GALE: nesmíš ji vysušit - tedy výsledná vnitřní teplota by neměla přesáhnout přes nějakých 65°C, lépe aby byla okolo 62°C.
Což teda není úplně easy, ale jde to. Takže je potřeba hlídat teplotu a pokud se dělá na plátky, tak nesmí být moc tenká.
Mám pro kotlety slabost, protože jsme je na chatě a na výletech pekli na ohni s rodičema a to jsou naprosto nejlepší (tam naopak když jsou tenké, tak se udělají i jen nad plamenem ;-)
Zkoušela jsem postup ze Serious eat a funguje to.
The Food Lab's Guide to Pan-Seared Pork Chops | Serious Eats
http://www.seriouseats.com/2014/03/the-food-lab-pork-chops-blah.html
1. smíchat sůl s cukrem, posypat tím kotlety a nechat odležet alepsoň pár hodin v lednici. Tím se jednak udrží víc šťávy v mase kvůli soli a udělá se lepší kůrčička kvůli cukru.
2. kotlety opláchnout a osušit.
3. Dát do trouby vytopené na 120°C na cca 30 minut, dokud vnitřní teplota nebude okolo 45°C - vevnitř to ještě bude syrové syrové, z venčí bledé.
4. přendat to na opravdu rozpálenou pánvičku s nějakým tukem a z každé strany nechat opéct 60-90 sekund, aby to zhnědlo.
5. dá do už vypnuté, ale ještě teplé trouby, aby si to odpočalo a nevychladlo a mezi tím z tuku a vypečené šťávy udělat omáčku.