• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DIVER: S olejem mi to nikdy nezhnědlo... ale s oliváčem zezelenalo!
    DIVER
    DIVER --- ---
    já bych k tomu ještě dodal, že pomletej česnek (pasta) se solí imho spíš tmavě hnědne než modrá, tak abys nebyl překvapenej :)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Dekuju, dekuju, zda se, ze jsem dokonale vyzbrojen! :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ZUZKAOU: no vida, tak sem zas o neco chytrejsi. kazdopadne ja cesnek sezeru jeste nez chytne barvu, takze sem modrani jeste nepotkal. a do oleje ho davam, protoze ten olej s nim nacichne a me chutna par kapek pak na salat..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL: modrání či zelenání je jen hysterická reakce, vliv na funkci to nemá. Mraženej česnek je hnusnej.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    dobre prosolit a do oleje s tim. kdyz se to jen posoli, tak cesnek stejne za nakou dobu zoxiduje a zmodra. olej navrchu zabrani pristupu vzduchu a modrani.. nevim jestli zrovan modrani ma vliv na fci, ale to mozna spis vysvetli zuzkaou.
    taky je dobry z cesneku vykrajet ty stredy (klicky), ktery pusobej mocnej cesnekovej oder z pusy a poru po jidle. taktez to eliminuje podrazdeni zlucniku a nasledny vykurveny traveni. zvlast to vyndavat, kdyz je cesnek starsi a klicek je zelenej a horkej
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DAWIDOS: Skladuju v ledničce. Tou solí je potřeba nešetřit (furt chci najít minimální objem soli, který konzervuje, a vždycky zapomenu - nevíte někdo?), aby se to opravdu zakonzervovalo, a člověk si doma nepěstoval nějaký botulotoxin...
    DIVER
    DIVER --- ---
    DAWIDOS: pastu z česneku se solí má máti vždycky jen ve špajzu. já jí teda dával do lednice, ale asi se to nemusí.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    ANNNA: Děkuju, asi hloupej dotaz, ale pak skladovat v lednici? Jak dlouho asi vydrzi?
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    DAWIDOS: Nebo rozmixovat s olejem a solí na pastu.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Mám půl kila česneku, který pomaloučku měkne. Asi mrazák jediná možnost?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BUNDA:
    KEMENTARI: nakonec jsem udělala tmavou jíšku na sádle a provařila s částí z crockpotu. Totiž ten chleba bych musela jít koupit :-D Díky.
    KEMENTARI
    KEMENTARI --- ---
    GUDRUN: Co odebrat část a provařit ji s chlebem na sporáku, a pak vmíchat zpět?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GUDRUN: tak holt instantní jíška, stačí nechat chvilku probublat i v tom pomaláku.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    GUDRUN: Měla jsem za to, že zahušťování spočívá v tom, že se v zahušťované kapalině něco dostatečně rozvaří. A pokud ani chleba ne, tak už nevím.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LORAIN: to už nedoženu, guláš je hotovej a v crockpotu, kde chleba dodatečně nerozvařím.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GUDRUN: zeleninou z vývaru do guláše
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    GUDRUN: chlebem
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    normálně guláš nezahušťuju, jen nechám vyvařit a rozvařit cibuli, ale te´d ho dělám pro 15 lidí a chtěla bych ho víc omáčkovitej. Čím zahušťujete?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MUTHA: dik :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MUTHA: jak peces ten kvetak?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam