• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    A ještě jedna otázka, v Rakousku jsem jedla jako přílohu dýni s jablkem a dýňovými semínky ochucené tuším sójovkou. Bylo to z kupované mražené směsi (Kürbisgemüse se to jmenovalo) a bylo to fakt dobré. Nemůžu se ale dopátrat žádného podobného receptu.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Počasí nespolupracuje a o víkendu to na grilování nevypadá. Máme pozvaných asi 25 lidí včetně dětí a hledám jídlo, které bych si mohla předem co nejvíc připravit. Nabízí se pečená šunka, ta jediná by se musela péct, brsalát, křen, zelí atd. si můžu připravit předem, ale ráda bych se jí vyhnula. A nemám jiný nápad. Na přání dětí to bude brunch, což znamená, že musím ještě připravit všechna ta snídaňová jídla a bude to mazec.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BEBEBE: Ja nedelam v troube, ale normalne v hrnci na plotne a super.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: nakonec mám hodně libovej. snad to půjde. zní to super.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: nasolit a nacukrovat předem. Smíchat 3 lžíce soli a 3 lžíce cukru, nařezat kůži a sladkoslanou směsí bůček popatlat a dát přes noc do lednice. Ráno opláchnout, osušit a vrazit do remosky. Nejdřív nechat péct nasucho, aby se udělala co nejkřupavější kůrka, teprve pak případně podlívat vývarem/vínem a podbně.

    Jde o Changův recept https://www.epicurious.com/recipes/member/views/momofuku-pork-belly-50165549

    jestli to chceš klasičtější, tak to posyp v remosce kmínem a někdy v půlce pod to hoď nakrájené zelí a cibuli.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    87HIGHFLYER: zní to hezky, radši bych ale něco konzervativnějšího, bude to cca duchodcovska particka
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GUDRUN: pokud nevadí asie, ubíral bych se tímto směrem
    https://norecipes.com/buta-no-kakuni-recipe
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nějaké tipy a recepty pro pečení bůčku v remosce? chystam se na to zítra. jist se to bude o den později studené.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    LUCIASHECK: Tak ten bohužel nemám :/ Ok, dík, tak klasicky v troubě :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BEBEBE: papiňák mi hnusně rozsračkoval zeleninu... oproti tomu z pomalýho hrnce byl naprosto epickej
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Chystám se na hovězí po burgundsku a zvažuju, že bych to poprvé dělala v papiňáku, je to oproti troubě velkej rozdíl?
    RISINA
    RISINA --- ---
    TRISSIE: Nakrájet na čtvrky a zamrazit.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Nedočítám jestli to tu padlo...Pokud je bochník celý, tak klidně dát rozpéct do trouby a pak během dvou dnů spotřebovat. Nebo nakrájím krajíce do mrazáku, na kostky nechám usušit a pak do knedlíků, nádivky nebo chlebové placky jako přílohové bramboráčky. Na proužky nakrájet, nechat usušit a pak použít jako očenekované hranolky na nějaké posezení nebo grilování...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: dělám chlebovy chipsy, ala baked rolls. nakrajim na supertenko, pak na náhodný, podobně velký tvary, hodim na pečicí papír, posypu soli, pepřem, paprikou, kmínem, někdy drcenym česnekem, většinou pocakam olivacem a pecu do krupava. výhoda je, ze takhle predkrajenej chleba se da zamrazit a pak je případně miska munchies z mrazenyho na stole za chvíli.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    ANNNA: s cesneckou a krutony naprostý souhlas!
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ZUZKAOU: Jak na co. Třeba do česnečky mně osobně daleko víc sednou krutonky ze Šumavy, než z bílého pečiva.

    TRISSIE:
    Případný zbytek chleba lze nakrájet, usušit, nastrouhat na chlebovou strouhanku a používat na zahušťování gulášů a spol. Pár týdnů to dobře usušené a zavřené taky vydrží
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: chleby ve vajíčku. Zamrazit. Krutonky z toho udělat jdou, ale teda žádnej zázrak, co se týče v porovnání s bílým pečivem.

    A půjdou z toho tyrolské špekové knedlíky. Jak jsou tyroláci v horách, tak jim tam taky spíš roste žito, než pšenice.

    Canederli (Tyrolean Bread Dumplings) | Memorie di Angelina
    http://memoriediangelina.com/2010/12/19/canederli/#.Wbq5-muLQTE
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    87HIGHFLYER: * davam teda bez kurek
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Někdy hrozně dávno jsem na doporučení dělala něco jako chlebové bramboráky. Bylo to celkem k jídlu, ale recept si nepamatuju. Google jich několik nabízí, ale doporučit si netroufám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam