• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AIJA: zasílám tisíceré díky a oslavné dopisy za radu na smažení řízků v troubě! Vyzkoušeno o víkendu, funguje skvěle (jen na "běžně velké řízky" a naši troubu na 200C příště nechám 8 a 8 minut, byly udělané, ale snesly by víc křupavosti). A teda spotřebuje to poněkud víc oleje než normální smažení na pánvi (což tedy je logické, když se dělá tolik porcí najednou, ale nedošlo mi to), takže už bude potřeba řešit ekologickou likvidaci.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    AIJA: Ty jo, to bych mohla zkusit... řízky jsem se ještě smažit neodhodlala a ani to nějak nemám v plánu, tohle bych mohla přežít :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AIJA: jak moc to zasviní troubu (prská to)?
    že bych na to přešla i při normálním smažení, které mě děsně nebaví kvůli tomu bordelu, co kolem toho je...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AIJA: Dík. A troubu máš zapnutou jen na topení ze spoda?
    AIJA
    AIJA --- ---
    LORAIN:
    Kolik a jak velké je chceš dělat?
    Naleju na plech s vyšším okrajem tak 1-2cm oleje nebo sádla, nechám rozpálit na spodním roštu, nasázím tam asi deset řízků, za 7 minut je velkou vidličkou pootáčím a za dalších 7 minut vyházím do kastrolu...na pařák nebo na ubrousky...a zaklopím, aby zůstaly vláčné.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: případně máš-li koho vyslat do IKEA, tak i masové kuličky se dají koupit hotové (já je pak peču normálně v troubě, nesmažím se s nimi) :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Sekanou bych mohla zvládnout. A masové kuličky pro děti taky.


    AIJA: Je na to nějaký fígl a grif nebo by se to dalo zvládnout i na první dobrou v tomhle množství?
    AIJA
    AIJA --- ---
    LORAIN:
    Řízky dělám v troubě, protože je dělávám taky na různé akce a u sporáku bych se zbláznila.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: ty by se daly i den předem, v ledničce vydrží...
    pokud kuřecí neprojde, co taktéž pečené masové kuličky na párátku? nakrájená studená sekaná?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: ve skupině je kuřecí maso velmi neoblíbené a 50% lidí by ho nejedlo :-( Na řízky jsem myslela, ale nemám friťák a smažit je všem přímo pod nosem si netroufám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: upéct dva plechy kuřecích paliček by taky bylo moc práce? dají se nachystat i docela dopředu a pak podávat zastudena nebo ještě doohřát...
    jinak teda, po absolvování dvou oslav v poslední době (naše křtiny ve formě garden party a kamarádky křtiny na faře), nejvíc mizely mini kuřecí řízky :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    A ještě jedna otázka, v Rakousku jsem jedla jako přílohu dýni s jablkem a dýňovými semínky ochucené tuším sójovkou. Bylo to z kupované mražené směsi (Kürbisgemüse se to jmenovalo) a bylo to fakt dobré. Nemůžu se ale dopátrat žádného podobného receptu.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Počasí nespolupracuje a o víkendu to na grilování nevypadá. Máme pozvaných asi 25 lidí včetně dětí a hledám jídlo, které bych si mohla předem co nejvíc připravit. Nabízí se pečená šunka, ta jediná by se musela péct, brsalát, křen, zelí atd. si můžu připravit předem, ale ráda bych se jí vyhnula. A nemám jiný nápad. Na přání dětí to bude brunch, což znamená, že musím ještě připravit všechna ta snídaňová jídla a bude to mazec.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BEBEBE: Ja nedelam v troube, ale normalne v hrnci na plotne a super.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: nakonec mám hodně libovej. snad to půjde. zní to super.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: nasolit a nacukrovat předem. Smíchat 3 lžíce soli a 3 lžíce cukru, nařezat kůži a sladkoslanou směsí bůček popatlat a dát přes noc do lednice. Ráno opláchnout, osušit a vrazit do remosky. Nejdřív nechat péct nasucho, aby se udělala co nejkřupavější kůrka, teprve pak případně podlívat vývarem/vínem a podbně.

    Jde o Changův recept https://www.epicurious.com/recipes/member/views/momofuku-pork-belly-50165549

    jestli to chceš klasičtější, tak to posyp v remosce kmínem a někdy v půlce pod to hoď nakrájené zelí a cibuli.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    87HIGHFLYER: zní to hezky, radši bych ale něco konzervativnějšího, bude to cca duchodcovska particka
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    GUDRUN: pokud nevadí asie, ubíral bych se tímto směrem
    https://norecipes.com/buta-no-kakuni-recipe
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nějaké tipy a recepty pro pečení bůčku v remosce? chystam se na to zítra. jist se to bude o den později studené.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    LUCIASHECK: Tak ten bohužel nemám :/ Ok, dík, tak klasicky v troubě :)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BEBEBE: papiňák mi hnusně rozsračkoval zeleninu... oproti tomu z pomalýho hrnce byl naprosto epickej
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Chystám se na hovězí po burgundsku a zvažuju, že bych to poprvé dělala v papiňáku, je to oproti troubě velkej rozdíl?
    RISINA
    RISINA --- ---
    TRISSIE: Nakrájet na čtvrky a zamrazit.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TRISSIE:
    Nedočítám jestli to tu padlo...Pokud je bochník celý, tak klidně dát rozpéct do trouby a pak během dvou dnů spotřebovat. Nebo nakrájím krajíce do mrazáku, na kostky nechám usušit a pak do knedlíků, nádivky nebo chlebové placky jako přílohové bramboráčky. Na proužky nakrájet, nechat usušit a pak použít jako očenekované hranolky na nějaké posezení nebo grilování...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam