• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Tipy na zpracování medvědího česneku? Dělám pesto, polévku, přidávám ho do salátů, zítra bude rizoto.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MONROE: Protože nemáš žlučník ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    A tohle všechno ty můžeš?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MONROE: so třeba hráškovou se špenátem a mátou?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MONROE: A neni to o tom ze jidlo má sytit ? No tak si jí dáš méně.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ANNNA:
    Jo táááák...:-)
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    AIJA: Ve vodní lázni = miska se dotýká vody. Nad párou = miska se surovinami je nad hladinou vařící se vody, tj. misku hřeje pára, nikoliv voda
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Myslím že je čas na trošku omeletového šílenství. Nutno naznat, že mě se zatím dokonalá nepovedla.

    I Try To Master Jacques Pepin's Perfect Omelet...
    https://www.youtube.com/watch?v=5__zptEU9vE
    AIJA
    AIJA --- ---
    Já teda vůbec nerozumím pojmu nad párou a vařením ve vodní lázni ohledně výroby toho dortu. Přijde mi to stejný.
    Vaření nad párou chápu spíš jako třeba vaření zeleniny nebo napařování knedlíků...
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    tady nevim, nechci se poustet nad tenkej led, ale imho voda se vari pri 100 stupnich a para je produkt vareni vody, ktera ma tedy tudiz vyssi teplotu nez 100st imho.....
    rekl bych teda, ale ze je to asi jinaci nez v jadernym reaktoru, ta vysokotlaka para, ktera olizuje tu misu zespodu, nez primo se dotykajicici varici voda. asi ma annna pravdu
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BONEMINA: IMHO rozdíl bude v teplotě - nad párou to bude asi míň, než těch 100° vařící vody. A pak jde o to, jak vysokou teplotu která surovina potřebuje k žádoucí konzistenci.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    LUCIASHECK: ze nemuzu nic delat na primem teple, to je mi jasne, to by se zdrclo. Rozdil mezi varenim ve vodni lazni a nad parou je tedy v nadychanosti?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BONEMINA: Kvuli tomu, ze polevu delas ve vodni lazni proste jenom proto, aby se ti to nepripalilo, ten krem nad parou, aby byl vlacny.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Prosim, vite o nejakem prehledu jaky je rozdil vareni nad parou a ve vodni lazni a ktera metoda je na co vhodnejsi? Prave si delam narozeninovy dort, testo z bilku, cukru a orechu a cokoladova poleva se maji slehat ve vodni lazni, krem z celych vajec, cukru a kakaa nad parou. Tak to stridam, ale vrta mi v hlave, proc vlastne.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    IKA: dekuji
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TRISSIE:
    IKA:

    dekuji, tematicke dny se pokusim vymyslet. Ted je sice v planu jina akce, ale jak se vratim, vrhnu se na to. Asi i vyberu stale opakujici recepty a dam jim svoje misto.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DAYSIR: to by šlo, díky!
    DAYSIR
    DAYSIR --- ---
    DOCKINEZ: nuze velmi cajk! vypek jsem nechal jak byl, s vyvarem jsem neblbnul. maso jemny, TRMS dodalo dobry, dneska to jeste natrham do sendvicu.
    Hrasek s redkvi na masle velmi sukces:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    DAYSIR: Nuže?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam