• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DEVIL: ještě křen strouhaný, malé pivko a program na pohodové odpoledne bych měl jasný :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    DEVIL:
    Ale hodila by se k tomu cuketová nebo dýňová hořčice:-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    omg zas dynovy obdobi. z toho se mi dycky chce brecet...
    abych ale jen nefnukal, tak dam i sem. domaci vyroba vseho. sumava, uzena klobasa, tlacenka, tucna peprova sunka, kysely vokurky a nalozena repa

    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Masové gule s dyňou.
    Dnes jsem v troubě ohřála toto, mezitím jsem emulgovala majonézu, v tatarku zpracovala s koprem, kyselou okurkou a sekanýma kaparama. Plus salát z toho, co lednica vyvrhla. Místo krůtího bylo prasečí, co mi řezník pomlel.

    1 střední dýně Hokaido, 500 g mletého krůtího masa, 1 menší červená cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, sůl, olivový olej

    Dýni očistíme a vydlabeme semínka. Půlku dýně nakrájíme na větší kousky a druhou půlku nastrouháme na hrubém struhadle.
    Ve větší míse smícháme mleté maso, nastrouhanou dýni, nadrobno nasekanou cibuli,prolisovaný česnek, tymián, muškátový oříšek a sůl. Směs důkladně promícháme a vytvarujeme 3 cm velké kuličky.

    Plech nebo pekáček vyložíme pečícím papírem a na něj poklademe kousky dýně, posolíme a přidáme kuličky. Bohatě vše zakapeme olivovým olejem a pečeme cca 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Po upečení můžeme ještě pokapat olivovým olejem.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BEBEBE: to je ono :-) díky
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    GUDRUN: Dělala jsem teď takovou volnou variaci na tenhle recept: https://happykitchen.rocks/...-lentils-feta/?utm_campaign=yummly&utm_medium=yummly&utm_source=yummly
    Místo batátů jsem použila právě dýni...místo fety jsem v jedný verzi orestovala tofu, ve druhý jsem do toho natrhala mozzarellu. A uvařenou belugu jsem promíchala se zálivkou z olivovýho a sezamovýho oleje, citrónu, chilli pasty, zázvoru a medu.
    Ohřívalo se to v pohodě v troubě.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jo a zkoušela jsem tohle - a je to takový, hodně jemný.

    Kabocha no Nimono (Simmered Pumpkin) Recipe - Japanese Cooking 101
    https://www.youtube.com/watch?v=DrGEKkdBVnE


    Byla z toho pak dobrej základ do polívky.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: dělala jsem stir fry s vepřovým a dobrý.

    Namočit proužky masa do směsi sojovky, škrobu, cukru, česneku a zázvoru. Nechat marinovat. Očistit a osušit. Nakrájet dýni na nudličky.

    rozpálit wok/pánev, na oleji osmahnout chilli papričky, česnek, zázvor a sečuánský pepř - opečené vyndat. Přidat maso, opéct maso přidat dýni, přidat bílou část jarní cibulky. Podlejt troškou vína a sojovkou.

    K tomu rýži a na to zelenou část jarní cibulky a koriandr.

    Místo vepřového se tam určitě dá dát tofu, nebo nějaká drůbež.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: Hokkaidó? obyc oranžovou z Lidlu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    když jste mi včera tak dobře poradili, zkusim ještě jednu :-) recept, ve kterém dýně bude kousací, pevna, tj ne polívka, pyre. normálně pečená už byla. ideálně, aby se to jídlo dalo ohřívat, ale beru i recept pro přímou spotřebu. díky :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: dělala jsem dneska to první, a super. určite někdy zopakujeme.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: jaký vlastně na to koupit hovězí? v hovězím se fakt nevyznám .-/
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    GUDRUN: kedlubnove zeli - priloha.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUTHA: ty stir-fry zní dobře!
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    GUDRUN: tepelná nevím, ale u krkonošské babičky se dělá kedlubnový salát - nastrouhat kedlubnu, zálivka z vody /0,5 l/ 3 lžice cukru, 1,5 lžice octu.
    Je to překvapivě výborný, kedlubna ztratí výraznou kedlubnovatost :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    dostala jsem kedlubnu - giganta. Co kromě kedlubnového zelí, smažené kedlubny v trojobalu a kedlubnové polívky lze doporučit za tepelnou úpravu?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Kdepak houby, ale jmelí ! To se nám ho letos urodilo. V korunách stromů to vypadá jak nějaká orlí hnízda.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    REONA: tyjo, mladý hříbky v takovým tom lehkým rakouským....
    REONA
    REONA --- ---
    DEVIL: Říkal někdo houby v bramborovém salátu? :D
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    BRUKEV: Zatímco kyselice je jenom jedna jediná, aha.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Imho "no a kdyz nemate houby, tak tam nedavejte nic" ja taky kdyz je mam tak je dam.. houby nemusim snad jen v buchtach se sodo
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    IDENTITY: Brsalát má tolik variant, že se to srovnat teda nedá :) Kyselice je bez hub a ty jsi měla štěstí na někoho z těch 3%, co ji vaří s houbama :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam