• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ZOOEY: podle webu je vede i Rafo, jednu prodejnu mají i mezi Pavlákem a Muzeem, ale jestli je mají skladem i přímo v téhle prodejně, na webu nepíšou
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    kde kupujete v kamennem obchode tlacenkova strivka (nebo obdobne - potravinarske sacky pro tepelnou upravu etc.)? idealne centrum / sirsi centrum praha / trasa metra C

    muzou to mit v nejakem beznejsim hypermarketu s rozirenejsim sortimentem (albert)? google vydal domaci potreby orion, coz v pripade nouze zkusim. co domaci potreby v kotve..? nebo jakej jeste typ obchodu obecne zkusit, cetla jsem papirnictvi a divila se) dekuju 1000!
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ALDEMIK: Jinak se omlouvám za nyxí chování, že píšu o kuchařce, když chceš web:-) Posílám odkaz: https://www.lovemysalad.com/recipes
    DAHY
    DAHY --- ---
    Dobrá drůbež se na Vinohradech koupí taky tady. Kuřata, slepice, kohouti, pařátky plus skvělý klobásy.

    https://www.facebook.com/...1-dr%C5%AFbe%C5%BE%C3%A1rna-a-uzen%C3%A1%C5%99stv%C3%AD-261247034349705/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IDENTITY: má tam ceny mezi 130-160 za kilo
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ZUZKAOU: Na kolik tak přibližně vyjde kuře? Zatím jsem kupovala na trzích na Heřmaňáku krmený mlíkem a kukuřicí, tak bych chtěla srovnání. Děkuju.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Z vysočiny jezdí na tylák pravidelně s drůbeží, králíky, vajíčky a případně kozím sýrem, objednávky přes fb.

    https://www.facebook.com/StatecekNaRachackach/

    zatím jsem od něj brala kuřata a vajíčka - kuřata jsou fakt super, rozdíl proti koncetrákovým je dost znatelný. Teď budu brát slepici a kohoutka.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDEMIK: MUTHA: má pravdu. Ottolenghi je v tomhle boží.

    A pak chceš ještě indické recepty.

    Na to je buď https://www.youtube.com/channel/UC_R8qIXaTKpkAJuuiZhHTmA

    a nebo hodně šikovná Krišňácká kuchařka http://www.burfi.net/burfi/krsnova_vegetarianska_kucharka.pdf
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ALDEMIK: Mám kuchařku Saláty s láskou. Jak už název napovídá, jsou v ní jen saláty (i když občas i teplé), ale na léto ideální. Nakonec člověk často nejí dvě teplá jídla denně a na večeři se salát hodí. Autor se rozhodl obědvat celý rok jen saláty a pokusil se vymyslet na každý den jiný, přičemž se snažil zachovat ideální podíly jednotlivých složek (bílkoviny, sacharidy, tuky). A je tam i v úvodu povídání o tom, jak si ty suroviny rozděloval, takže člověk může snadno tvořit i vlastní recepty.. Některé jsou fakt hodně zajímavé. Recepty jsou rozdělené i podle strávníků a některé mají víc variant, takže najdeš i verze pro vegany, vitariány a podobně. Přikládám jeden recept, co mi hodně zachutnal, je to pro jednu osobu:

    1 malá salátová okurka
    100g uvařené cizrny (klidně z konzervy)
    1 upečený lilek nakrájený na kostky
    čerstvá máta
    zrníčka z granátového jablka (já používám i kapary, na sladký v salátu moc nejsem)
    zálivka: 1Pl olivového oleje, 2 pl zakysané smetany, sůl, pepř.


    QUANTI: Lehká kuchyně od Pohlreicha. Hezká knížka, dobrý recepty (i když občas míň obvyklý suroviny jako jakubky). Ideální na to, aby sis ji přála k svátku, nebo tak.

    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    QUANTI: Florentyna ma spise klasiku a ne moc rychlou
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    mě by zas zajímaly klidně masové, ale rychlé, lehké a zdravé večeře... Florentýna? Jamie Oliver? nějaký jiný zdroj?
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ALDEMIK: a co Hanka Zemanova? Ma v knizkach sikovne recepty, ktere se daji ruzne upravovat, podle surovin doma.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ALDEMIK: http://kitchenstory.cz

    loni vydali i kuchařku
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Doporučil byste mi někdo český nebo anglický web s recepty založenými na zelenině a luštěninách?
    Přijela jsem z týdenního výletu, kde se vařilo víceméně vegetariánsky, a došlo mi, že mi to hrozně vyhovuje, ale že to prostě sama neumím/nemám to zaběhané a nic mě vlastně nenapadá.

    Vařívala jsem podle kuchařky ze Svatojánu, ale tam to imho přešlo k veganským receptům s častým použitím surovin, co pro mě nejsou úplně dostupné.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Chcete si někdo zvavařit v zámecké kuchyni? Teď od čtvrtka do neděle pro 35 lidí.
    Je to na zámku v Úsobí https://www.zamekusobi.cz/ a pro mezinárodní larp o sklonku osmanské říše http://harem.rolling.cz/

    Kuchyně je tam vcelku funkční, prostředí nádherné, tým a účastníci moc milí a skvělí majitelé.

    Celkový rozpočet na suroviny a kuchaře je 20 000 Kč, teoreticky je to 15000 na suroviny a 5000 na kuchaře, ale pokud zvládnete ušetřit na surovinách, tak by se asi teoreticky dalo profakturovat všechno najednou, takže by zbylo víc peněz na vás. (ale to musíte mít takovou živnost, že vám projdou faktury z makra do vlastního účetnictví, žejo)

    Doprava ideálně vlastním autem, s tím, že náklady na cestu jsou pochopitelně proplaceny.

    Vařila jsem tam teĎ, ale na druhý běh fakt nemám už čas a prostor.

    Vcelku úspěšný jídelníček i s odkazy na recepty je zde, pokud by se někomu nechtělo vymýšlet si vlastní a chtěl ho převzít, tak dodám i nákupní seznamy do makra...

    pište na harem@rolling.cz

    dotazy klidně mně do pošty.


    AIJA
    AIJA --- ---
    87HIGHFLYER:
    Aaaaa, neformuluju přesně? Tedo do...:-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    AIJA: i zvenku? Vot těchnika!
    AIJA
    AIJA --- ---
    87HIGHFLYER:
    Mně mrazák mrazí, tak ne:-)
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    AIJA: a nezvadne tam?
    AIJA
    AIJA --- ---
    EDERA:
    O mraženým tu ještě řeč nebyla:-)
    Tak ho rozmixuj s trochou soli a oleje na pesto podle těch linků. Dělávám to zhruba taky tak. Jen nedávej v rámci vylepšení olivovej olej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam