• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    LUCIASHECK: no hele ja vlastne nevim, doted jsem mela jen nejaky teflonovy tefaly a ted tu strasnou keramiku, jako z teflonu jsem nejak dostala takovej divnej pocit, ale pokud je to dobra volba rozumny univerzalni panve do domacnosti, tak se mu vlastne asi nebranim, takze jinak, co tak doporucite jako univerzalni panev? jako nemusim varit uplne bez tuku, jen se to k ni nemusi extremne chytat :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    CMLKA: A chces neprilnavej povrch nebo neteflon, co drzi teplo? Ono se to ne uplne potkava (a keramika, ktera by mela byt jakoze oboji, je na pycu)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CMLKA: jo neteflonovou, to jsem přehlídla, sorry.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    QUANTI: no ale ta je s teflonem, to uplne nevim ,jestli chci, ale rikala jsem si tu jejich nerez mozna....
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CMLKA: jako pánev rozumné kvality za rozumnou cenu mám tu 365 z ikey.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    kdyz jsme u toho, nechala jsem si tuhle koupit jako darek k cemusi novou panev, dostala jsem s tim keramickym povrchem a teda od zacatku to je panev pro zlost, bez tuku se na tom absolutne neda varit, kdyz nedostatecne rozprostru tuk, tak se mi vsechno desne prichytava, prave presne i vajicka, takze budu muset poridit nejakou jinou, mate nejaky tip na dobrou panev za rozumnou cenu, pro zacatek? Asi neteflonovou, neco co drzi teplo? uz jsem koukala na nejake v ikee
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    LUCIASHECK: Asi mas recht :-D
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONROE: Da se udelat i uplne bez tuku, jak uz tu zaznelo.

    Jinak je dobrej figl olej v rozprasovaci, tim to mnozstvi opet vyrazne zmensis.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MONROE: na indukci a panvi s keramikou delam omeletu na malej stupen uplne bez oleje, jiank todle se da udelat v zapekaci misce v troube taky uplne bez problemu bez oleje, jen to chce hlidat. Pripadne udelat jak michany vajicka ve vodni lazni, ale to nebude uplne omeleta
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MONROE: Upřímně bych to zkusila uvařit spíš v hrnku, když už. To, že nebyla prokázaná škodlivost sáčku, vážně nezní příliš uklidňujícím dojmem a vaření v plastu celkově je podezřelé. Bylo to tu několikrát - zaručeně bezpečný nový materiál, o kterém se za pár let zjistí, že je karcinogenní, ničí plodnost, whatever...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    QUANTI: Nebo proste vařena :-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONROE: jestli nechceš smažit, udělej si ztracená :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONROE: bude to hnusný, protože to bude jen vařený vajíčko a nedojde tam k Mailardově reakci, ke které dochází na pánvi (i bez použití tuku), protože jsou tam vyšší teploty, na slušné teflonce uděláš omeletu bez tuku velmi snadno
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    Mašlovačkou rozmydlíš lžičku oleje na deset palačinek. A ty z toho sáčku jsou teda jedovatější než ty normální...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONROE:
    MONROE: dobrou nepřilnavou pánev stačí potřít fakt slzou oleje. Já dokonce jako dítě na teflonce dělala volská oka z neznalosti úplně bez tuku a nepřipálily se :D taky jsem měla dietu, tuk omezenej teda na lžíci denně a s pánví jsem to úplně v poho přežila (vejce několikrát týdně).
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    KASUMI: Taky jsem musela googlit. Je to přesně taková píčovina, jak to zní. Pardon my french.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONROE: coze?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    CMLKA: No to je další možnost, ale nepřijdou mi pak tak dobrý, jako když dozrajou na keříku a chtěla jsem zkusit něco zajímavýho, když už je mám. Ale zatím jsou na okně a pomalinku zrajou, asi to tak dopadne :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IKA: sorry za ot, umím slovensky docela dobře, žila jsem tam v pohraničí s Madarskem, takže to není neznalost slovenštiny, naopak znalost uherské kuchyně, a už pulden přemýšlím, ze si ten uherský česnekovo-sezamovy salát musím vyguglit, ze jsem sezam v maďarské kuchyni ještě nepotkala... facepalm :-))
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    BEBEBE: ty se nechaj normalne dozrat na talirku na lince ne? kamaradi takhle nechavaj na podzim, kdyz uz je musi sundat
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    PREKOTKA: Díky, vyzkoušíme
    HABRENKA: Doufám že to nezvojtím stejně, jednou jsme dělali jitrocelový sirup, taky nějak začal bublat po pár dnech a byl to hnus
    IKA: Našel jsem, uvidíme.
    IKA
    IKA --- ---
    FATBOZZ: Ázijský uhorkovo-sezamovo-cesnakový šalát? Ale konkrétny recept neviem, budeš musieť vygooglovať.:)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    PREKOTKA: tak ten se mi tak fatalne nepovedl, ze jsem to vsechno vylila :-(, priste to musim zkusit uplne za studena, i minimalne ohrata okurkova stava se zmenila v nechutny curo...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nějakej chutnej recept na okurkový salát, nebo jiný návrh na zpracování kvanta salátovek ... ne sladkokysela klasika, či zaksmet. Ideálně Paleo, AIP friendly kvůli ženě :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    MONROE: v Albertech maji tu od znacky Exotik Food 100%, i v tech prtavych obchodech
    hledej v regale, kde je kokosove mleko, tortilly, chilli omacky apod.
    DOOMBRINGER
    DOOMBRINGER --- ---
    HWLLFFRDD: Pokud vsechno to koreni co tam je mas k dispozici (zvlaste v nesusene podobe) mas k dispozici, tak asi ne. Ale spis verim tomu, ze nemas.. :)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONROE: teda v Kaufo je 100% měli, kupovala jsem je tam, ale už je to dýl, takové malé skleničky, ale třeba došllo k úpravě sortimentu, nicméně, opravu každá druhá vietnamská večerka, nebo případně si udělej výlet někam do civilizace a zajdi do speciálek a tak, tohle mají nejenom tam https://www.chefshop.cz/...sAH4ZYEPxb-ldQ-mtslY0Z1cb6DC-A_qQa9w1t4el1lrgALigfn2u66XU5P0aAjzQEALw_wcB (a i žlutou i zelenou verzi)

    HWLLFFRDD: nemusím mít doma dva šuplíky koření jen na tohle
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    Maj tyhle pasty nějakou výhodu? Já jsem zvyklej tyhle jídla dělat tak, že smažím cibuli a hážu do toho oleje postupně to koření.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONROE: bývá v koutku s "exotickými potravinami", ne u koření, v kaufu by něco podobného být mělo, v ďáblickém je, ne sice tahle značka, ale mají ji, ve skleničkách a na regálech nad mrazáky
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    MONROE: http://www.asijske-potraviny.eu/...ve-produkty/22-cervena-kari-pasta-exotic-food-50g-2147483647.html tuhle mají v snad i v nejmenších albertech a podobných podnicích
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MONROE: Nejsem si jistej, co bereš jako normální. Každý má něco společnýho, něco jinýho. Žlutýmu vévodí kurkuma, červenýmu a zelenýmu ta která chili paprika. (U zelenýho spolu s koriandrem a bazalkou a limetkovym listem).
    Já třeba červený preferuju před žlutým, právě kvuli ty kurkumě.
    Obecně se dá říct, že červený je nejpálivější a zelený nejjemnější, žlutý mezi. Ale spíš záleží konkrétně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam