• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    PREKOTKA: kdysi davno, asi tak 10 let zpatky, jsem zkusila tohle
    Eintopf s kuřetem a šunkou | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/1352-eintopf-s-kuretem-a-sunkou.html
    a dalo se to
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PREKOTKA: libovolné stir fry, pokud to máý být jen z jedné pánve, tak k tomu udělej rejžové nudle, které pak rovnou hodíš do pánve.

    na dvě porce
    Namoč 200 g rýžových nudlí do studené vody pokud jsou tenké do horké, pokud jsou tlusté.

    nakrájej na proužky maso a dej ho marinoat do směsy rybí omáčky, cukru a citronové šťávy. Pokud nemáš rybí omáčku, tak použij sojovou omáčku, rýžový a nebo jablečný ocet a cukr.

    nakrájej 3 jarní cibulky - bílé a zelené dej zvlášť.

    z čerstvého kořene zázvoru uřízni 5 plátků
    pokud chceš jídlo pálivé, tak nakrájej menší chilli papričku, pokud ho chceš jemnější, nech ji v celku
    na plátky nakrájej 3 stroužky čeneku

    nakrájej na nudličky 100g zeleniny co máš k dispozici - mrkev, zelí, houby, brokolici, kapie, fazolky, kedlubnu, porek, ředkve, dýni - tak 2-3 druhy.


    Rozpal velkou pánvičku na hodně vysokou teplotu, dej tam trochu oleje a do něj česnek, čerstvou chilli papričku a zázvor. Když začnou hnědnou, tak je vydnej z pánve a přihoď tam maso a nech zprudka upéct. Posléze přidej bílou část cibulky a zeleninu a chvíli to z prudka restuj. Přidej namočené rýžové nudle a přidej 2 lžíce rybí omáčky, 2 lžíce slušné sojovky (4, pokud nemáš rybí) a 2 lžíce rýžového a nebo sladšího bílého vína. 2 lžíce = malej panák tj 20 ml.

    nech to restovat pár minut a pak to posypej zeleným z jarní cibulky, případně koriandrovou natí, jestli ji máš ráda a k dispozici.

    Pokud to chceš obohatit, tak než přidáš nudle, tak ještě odsuń maso se zeleninou na kraj pánve a doprostřed rozklepni dvě vajíčka, které rozmícháš na míchaní vajíčka. a pak smícháš se zeleninou a masem.

    jestli máš balíček sojových výhonků, tak je tam určitě přidej - těsně před nudlema.


    Tady to máš na videu :-)

    Egg-Fried Rice Noodles with Chicken - Gordon Ramsay
    https://www.youtube.com/watch?v=X1mE2IWeamI



    Pokud k tomu nechceš nudle a jsi ochotná ušpitit ještě jeden hrnec, tak jen udělej maso a zeleinu na pánvi a udělej si k tomu rejži a nebo namísto namočených rýžových nudlí přidej jiné uvařené nudle.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PREKOTKA: tohle nevypadá zle (to první)
    4 Freezer-Prep Slow-Cooker Dinner Packs
    https://www.youtube.com/watch?v=dKwIjl70SG4
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Potřebuju brainstorming na předvánoční brunch. Máte někdo nějaké nápady, co připravit za občerstvení, aby to působilo "vánočně" a "zimně"?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: květáková buffalo křidýlka.

    Květák rozebrat na růžičky, posolit, popepřit pomatlat olejem. Dát péct a péct dokud se nevytvoří dostatečné množství hnedých, karamelizovaných, křupavých kousků.

    mezi tím rozpustit máslo a smíchat s nějakou dobrou středně pálivou chilli omáčkou. horký květák nasypat do misky s chilli máslem a nechat ať se to všechno pěkně obalí.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MIST: Tím česnekem květák pomazáváš (lisovaným) nebo upečeš česnek vedle vcelku?
    MIST
    MIST --- ---
    GUDRUN: a syrem....fakt dobry.

    Jinak pokud to nechces tucny, tak moje nejoblibenejsi vecere je jen s oo, soli, cesnekem, upect a pokapat citronem. Hodne cesneku, hodne citronu.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MIST: hm, že zapečený, to bylo jasný, ale s tou strouhankou jsem to ještě nezkoušela...
    MIST
    MIST --- ---
    GUDRUN: au gratin
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    na chatě mě čeká květák a remoska, nemáte nějaký ozkoušený recept nebo nápad? Díky :-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TRISSIE: zaukoluji pomaly hrnec. Dekuji
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LADY_MYSKA: jj, jen to chce dýl dusit :-)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Vsem moc dekuji, nakonec jsem se rozhodla, ze vyzkousim kytu se susenymi rajcaty. Na nekdy pozdeji si ukladam veprove v mrkvi, to uz jsem dlouho nedelala a kdyz uz, tak jsem vetsinou pouzila plecko.


    TRISSIE: na paprice je stejne jako u kurete/slepice?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    LADY_MYSKA: zalezi jak kyta vypada. pokud mas vykostenou s kuzi, vykostenou bez kuze, nebo uz vycizelovany svaly z kyty.
    pokud mas celou kytu s kostma i kuzi, tak bych zmarinoval nebo dal do solnyho laku a pak pekl s bylinama, s kosti ci bez kosti svazany bdsm stylem.
    pokud mas jednotlivy svaly kyty, tak bych udelal z velkyho svalu neklepany tlusty rizky a z mensich svalu bych pouzil na naky sote treba
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    BRUKEV: +hořčice ;)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    BRUKEV: oni nevědí, co je dobré! Přes léto je to pro mě velmi častá večeře ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TOOMIX: JAJITA: mně se lidi smějí, že jím chleba s rajčatovým salátem, ale naše tradice je: chléb, máslo, rajče na kolečka, nakrájená cibulka na jemno, lehce posypat. Posolit, popepřit a lehce zakápnout octem. Jídlo mého mládí :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    QUANTI: to záleží na teplotě a času. ten recept je na karé/kotletu bez kosti,tedy ještě libovější maso.

    Jinak se z toho pochopitelně dá udělat libovolná minutková úprava - ať už steak nebo stir fry.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    DAVE_PAGE: ok :) ale běžnému kuchaři bych asi doporučila spíš to dušení...
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    QUANTI: Chce to trosku pece :) pouzivam peceni pri nizke teplote (jako v clanku). A jeste pred pecenim nakladam maso na cca 12 hodin do solneho roztoku (viz. technika equilibrium brining). Oboje uspesne pomaha to maso nevysusit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam