Masové gule s dyňou.
Dnes jsem v troubě ohřála toto, mezitím jsem emulgovala majonézu, v tatarku zpracovala s koprem, kyselou okurkou a sekanýma kaparama. Plus salát z toho, co lednica vyvrhla. Místo krůtího bylo prasečí, co mi řezník pomlel.
1 střední dýně Hokaido, 500 g mletého krůtího masa, 1 menší červená cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky muškátového oříšku, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, sůl, olivový olej
Dýni očistíme a vydlabeme semínka. Půlku dýně nakrájíme na větší kousky a druhou půlku nastrouháme na hrubém struhadle.
Ve větší míse smícháme mleté maso, nastrouhanou dýni, nadrobno nasekanou cibuli,prolisovaný česnek, tymián, muškátový oříšek a sůl. Směs důkladně promícháme a vytvarujeme 3 cm velké kuličky.
Plech nebo pekáček vyložíme pečícím papírem a na něj poklademe kousky dýně, posolíme a přidáme kuličky. Bohatě vše zakapeme olivovým olejem a pečeme cca 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Po upečení můžeme ještě pokapat olivovým olejem.