• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    REONA
    REONA --- ---
    GUDRUN: Na jedne akci jsem mela salat s cervene repy, fazoli, varenych brambor, cibule a kysaneho zeli. Bylo to bozi, takovej kyselejsi brsalat a ja se ho mohla uzrat.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ZUZKAOU: fazole už mám uvařený už mám a dělám přílohu k masovejm koulím :-) tvůj tip vypadá krásně, ale nechám ho na jindy.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: nyxovská odpověď - vyměň fazole za čočku a pak z toho udělejn normálně salát se zálivkou z balzamika a do toho třeba fetu, nebo kozí sejra a něco zeleného.

    Ale internety to dělaj i s fazolema.

    https://www.sanitarium.com.au/recipes/a-z/butter-bean-and-beetroot-salad
    AIJA
    AIJA --- ---
    IDENTITY:
    Nakrájím na plátky a peču naprudko. A olej mám v rozstřikovači, takže to mastné není.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    AIJA: Tenhle způsob pečení řepy u mě vždycky dopadl tak, že to bylo tvrdý a oschlý. Leda by to v tom oleji plavalo, což jsem nechtěla.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    GUDRUN: nějaká polévka na způsob boršče?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    nějaká dobrý kombinace na červenou řepu a fazole? Taky by to šlo asi společně zapéct, ale třeba budete mít lepší nápad
    AIJA
    AIJA --- ---
    červenou řepu obvykle nakrájím spolu s různou zeleninou...úklid lednice:-)...dám na plech do trouby. Lehce zastříknu oliváčem a naprudko upeču. Sypu chimichuri nebo jiné koření a bylinky, které jsou po ruce. Jako příloha je to vynikající a pokud náhodou zbyde, tak si beru do práce k obědu. Poházím sýrem a zapeču. Nebo se dá jíst i studené...
    Jo, a řepu mám ještě pořád z vlastní zahrádky. Zkouším jak dlouho v lednici vydrží v poživatelné podobě.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    DAVE_PAGE: Ne! To ten tvůj kámoš je ještě šílenější, uznávám.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    IDENTITY: mam kamose, kterej cibuli zboznuje tak, ze na navstevach nechce vino nebo jinej napoj, ale cibuli :) Na vojne byl jeho nejlepsi den, kdyz ho strcili do kuchyne s nozem a tunou neoloupane cibule. Nejmenuje se ten pan Jiri? :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    MIST: Já se cibuli ráda vyhnu, kdykoli to jde. Protože ten pán, co s ním bydlím, ji dává naopak absolutně do všeho, co vaří.
    MIST
    MIST --- ---
    IDENTITY: ja to delam podobny ze sladkych brambor, cibule, bez syra
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IDENTITY: Rizoto s červenou řepou - cibulkový základ, rýže, podlívat vývarem a vínem a přídat na jemno nastrouhanou červenou řepu (hodně, na 4 porce i 3 velké kousky). Mám-li syrovou, přidávám ji dost na začátku, pokud mám už upečenou, přidávám ji až ke konci. A pak klasicky zamíchat máslo a parmezán. Ten křen jsem naposledy přidávala před máslem, asi 2 vrchovaté lžičky.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LORAIN: Tak se taky odkopej :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IDENTITY: My jsme takhle celkem nedávno objevili červenořepový rizoto. Naposledy jsem tam přidala i křen a nabralo to zase jiný rozměr.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ANNNA: Syrový brambory a syrovou řepu nakrájím na kolečka a dávám do vymazanýho pekáčku střídavě ve vrstvách, kteréžto vrstvy vždycky pokapu olivovým olejem a posolím. Pak do toho rozházím tak 2-3 stroužky česneku nakrájenýho na plátky. Přikopím a pomalu peču. Podle nálady, hladu a chuti tam na posledních pár minut dám strouhanej čedar, ale jde to i bez něj.
    Jak říkám, objevila jsem kolo, ale po letitých pokusech upéct řepu, tak bych se s ní před hodinu ne*rala a přitom byla chutná, je tohle celkem fajn výsledek.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    IDENTITY: poděl se, ještě mám tři bulvy v lednici ;)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ANNNA: Já jsem asi před měsícem přišla na jídlo (rozuměj, objevila kolo), který je taky úžasně zimní a taky z červený řepy. Hodně dobrý.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    AIJA: Já to mám hodně sezónní... v létě, čerstvou mladou řepu taky netrápím, ale v zimě mám skladovanou raději v teplých úpravách - pečenou, v boršči... tohle mě potěšilo jako možnost zimního salátu...
    AIJA
    AIJA --- ---
    ANNNA:
    Dávám ji do salátu syrovou, přijde mi zbytečné ji vařit. Vlastně jen při grilování u nás projde tepelnou úpravou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam