• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    SWIST
    SWIST --- ---
    DIVER: to máš sice pravdu, je to takovej nezdolnej plevel... Ale i tak z principu to nedělám.
    DIVER
    DIVER --- ---
    SWIST: myslím, že zrovna s pampeliškama si žádný starosti dělat nemusíš. ty žádný otrhání nezahubí :)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ADELHAIDA:
    U nás už pomalu leze, o víkendu s ní něco spáchám:-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A křídlatku - jemně nakyslá, teď zrovna jsou výhonky co se dají vydávat za kříženec chřestu a rebarbory.

    Křídlatka japonská, sachalinská i česká
    https://zkvaseno.blogspot.cz/2015/05/kridlatka-japonskasachalinska-i-ceska.html
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jestli si chcete dopřát něco dalšího z naší jarní přírody, doporučuju Bršlici Kozí nohu. Má zajímavou kořeněnou chuť, je skvělá do pomazánek, na chleba, do jarní polívky, prostě všude, kde byste použili petrželku. Moje sestra botanička si ji nemůže vynachválit podušenou na másle jako chřest. Tuhle bylinku s ničím jedovatým nezaměníte a ještě vás babička pochválí, až budete plít tenhle plevel, co vyráží zjara na záhoncích jako první:



    http://www.bylinkyprovsechny.cz/...slice-kozi-noha-ucinky-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti-pro-zdravi
    AIJA
    AIJA --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    Taky to tak dělávám.
    SWIST
    SWIST --- ---
    KOCHANSKA_CH: Jasně, já to mám podobně. Tedy většinou trhám někde na výletě. Jdu a cestou sem tam něco urtnu. Na stejném místě vždy jen pár listů, stejně tak to dělám i s pampeliškama... Jasně, nejsou toho kila, ale tak to člověk ani nutně nepotřebuje. Rád využívám přírodní zdroje, ale s rozumem.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    SWIST: Nosím si z lesa trochu, byla jsem letos dvakrát zatím. Nebaví mě tam dřepět moc dlouho a trhat. Dávám pozor, abych nervala celou rostlinu a květ, probírám to. Listy skládám jedním směrem a pak česnek umístím do pixle s vodou a do lednice. Je tak dlouho čerstvej a ubírám si postupně, nemusím ho hned všechen zkrmit.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    LORAIN: Aj do sekané jsem ho vrzla. Včera do sýrové omáčky ke chřestu. Polívka je nejlepší.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SWIST: Táta ho před pár lety kvůli mně vysadil na zahradě a ono se mu tam dobře daří ;-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    LORAIN:
    Do špaget, slaných závinů a třeba k dochucení špenátu.
    SWIST
    SWIST --- ---
    LORAIN: Tady bych doporučil obráceně - když nevíš co s ním, tak ho sbírat méně. Je strašný jak v posledních pár letech dělají lidi nájezdy do lesů a sklízejí plné tašky.

    Neříkám nesbírat vůbec, ale tak nějak s rozumem.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VSICHNIMAME: pomazanka je top!
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    LORAIN: vsude tam, kde davas spenat. A taky tvarohova pomazanka.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Tipy na zpracování medvědího česneku? Dělám pesto, polévku, přidávám ho do salátů, zítra bude rizoto.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MONROE: Protože nemáš žlučník ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    A tohle všechno ty můžeš?
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    MONROE: so třeba hráškovou se špenátem a mátou?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MONROE: A neni to o tom ze jidlo má sytit ? No tak si jí dáš méně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam