• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LORAIN: BALAENA: CMLKA: Čínský zelí kupuju běžně, na střídačku s ledovým salátem, takto mou nejoblíbenější zeleninou na základ salátů. Hlavně v zimě teda. S citronovou šťávou, špetičkou soli, olivovým olejem a třeba pažitkou je prostě dobrý. A je sladký a šťavnatý, takže i na chroupání typu "zeleniny není nikdy dost" (ano, přes zimu) ho rozhodně nepovažuju za méněcennou zeleninu, hodnou leda jako chroupání pro želvu.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LORAIN: hele to taky nekupuju, ale udelala jsem z nej takovej jakoze cinskej salat s kuretem a bylo to super...to mi problem nedela, ale patizon teda...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LORAIN: čínské zelí se u nás kupuje celou zimu - jako krmné pro želvy ;)
    pořiď si želvy a máš po problému
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    CMLKA: Mám ráda lečo a ratatouille, takže patizon je za mě OK. Tuřín strouhám do salátů a od tchýně jsem se naučila přidávat ho zeleniny vařené v páře. Pro mě bylo velkou výzvou čínské zelí. To jsem fakt nikdy nemusela. Sice jsem to jednou nějak dala, ale děsím se dalšího :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LORAIN: to mne sice taky, ale patizon a turin uz je teda dost vysokej level :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    CMLKA: To je to, co mě na bedýnkách baví. Že mě nutí naučit se vařit a jíst věci, které normálně nekupuju ;-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CMLKA: tuřín mi přijde docela dobrý jako součást pečené kořenové zeleniny (jestli nechutná samotná, skvělá je pod kuře - na kostky celer, mrkev, cibule atd. podle chuti)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CMLKA: jo, to by mělo fungovat
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BALAENA: no rikala jsem si treba udelat takovy zeleninovy curry a pridat ho tam....
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CMLKA: pokud nemáš jiné užití, patizon je fajn "hmota" do leča, do bramboráků a podobně, kde je nějaká další chuť.
    teta ho dělala i v trojobalu, ale to neuchvátil. v tom trojobalu nemá kde vzít chuť zvenku, takže to byla prostě hmota...
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Prosim vas, bedynka mi hodila klacky pod nohy, neb v ni byl turin a patizon, co s tim? :))
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    AIJA: Bez zavaření. Olej zamezí přístupu vzduchu. Má to v chladu vydržet až 3 měsíce, ale u nás těch 5-6 litrů vydrželo maximálně 3 neděle, protože to všem chutnalo...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    AIJA: jj tam to konzervujes tou soli
    AIJA
    AIJA --- ---
    PEPITO:
    A jen tak bez zavaření?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    AIJA: Uzené cejny jsme nakládali do sklenic: Maso se obralo, osolilo, nepatrně okořenilo a postupně ukládalo do sklenic. 2 cm ryby, vrstva cibule na kolečka, vrstva ryby, cibule atd...Plná sklenice se zalila olejem.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Mám lavor uzených ryb. Část jsem klasicky zavařila...olej, nové koření, pepř, boblist...M8te někdo nějaký vyzkoušený recept pro delší uchování?
    PEPITO
    PEPITO --- ---
    Troll není THEODORT ale MANHOU = HOUMAN
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    REONA: vsak se koukni na me odpovedi ;)
    REONA
    REONA --- ---
    THEODORT: troll
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    MANHOU: hrnek je zhruba.. hrnek, tak nejak klasicky velkej, ani malej, ani obrovskej.

    cizrnu namacet zhruba od 0 minut do pres noc, dle zvyku a podle toho upravit dobu vareni, cim kratsi dobu se namaci, na tim mensi plamen se pak vari

    namocene orechy jsou namocene orechy, zhruba pres noc

    prasek do peciva nebo suseny kvasnice nebo udelat kvasek. pokud nevis tak je to asi jedno
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam