• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    YMLADRIS: pokud jsou stejné jako z LIDLu, tak na pečicí papír nasypeš zmrazené kuličky tak, aby se nedotýkaly, vrazíš je do vyhřáté trouby a zhruba stejně dlouho, jako se vaří brambory (tedy 15 minut), si jich nevšímáš, a pak je vysypeš na talíř :-)
    instantní večeře nestíhající matky, tak tomu říkáme u nás doma.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    YMLADRIS: než začnou karamelizovat ;-) Plus si myslím, že to na nich bude napsáno...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    ZUZKAOU: dík. jak dlouho mám péct ty z ikea
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    YMLADRIS: rozpálíš troubu nad 200°C, dáš kuličky na pečící papír a dáš je do trouby. Ať už hotové, a nebo čerstvé. Pokud jsou z moc libového masa, tak je potři olejem.

    pečeš dle velikosti a teda chce je to mít oněco pevněji uhňácané než na pánev.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TRISSIE: prosím ó rozvedení toho pečení kuliček v troubě
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Neříkej hop...ještě jsi nepřeskočila:-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AIJA: mé řízky milující děti jsou ti navždy zavázány :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Jo, a zhruba na 200C°...
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Neprská, malebně jen probublává:-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AIJA: jak moc to zasviní troubu (prská to)?
    že bych na to přešla i při normálním smažení, které mě děsně nebaví kvůli tomu bordelu, co kolem toho je...
    AIJA
    AIJA --- ---
    LORAIN:
    Obvykle jo, ale už se mi stalo, že jela zespoda i shora, protože jsem ji zapomněla přepnout. Žádný problém nebyl.
    Musíš to napoprvé určitě víc hlídat, řízky otáčíš ještě trochu bledé, ale oni se dopečou.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AIJA: Dík. A troubu máš zapnutou jen na topení ze spoda?
    AIJA
    AIJA --- ---
    LORAIN:
    Kolik a jak velké je chceš dělat?
    Naleju na plech s vyšším okrajem tak 1-2cm oleje nebo sádla, nechám rozpálit na spodním roštu, nasázím tam asi deset řízků, za 7 minut je velkou vidličkou pootáčím a za dalších 7 minut vyházím do kastrolu...na pařák nebo na ubrousky...a zaklopím, aby zůstaly vláčné.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: případně máš-li koho vyslat do IKEA, tak i masové kuličky se dají koupit hotové (já je pak peču normálně v troubě, nesmažím se s nimi) :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Sekanou bych mohla zvládnout. A masové kuličky pro děti taky.


    AIJA: Je na to nějaký fígl a grif nebo by se to dalo zvládnout i na první dobrou v tomhle množství?
    AIJA
    AIJA --- ---
    LORAIN:
    Řízky dělám v troubě, protože je dělávám taky na různé akce a u sporáku bych se zbláznila.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: ty by se daly i den předem, v ledničce vydrží...
    pokud kuřecí neprojde, co taktéž pečené masové kuličky na párátku? nakrájená studená sekaná?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: ve skupině je kuřecí maso velmi neoblíbené a 50% lidí by ho nejedlo :-( Na řízky jsem myslela, ale nemám friťák a smažit je všem přímo pod nosem si netroufám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: upéct dva plechy kuřecích paliček by taky bylo moc práce? dají se nachystat i docela dopředu a pak podávat zastudena nebo ještě doohřát...
    jinak teda, po absolvování dvou oslav v poslední době (naše křtiny ve formě garden party a kamarádky křtiny na faře), nejvíc mizely mini kuřecí řízky :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    A ještě jedna otázka, v Rakousku jsem jedla jako přílohu dýni s jablkem a dýňovými semínky ochucené tuším sójovkou. Bylo to z kupované mražené směsi (Kürbisgemüse se to jmenovalo) a bylo to fakt dobré. Nemůžu se ale dopátrat žádného podobného receptu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam