• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    E_D
    E_D --- ---
    GALE: zapejkam s bramborama, cibuli a smetanou + nejaky to koreni jako pul, pepr, tymian nebo rozmaryn. Brambory na kolecka, kotletu na platky, cibuli na kolecka a vrstvim to do zapejkaci misky. brambory - cibule - kotlety- cibule - brambory. do kazde vrstvy trocha koreni, pak zalit cele smetanou a nahoru klidne nejaky syr.
    GALE
    GALE --- ---
    LUCIASHECK:
    MOUNTBATTEN: Děkuji! To je postačující. Doufám, že tento víkend nebudu tápat.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    GALE: nejcasteji na cibuli opecu-zatahnu a pak pecu/dusim v troube na cibuli, zazvoru a pivu. No nejsem moc originalni, uznavam:) Zakryte cca 30-40 minut, s obcasnym podlevanim + dalsich 10 minut bez zakryti
    (nebo ji rychle opecem na panvi, ale to je nuda. Na grilu, jakoze venkovnim, mi taky moc nechutna, prijde mi taky moc sucha)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GALE: taky je nemam rada, tak nudny maso aby clovek pohledal....

    Zkousela jsem, kdyz je pritahl ex, tenhle recept a bylo to vcelku snesitelny:
    Vepřové plátky s hořčičnou omáčkou a rozmarýnovou kaší | Kuchyne Lidlu
    https://kuchynelidlu.cz/product/veprove-platky-s-horcicnou-omackou-a-rozmarynovou-kasi

    tohle taky nebylo úplně hnusný a dá se i na pánvi:
    VIDEO: Čuníci a jablka k sobě pasujou, rozplývá se Pohlreich - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...vou-kotletu-na-grilu-ff2-/hobby-domov.aspx?c=A120531_132228_hobby-domov_mce
    GALE
    GALE --- ---
    MOUNTBATTEN: Nechutná mi. Je suchá a přitom je to tucnejsi maso. Neumím s ní prostě pracovat. Jak ji děláš? Beru každou zkušenost.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    GALE: jako fakt? Veprova pecene je marna? Ja ji mam za jeden z nejkvalitnejsich kusu prasete. Jen sporak, nebo i trouba? Ja bych klasicky pekla v troube na nejaky dobry koreni-zelenine, pripadne s pivem.
    GALE
    GALE --- ---
    Potřebuju poradit co s vepřovou kotletou. Já osobně tohle maso považuji za naprosto nepoužitelné, ale na víkend jedeme ke tchyni a ta ho vždycky koupí a mým úkolem je uvařit nedělní oběd. Vždycky jsem spáchala něco, co se dalo jíst, ale pyšná na to nejsem.
    Máte někdo nějaký nápad?
    K dispozici mám elektrický sporák, na který nejsem vůbec zvyklá.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ZUZKAOU: jde nejak vypnout ten overlay? nebo se clovek fakt musi registrovat pro zobrazeni receptu?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: jj, aspoň to mám podložený, černý na bílým, díky! :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GUDRUN: zkus tam nakrajet hodne najemno cinsky zeli misto ledovyho salatu. To pekne krupe a je dvou slozkovej. Rekneme ze tam das 30% masitou cast 70% listy
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GUDRUN: Já bych tam přidala něco lehce peprného, třeba ředkev na jemné plátky.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    LUCIASHECK: ségru napadl ještě koriandr. Klíčky dobrý, bohužel si už nenaklíčím :-/ ale seženu :-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GUDRUN: mně tam chyběj nějaký klíčky
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    potřebovala bych udělat na piknik salát s rýžovými nudlemi ala Asie, nemusí to být recept ze žádné konkrétní země, jen ladění k pečeným kuřecím paličkám s kořením pěti vůní a zelenému chřestu se seznamem, na piknik. Máte nápad na nějakou dobrou kombinaci? Vidím tam na hrubou strouhanou mrkev, řapík, jarní cibulku, rybí omáčku, citrón nebo limetu, možná i ledovej salát v menším množství, ale ještě furt se mi to nezdá :-/ něco mi tam chybí.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MIKKADO: Co je banovecka prosím pěkně?
    MIKKADO
    MIKKADO --- ---
    MIKKADO: *puttanesca
    MIKKADO
    MIKKADO --- ---
    GEISHA:
    ja robievam takto:

    kozí syr, grilovaný baklažán s tymiánom, sušené paradajky
    kozí syr, cvikla (uvarená, pokrájaná na plátky, chvíľu marinovaná vo vínnom octe), skaramelizovaná červená cibuľka (trstinový cukor, balsamico)
    tapenáda z čiernych olív (olivy, kapary, sardely, cesnak, citrón)
    nátierka z údeného tofu a sušených paradajok s cesnakom a chilli
    nátierka z údeného pstruha (filetovaného, alebo hocakej údenej ryby) s mascarpone/bánoveckou nátierkou, dijonskou horčicou a kôprom
    nátierka zo zeleného hrášku s mätou
    bruschetta alla putanesca - paradajky, kapary, čierne olivy, sardelky, cesnak, bazalka
    bruschetta s restovanými šampiňónmi s cesnakom a petržlenovou vňaťou
    bruschetta s pečenými paprikami
    bruschetta so zelenou špargľou a parmezánom
    "bruschetta" potretá maslom, s praženicou, avokádom, paradajkou, červenou cibuľkou (ja sa chystám na minijednohubky s avokádom a prepeličím volským okom .)

    sladké - bruschetta s jahodami marinovanými v balsamicu, trstinovom cukre a čiernom korení - s mascarpone, s kozím syrom

    niektoré nie sú posh, ale chutia všetky .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam