• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GALE: v troube je nepec. to nezhhnedou a vyschnou.
    jak rika ZUZKAOU: cukrsul na par hodin.
    ja davam do med, sul, pomeranc stava, voda s cerstvym tymianem. hodim 10 platku do ziplocu s tim vsim a druhej den na prirucnim grilu 5 platku zgriluju a 5 ususim, posypu milk powder a na prepustenym masle zhnedim.
    to je ale prasarna s tou milk powder. chutna to ale naprosto originalne. ja zeru ale veprovy,kdyz je vevnitr jeste trochu ruzovy, takze to s tim powder neni vhodna priprava pro ty, co to maj radi vepre 'well done'
    kdyz to nalozis tak pak budou ty jinak upeceny suchy masa uplne explodovat chutnou stavou. a nejlepsi je pouzit to prepusteny maslo. nakonec to delam tak, ze sundam maso z panve odlezet a do panve splouchnu trochu ty vody ve ktery se to macelo pres noc, zavarim a nakonec tam chrstnu mlecnou sedlinu (bilou mrdku z toho masla)
    tim pak preleju to odpocivajici maso.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GALE: S hořčičnou omáčkou jsem je dělala taky s tím, že jsem používala hrubozrnnou hořčici. Bylo to hezčí a víc mi to chutnalo. K vepřový kotletě taky pasujou ještě meruňky. Dělala jsem párkrát kotlety s bulgurem (přelito sosem z pánve) a opečenejma meruňkama s chilli.

    Já mám ale vepřovou kotletu nejradši jen tak na minutku s hráškem a bramborovou kaší. Je to jemný maso, a v dnešní době mnohdy i dietní. Prasátka jsou dnes míň tlustý než lososi z farem.
    E_D
    E_D --- ---
    GALE: zapejkam s bramborama, cibuli a smetanou + nejaky to koreni jako pul, pepr, tymian nebo rozmaryn. Brambory na kolecka, kotletu na platky, cibuli na kolecka a vrstvim to do zapejkaci misky. brambory - cibule - kotlety- cibule - brambory. do kazde vrstvy trocha koreni, pak zalit cele smetanou a nahoru klidne nejaky syr.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GALE: taky je nemam rada, tak nudny maso aby clovek pohledal....

    Zkousela jsem, kdyz je pritahl ex, tenhle recept a bylo to vcelku snesitelny:
    Vepřové plátky s hořčičnou omáčkou a rozmarýnovou kaší | Kuchyne Lidlu
    https://kuchynelidlu.cz/product/veprove-platky-s-horcicnou-omackou-a-rozmarynovou-kasi

    tohle taky nebylo úplně hnusný a dá se i na pánvi:
    VIDEO: Čuníci a jablka k sobě pasujou, rozplývá se Pohlreich - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...vou-kotletu-na-grilu-ff2-/hobby-domov.aspx?c=A120531_132228_hobby-domov_mce
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    GALE: jako fakt? Veprova pecene je marna? Ja ji mam za jeden z nejkvalitnejsich kusu prasete. Jen sporak, nebo i trouba? Ja bych klasicky pekla v troube na nejaky dobry koreni-zelenine, pripadne s pivem.
    GALE
    GALE --- ---
    Potřebuju poradit co s vepřovou kotletou. Já osobně tohle maso považuji za naprosto nepoužitelné, ale na víkend jedeme ke tchyni a ta ho vždycky koupí a mým úkolem je uvařit nedělní oběd. Vždycky jsem spáchala něco, co se dalo jíst, ale pyšná na to nejsem.
    Máte někdo nějaký nápad?
    K dispozici mám elektrický sporák, na který nejsem vůbec zvyklá.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZUZKAOU: jde nejak vypnout ten overlay? nebo se clovek fakt musi registrovat pro zobrazeni receptu?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: jj, aspoň to mám podložený, černý na bílým, díky! :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GUDRUN: zkus tam nakrajet hodne najemno cinsky zeli misto ledovyho salatu. To pekne krupe a je dvou slozkovej. Rekneme ze tam das 30% masitou cast 70% listy
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GUDRUN: Já bych tam přidala něco lehce peprného, třeba ředkev na jemné plátky.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LUCIASHECK: ségru napadl ještě koriandr. Klíčky dobrý, bohužel si už nenaklíčím :-/ ale seženu :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GUDRUN: mně tam chyběj nějaký klíčky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    potřebovala bych udělat na piknik salát s rýžovými nudlemi ala Asie, nemusí to být recept ze žádné konkrétní země, jen ladění k pečeným kuřecím paličkám s kořením pěti vůní a zelenému chřestu se seznamem, na piknik. Máte nápad na nějakou dobrou kombinaci? Vidím tam na hrubou strouhanou mrkev, řapík, jarní cibulku, rybí omáčku, citrón nebo limetu, možná i ledovej salát v menším množství, ale ještě furt se mi to nezdá :-/ něco mi tam chybí.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MIKKADO: Co je banovecka prosím pěkně?
    MIKKADO
    MIKKADO --- ---
    MIKKADO: *puttanesca
    MIKKADO
    MIKKADO --- ---
    GEISHA:
    ja robievam takto:

    kozí syr, grilovaný baklažán s tymiánom, sušené paradajky
    kozí syr, cvikla (uvarená, pokrájaná na plátky, chvíľu marinovaná vo vínnom octe), skaramelizovaná červená cibuľka (trstinový cukor, balsamico)
    tapenáda z čiernych olív (olivy, kapary, sardely, cesnak, citrón)
    nátierka z údeného tofu a sušených paradajok s cesnakom a chilli
    nátierka z údeného pstruha (filetovaného, alebo hocakej údenej ryby) s mascarpone/bánoveckou nátierkou, dijonskou horčicou a kôprom
    nátierka zo zeleného hrášku s mätou
    bruschetta alla putanesca - paradajky, kapary, čierne olivy, sardelky, cesnak, bazalka
    bruschetta s restovanými šampiňónmi s cesnakom a petržlenovou vňaťou
    bruschetta s pečenými paprikami
    bruschetta so zelenou špargľou a parmezánom
    "bruschetta" potretá maslom, s praženicou, avokádom, paradajkou, červenou cibuľkou (ja sa chystám na minijednohubky s avokádom a prepeličím volským okom .)

    sladké - bruschetta s jahodami marinovanými v balsamicu, trstinovom cukre a čiernom korení - s mascarpone, s kozím syrom

    niektoré nie sú posh, ale chutia všetky .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GEISHA:
    pečené papriky a kozí sýr
    roastbeefový, popřípadě s pastrami.
    nějakou variantu na banh mi
    pečenej lilek a sušená šunka a něco zeleného
    kozí sýr a sušená rajčata
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    GEISHA: Nastrouhaná uvařená řepa s ricottou.
    DIVER
    DIVER --- ---
    a hummus taky!
    DIVER
    DIVER --- ---
    guacamole?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MOODYCAT: Zeptej se v auditku "Noze". Tam ti radi poradime.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MOODYCAT: máme tenhle už par let a milujem ho http://www.noze-nuz.com/akce/santoku.php
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DIVER: Nepřímo je tak, že to není nad zhavima uhlikama. Většinou to je tak, že máš uhlíky jen na jednom okraji, třeba do jedné třetiny. Nad uhlíky máš přímou zónu. Zbylá část roštu , která není nad uhlíky je nepřímá zóna. většinou se ještě pod nepřímou zónu dává nádoba s vodou.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    DIVER: no páni, dnes je den zázraků? :)
    DIVER
    DIVER --- ---
    JAJITA: už jsem to napravil :)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    MOODYCAT: tyjo, minus za snahu udělat kamarádovi radost?
    DIVER
    DIVER --- ---
    a když už - je tam ta chuť dřeva znát? předpokládám, že to bude mít kouřovej cedronádech.
    DIVER
    DIVER --- ---
    MUTHA: jeden fakt blbej dotaz :) - "nepřímo" znamená někde na kraji a ne nad plamenem? prostě jenom horkem pod přivřeným deklem?
    DIVER
    DIVER --- ---
    MUTHA: půl hoďky nad grilem? a to se to dřevo nespálí? (mám taky cedr)
    a taky jsem to dostal s doporučením dělat na tom ryby. dá se na tom dělat (s nějakým efektem) i jiná flákota?
    a nesmrdí to po rybách? :)
    E_D
    E_D --- ---
    DIVER: zkušenost nemam, ale projel jsem google image a imho na tom..

    http://www.napoleongrily.cz/w995/prkenko-462.jpg
    DIVER
    DIVER --- ---
    KOCHANSKA_CH: mě to přivezla ex z ameriky. tak to nechci hned spálit :) a nepochopil jsem, jestli se to maso dělá na tom nebo to prkýnko leží vedle.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    DIVER: Včera jsem na to koukala v katalogu Weber grilů, viděla jsem to poprvé. Ale asi je teď uzení na grilu v módě, měli tam pro to i dřevěné lupínky, prach a špalky. Zkus a poděl se o zkušenost. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam