• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PETATA: do stehen, předních nohou a hřbetu udělat nožem kapsy, nacpat slaninou a česnekem, potřít hořčicí, osolit, opepřit, podlít a tak na 3 hodiny do trouby na 160°C
    AIJA
    AIJA --- ---
    PETATA:
    Rozporcovat a vykostit. Každý kousek potřít hořčicí a zabalit do slaniny. Libovolné koření a nějakou cibuli.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    PETATA: peču ho pomazaneho česnekem a rozmarynem a kolem něj buček na cibuli, pomalu a vždycky je ok v rámci možností na kralika...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    PETATA: u nas pokud se nedela na smetane, tak se pece spolu s buckem na cibuli a cesneku
    PETATA
    PETATA --- ---
    prosim, mate nekdo recept na peceneho kralika, bez smetany, aby byl mekky a stavnaty?
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    diky moc vsem za doporuceni. jako dik prosim prijmete bozskej salat):

    The Best Lentil Salad, Ever - My New Roots
    https://www.mynewroots.org/site/2010/06/the-best-lentil-salad-ever-2/

    ten chvastavy titulek nekeca ani v nejmensim. neni novy rok (posouvame tradice cocky), ale jako chlazeny salat ve vedru bude skvelej.

    surovinove se to muze zdat moc, jde v podstate jen o koreni. nahrazovala jsem (podle nejblizsi pribuzne ideje) jen javorovy sirup. a suseny rybiz: mistni vecerka disponovala susenyma brusinkama, close enough. (recept doporucuje jako nahradu rozinky, chtela jsem tam ale mit neco vic kyselyho smerem k tomu rybizu). doporucuju, doporucuju!
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    ZOOEY: kdybys chtela na tu belehradskou a nebyly tam skladem,tak staci po ranu zavolat na centralu do nusli a poslou je tam;-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZOOEY: no, oni už dlouho jsou i papírnictví... :)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    BALAENA: rafo. "vyrobna razitek"!!! dekuju, to je presne z tech heureka momentu))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZOOEY: podle webu je vede i Rafo, jednu prodejnu mají i mezi Pavlákem a Muzeem, ale jestli je mají skladem i přímo v téhle prodejně, na webu nepíšou
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    kde kupujete v kamennem obchode tlacenkova strivka (nebo obdobne - potravinarske sacky pro tepelnou upravu etc.)? idealne centrum / sirsi centrum praha / trasa metra C

    muzou to mit v nejakem beznejsim hypermarketu s rozirenejsim sortimentem (albert)? google vydal domaci potreby orion, coz v pripade nouze zkusim. co domaci potreby v kotve..? nebo jakej jeste typ obchodu obecne zkusit, cetla jsem papirnictvi a divila se) dekuju 1000!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ALDEMIK: Jinak se omlouvám za nyxí chování, že píšu o kuchařce, když chceš web:-) Posílám odkaz: https://www.lovemysalad.com/recipes
    DAHY
    DAHY --- ---
    Dobrá drůbež se na Vinohradech koupí taky tady. Kuřata, slepice, kohouti, pařátky plus skvělý klobásy.

    https://www.facebook.com/...1-dr%C5%AFbe%C5%BE%C3%A1rna-a-uzen%C3%A1%C5%99stv%C3%AD-261247034349705/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IDENTITY: má tam ceny mezi 130-160 za kilo
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ZUZKAOU: Na kolik tak přibližně vyjde kuře? Zatím jsem kupovala na trzích na Heřmaňáku krmený mlíkem a kukuřicí, tak bych chtěla srovnání. Děkuju.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Z vysočiny jezdí na tylák pravidelně s drůbeží, králíky, vajíčky a případně kozím sýrem, objednávky přes fb.

    https://www.facebook.com/StatecekNaRachackach/

    zatím jsem od něj brala kuřata a vajíčka - kuřata jsou fakt super, rozdíl proti koncetrákovým je dost znatelný. Teď budu brát slepici a kohoutka.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDEMIK: MUTHA: má pravdu. Ottolenghi je v tomhle boží.

    A pak chceš ještě indické recepty.

    Na to je buď https://www.youtube.com/channel/UC_R8qIXaTKpkAJuuiZhHTmA

    a nebo hodně šikovná Krišňácká kuchařka http://www.burfi.net/burfi/krsnova_vegetarianska_kucharka.pdf
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ALDEMIK: Mám kuchařku Saláty s láskou. Jak už název napovídá, jsou v ní jen saláty (i když občas i teplé), ale na léto ideální. Nakonec člověk často nejí dvě teplá jídla denně a na večeři se salát hodí. Autor se rozhodl obědvat celý rok jen saláty a pokusil se vymyslet na každý den jiný, přičemž se snažil zachovat ideální podíly jednotlivých složek (bílkoviny, sacharidy, tuky). A je tam i v úvodu povídání o tom, jak si ty suroviny rozděloval, takže člověk může snadno tvořit i vlastní recepty.. Některé jsou fakt hodně zajímavé. Recepty jsou rozdělené i podle strávníků a některé mají víc variant, takže najdeš i verze pro vegany, vitariány a podobně. Přikládám jeden recept, co mi hodně zachutnal, je to pro jednu osobu:

    1 malá salátová okurka
    100g uvařené cizrny (klidně z konzervy)
    1 upečený lilek nakrájený na kostky
    čerstvá máta
    zrníčka z granátového jablka (já používám i kapary, na sladký v salátu moc nejsem)
    zálivka: 1Pl olivového oleje, 2 pl zakysané smetany, sůl, pepř.


    QUANTI: Lehká kuchyně od Pohlreicha. Hezká knížka, dobrý recepty (i když občas míň obvyklý suroviny jako jakubky). Ideální na to, aby sis ji přála k svátku, nebo tak.

    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    QUANTI: Florentyna ma spise klasiku a ne moc rychlou
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    mě by zas zajímaly klidně masové, ale rychlé, lehké a zdravé večeře... Florentýna? Jamie Oliver? nějaký jiný zdroj?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam