• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    no sniz to klidne, ale pak uz to imho nevohreje tu zeleninu tak rychle treba. ja bych to tak neudelal. sem linej. hodil bych tam zblansirovanou zeleninu, aby se pohrala, na kratsi cas bez toho abych musel snizovat teplotu lazne. navic si myslim, ze kdyz snizis teplotu na masine, tak kdyz tam hodis v pytliku treba pul kila chrestu z lednice dejme tomu 3 stupne teply, tak tezko rict jak moc ti to snizi teplotu lazne. mozna tak treba o 8 stupnu za 5 minut a chrest bude za tech 5 minut na 30ti stupnich. ale to si vsechno vymejslim vid.. zalezi na to kolik tam mas vody a tak. urcite ti to nakej matematik termodynamik onan zpocte...
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    DEVIL: no jako ja to samozrejme zkusil :D a bylo to udelany, tak nevim, co ta hodina a pul s tim udela dal.

    Jasne, e ti rozumim s tou teplotou, kde existuje varianta tvorby breberek, ale ptam se na to, jestli je mozny tu teplotu snizit aniz bych tomu masu neco udelal. A samozrejme nasledne pak sezehnul na panvi (coz ej ale imho stejne blbost, protoze ta teplota uvnitr porad bude 54-55 stupnu jako je u kazdyho MR stejku)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    RUTHLESS: jak se rika, 'kdo se boji, sere v sini'...
    precti si par receptu na ruzny druhy masa, koukni na youtube na par receptu, na zacatecni videa chefsteps a urcite budes moudrejsi..
    s tou zeleninou se to dela tak, ze je vetsinou zblansirovana, aby pak nezesedla, kydz ji na poslednich x minut pridas k masu na prohrati.
    s tou teplotou je to ovsem trochu slozitejsi. pokud delas naky tuzsi vyseky masa 2 dny hodne nad 60 stupnu, pak teplotu snizit muzes. kdyz vsak delas stejk rekneme na m.rare na 54-55C, tak uz tvoris podklad pro rust nebezpecnejch mikrobu na povrchu masa. proto ten stejk pak das na panev/sezehnes, abys to co se zrodilo v baglu, pekne zabil, jestli mi rozumis.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: tak, co znamena casovy udaj napriklad u kurete 1-3 hodiny? Realne by me zajimal jakej je v tom rozdil. Zrovna u kurete jsem se bal toho, ze to proste nebude jeste hotovy, coz je dost risk :-)

    Pripadne jestli mas zkusenosti s pridavanim (napriklad prilohy) do vody a tak treba trochu upravit teplotu. Jestli je to k necemu nebo blbost. Priklad, delam 4 hodiny maso a na poslednich x minut pridam chrest a snizim teplotu o cca 10 stupnu. jestli to ma na maso negatini vliv ci ne.

    Jak moc nakladas predem do toho vakuovaciho pytliku? pokud jen nesolis nepepris. A kolik davas tuku k masu? :-)

    (je toho dost, ja vim. pardon :-))
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: Dostala jsem i vakuovacku:)

    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: ja ji (ne anovu, ale podobny) dostala k listopadovym narozeninam a jedu od Vanoc jak silena :D
    internet
    anova kucharka do kindle
    kucharky z amazonu :)

    nejvetsi expert na sous vide vareni je na nyxu wittgenstein
    ten ma SV uz asi .. 8 let? :)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    mate prosim nekdo zkusensoti se sous vide varenim doma? Pod stromeckem se mi objevila Anova (jako ja si o ni rek teda) a mam par dotazu. ale pokud tu nikdo takovy neni, tak bych to tu nerad plnil zbytecnymi otazkami, ktere by byly nezodpovezeny.
    EDERA
    EDERA --- ---
    AIJA: Aha, ale koukám, že nejvýchodnější je v Říčanech.:-O No, tak nic.
    EDERA
    EDERA --- ---
    AIJA: Iceland.
    AIJA
    AIJA --- ---
    Kde se dá koupit mražená zelenina apod. Frost? Kromě rozvozu a Makra.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT:
    23 Recipes That Celebrate the Humble Bean | Serious Eats
    http://www.seriouseats.com/2016/03/bean-recipes.html

    LYNCH
    LYNCH --- ---
    MOODYCAT: dávám je do bezmasýho rizota trochu opečený
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MOODYCAT: převážně rajčata, cibule, papriky...
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jak kombinujete klasicke bile fazole? Chtela bych nejaky rychly fazolovy “salaty”, popripade i tepla jidla, ale nevim, jak na to a co k nim.
    Nic, co barvi (napr. cervena repa).
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ANNNA: diky! Vyzkouseno a moc dobre
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    REONA: měla jsem už vymačkané zelí, akorát zbytek v lednici, jinak by to zelí sneslo víc, a pak by dochucování bylo jednodušší. Kombinace to je dobrá, a poměry a ochucení holt přesně jak říkáš :-)
    REONA
    REONA --- ---
    GUDRUN: Za mě je ideální domácí kysané zelí a neproplachovat - potom bývá vše kyselé dost. Ale zrovna tenhle salát jsem sama nezkoušela (v mnou ochutnávaném vzorku bych zase trošku dosolovala - inu, sto lidí, sto chutí :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    REONA: mnam. bylo to super, právě jsem to doobjedvala. Teda přidávala jsem ocet a lžici hořčice a i tak to bylo málo kyselý, ale jinak super nápad.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    REONA: díky, tohle mi stačí :-) ta zálivka mě hlavně zajímala. Díky :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam