleba. Medvěd je imho trochu hype, nemyslím, že je to něco extra. Navíc zatímco medvěd u nás neroste, podivína máme všude spoustu.
    DIVER
    DIVER --- ---
    BRUKEV: jak se liší od medvěda?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Lol, mám za sebou inhalační kůru česneku podivného. Stěhoval jsem nějaké věci, musel jsem opakovaně chodit po cestičce travnaté a na ní rostl právě česnek. Po asi šestém opakování trasy už byl tak rozšlapaný a rozšířený ve vzduchu, že jsem zbytek stěhování myslel jen na to, kde všude se dá nať použít k jídlu:)
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    RUTHLESS: mam, kdyz nezapomenu, tak ti to vecer vyfotim
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Pardon, ze narušim diskuzi kren.

    Ale nemáte doma někdo kuchařku Dity P? Poptavam recept na skvarkovou pomazánku, která je od ni naprosto ultimatni. A na netu nenacházím. Dík!
    DIVER
    DIVER --- ---
    ADELHAIDA: tak nějak nechápu, co je za problém. údajně zakoření i kousek odřezku z kořene ze supermarketu. dost pochybuju, že by šlo geneticky o nějakej jinej křen. že ten kupovanej nemá grády může být imho: 1, subjektivní, 2, pěstováním, 3, skladováním.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DIVER: Dík. Já mám o pěstování křenu vcelku hluboké znalosti, je to s ním jak s rebarborou - buď se v něm topís, nebo za něj musíš vysolit nekřesťanský prachy.
    DIVER
    DIVER --- ---
    ADELHAIDA: vidíš - to mi připomnělo:

    když jsem byl malej, rodiče si křen přivezli do Prahy ze Sudet od babičky. snad pak rostl někde na sídlišti nebo kde. já se teď chystám nějakej křen sehnat a vysadit si ho za barákem někde u Berounky. je to nezdolnej plevel a navíc se imho dost blbě krade. fígl je v tom, že se kořen zasadí NAD nějakej placatej kámen. nemůže pak růst do hloubky a zesílí.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LORAIN: nevypadá. v ČR vede Billa toho Zimmermanna
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADELHAIDA: čerstvý strouhaný křen, v hypersuper ho mají v chlaďáku u zeleniny, ne na regálu vedle hořčice a kečupu

    Billa vede tenhle (100 g za 50,-)



    Globus a Albert mívají tenhle (60 g kolem 35,-)

    ten bývá občas vidět i v kyblíčku 500 g a 1000 g, tam ceny nevím
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ADELHAIDA: V Bille mají vyloženě jen strouhaný křen. Mívají ho ve skleničkách tam, kde mají balené saláty.
    Našla jsem tohle (ale nejsem si 100% jistá, že u nás tady vypadá stejně): https://shop.billa.at/produkte/billa-steirischer-kren/00-393893
    V Rakousku v Intersparu jsme koupili něco podobného (jeví se to jako čistý strouhaný křen ve sklenici) jen jiné balení a fakt to píše!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ADELHAIDA: Viva Gourmet křen brusinkový, 180g. Křen 75%, voda, brusinky 8%, řepkový olej, kvasný ocet lihový, cukr, sůl, modifikovaný kukuřičný škrob, xanthan, guma guar. Kupoval jsem ho v Kauflandu nebo v Tescu a je hodně říznej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam