• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONROE: teda v Kaufo je 100% měli, kupovala jsem je tam, ale už je to dýl, takové malé skleničky, ale třeba došllo k úpravě sortimentu, nicméně, opravu každá druhá vietnamská večerka, nebo případně si udělej výlet někam do civilizace a zajdi do speciálek a tak, tohle mají nejenom tam https://www.chefshop.cz/...sAH4ZYEPxb-ldQ-mtslY0Z1cb6DC-A_qQa9w1t4el1lrgALigfn2u66XU5P0aAjzQEALw_wcB (a i žlutou i zelenou verzi)

    HWLLFFRDD: nemusím mít doma dva šuplíky koření jen na tohle
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Maj tyhle pasty nějakou výhodu? Já jsem zvyklej tyhle jídla dělat tak, že smažím cibuli a hážu do toho oleje postupně to koření.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONROE: bývá v koutku s "exotickými potravinami", ne u koření, v kaufu by něco podobného být mělo, v ďáblickém je, ne sice tahle značka, ale mají ji, ve skleničkách a na regálech nad mrazáky
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONROE: http://www.asijske-potraviny.eu/...ve-produkty/22-cervena-kari-pasta-exotic-food-50g-2147483647.html tuhle mají v snad i v nejmenších albertech a podobných podnicích
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MONROE: Nejsem si jistej, co bereš jako normální. Každý má něco společnýho, něco jinýho. Žlutýmu vévodí kurkuma, červenýmu a zelenýmu ta která chili paprika. (U zelenýho spolu s koriandrem a bazalkou a limetkovym listem).
    Já třeba červený preferuju před žlutým, právě kvuli ty kurkumě.
    Obecně se dá říct, že červený je nejpálivější a zelený nejjemnější, žlutý mezi. Ale spíš záleží konkrétně.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MONROE: Jo, skoro v každý večerce a pak treba v obchodech s kořením.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Dá se něco udělat s větší hrstí nedozrálých balkónových rajčátek? Po pádu květináče opadaly, jsou zdravá a nepotlučená. Na naložení je jich asi málo, co nějaká zajímavá salsa trochu kvašená? Je to tak, že by měla být zpracována na kyselo? Někde je prý smaží, zkoušel jste někdo?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: Čínské zelí je dobré nakrájet na kousky,posolit a nechat pustit šťávu,je to pak úplně jiná zelenina. dělala jsem kimchi podle Maangchi, tam je nakrájet na velké kusy, vcelku dost posolot,necht stát,po půl hodině promíchat, nechat stát a na konci propláchnout od přebytečné soli a dochutit.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    nemáte někdo na zapůjčení sušičku na houby - v Praze. Tak na dva, tři týdny.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CMLKA: pokud je patizon malej, tak s ním zacházej jako se zábavnou cuketou. Nejlepší je buď do těstovin s bílým vínem a pancettou/italskou klobásou a nebo vydlabat, naplnit a zapéct.

    Pokud už je velkej, tak rozpůlit po poledníku, vydlabat semínka nakrájet podkovy a osmažit.

    Tuřín do polévky, nebo do dušeného masa, nebo na kostky a upéct jako pečenou zeleninu, případně s další kořenovo/bulvovou zeleninou, nebo na plátky a ogrilovat..

    Super je tuřínovo-bramborová kaše. Nebo jenem tuřínové pyré.

    Daj se i hranolky - jak smažený, tak pečený, nebo to gratinovat.

    Tuříny jsou boží a hlavně už teda nejsou k dostání ty dickenskovské krmné odrůdy, ale normální chutná zelenina ;-)

    Je to taková zábavnější kedlubna či velká brambora
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HELOUN: Souhlas, patizon v trojobalu chutná o dost lip než třeba cuketa.
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    CMLKA: Z tuřínu mám ráda krémovou polívku, má zajímavou lehce štiplavou chuť. Dělám podobně jako v tomto receptu, jenom dávám více tuřínu a méně smetany (a houby klidně obyčejný sušený) - http://ona.idnes.cz/...-polevka-s-restovanymi-houbami-ftb-/recepty.aspx?c=A110912_164458_recepty_job

    A patizon bych nezavrhovala smaženej v trojobalu! Jako není to úplně zdravý a žádná vysoká gastronomie, ale mě teda chutná z tý smažený zeleniny asi nejvíc. Naopak mi právě přišlo, že v tom trojobalu má svou jemnou chuť, jinak mi ve všech receptech zanikl jako výplňová hmota.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MONROE: pokud to je řídký, tak jo, hrst vloček a trochu mouky... asi by to šlo i bez, nevim
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    co se cukiny týče, právě jsem upekla bramborákový placky s cukinou, osmaženou cibulkou, nivou a česnekem. Stačí k tomu salát a jsou dobrý i na studeno. Žádnej přidanej tuk, 4 vejce. Už jsem dělala podobný v neděli a pro velkej úspěch opakuju. Recept je improvizace.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Dik vsem za cuketove napady. Nakonec jsem vse udala, ale mohu k tomu aspon dodat tipy:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    VSICHNIMAME: http://www.deliketo.cz/prilohy/cuketove-nudle-cudle/
    Taky je dobré nejdřív na tuku orestovat prolisovaný česnek, až začne zlátnout, přidat nudle, párkrát prohodit, aby se prohřály a povolily. Plus sekané byliny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GILLIATT: a nebo použij cibulovou česnekový základ a přidej libovolnou bylinku co máš. určitě tomu neuškodí třeba papriky, nebo špek, nebo klobása
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    GEISHA: ha, dam to v esusu na malym varici? Mam tu dve plechovky cizrny a hafo dobrejch bulharskejch rajcat. Co se tam jeste dava? Diky!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam