• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    KASUMI: Taky jsem musela googlit. Je to přesně taková píčovina, jak to zní. Pardon my french.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONROE: coze?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    CMLKA: No to je další možnost, ale nepřijdou mi pak tak dobrý, jako když dozrajou na keříku a chtěla jsem zkusit něco zajímavýho, když už je mám. Ale zatím jsou na okně a pomalinku zrajou, asi to tak dopadne :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IKA: sorry za ot, umím slovensky docela dobře, žila jsem tam v pohraničí s Madarskem, takže to není neznalost slovenštiny, naopak znalost uherské kuchyně, a už pulden přemýšlím, ze si ten uherský česnekovo-sezamovy salát musím vyguglit, ze jsem sezam v maďarské kuchyni ještě nepotkala... facepalm :-))
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BEBEBE: ty se nechaj normalne dozrat na talirku na lince ne? kamaradi takhle nechavaj na podzim, kdyz uz je musi sundat
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    PREKOTKA: Díky, vyzkoušíme
    HABRENKA: Doufám že to nezvojtím stejně, jednou jsme dělali jitrocelový sirup, taky nějak začal bublat po pár dnech a byl to hnus
    IKA: Našel jsem, uvidíme.
    IKA
    IKA --- ---
    FATBOZZ: Ázijský uhorkovo-sezamovo-cesnakový šalát? Ale konkrétny recept neviem, budeš musieť vygooglovať.:)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    PREKOTKA: tak ten se mi tak fatalne nepovedl, ze jsem to vsechno vylila :-(, priste to musim zkusit uplne za studena, i minimalne ohrata okurkova stava se zmenila v nechutny curo...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nějakej chutnej recept na okurkový salát, nebo jiný návrh na zpracování kvanta salátovek ... ne sladkokysela klasika, či zaksmet. Ideálně Paleo, AIP friendly kvůli ženě :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    MONROE: v Albertech maji tu od znacky Exotik Food 100%, i v tech prtavych obchodech
    hledej v regale, kde je kokosove mleko, tortilly, chilli omacky apod.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    HWLLFFRDD: Pokud vsechno to koreni co tam je mas k dispozici (zvlaste v nesusene podobe) mas k dispozici, tak asi ne. Ale spis verim tomu, ze nemas.. :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONROE: teda v Kaufo je 100% měli, kupovala jsem je tam, ale už je to dýl, takové malé skleničky, ale třeba došllo k úpravě sortimentu, nicméně, opravu každá druhá vietnamská večerka, nebo případně si udělej výlet někam do civilizace a zajdi do speciálek a tak, tohle mají nejenom tam https://www.chefshop.cz/...sAH4ZYEPxb-ldQ-mtslY0Z1cb6DC-A_qQa9w1t4el1lrgALigfn2u66XU5P0aAjzQEALw_wcB (a i žlutou i zelenou verzi)

    HWLLFFRDD: nemusím mít doma dva šuplíky koření jen na tohle
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Maj tyhle pasty nějakou výhodu? Já jsem zvyklej tyhle jídla dělat tak, že smažím cibuli a hážu do toho oleje postupně to koření.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONROE: bývá v koutku s "exotickými potravinami", ne u koření, v kaufu by něco podobného být mělo, v ďáblickém je, ne sice tahle značka, ale mají ji, ve skleničkách a na regálech nad mrazáky
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONROE: http://www.asijske-potraviny.eu/...ve-produkty/22-cervena-kari-pasta-exotic-food-50g-2147483647.html tuhle mají v snad i v nejmenších albertech a podobných podnicích
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MONROE: Nejsem si jistej, co bereš jako normální. Každý má něco společnýho, něco jinýho. Žlutýmu vévodí kurkuma, červenýmu a zelenýmu ta která chili paprika. (U zelenýho spolu s koriandrem a bazalkou a limetkovym listem).
    Já třeba červený preferuju před žlutým, právě kvuli ty kurkumě.
    Obecně se dá říct, že červený je nejpálivější a zelený nejjemnější, žlutý mezi. Ale spíš záleží konkrétně.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MONROE: Jo, skoro v každý večerce a pak treba v obchodech s kořením.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Dá se něco udělat s větší hrstí nedozrálých balkónových rajčátek? Po pádu květináče opadaly, jsou zdravá a nepotlučená. Na naložení je jich asi málo, co nějaká zajímavá salsa trochu kvašená? Je to tak, že by měla být zpracována na kyselo? Někde je prý smaží, zkoušel jste někdo?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: Čínské zelí je dobré nakrájet na kousky,posolit a nechat pustit šťávu,je to pak úplně jiná zelenina. dělala jsem kimchi podle Maangchi, tam je nakrájet na velké kusy, vcelku dost posolot,necht stát,po půl hodině promíchat, nechat stát a na konci propláchnout od přebytečné soli a dochutit.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    nemáte někdo na zapůjčení sušičku na houby - v Praze. Tak na dva, tři týdny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam