Dělala jsem poprvé domácí šunku v šunkovaru. Kilo vepřové kýty nakrájené na kostky o hraně cca 1,5 cm, hrst masa naškrábaná, lžička medu, dvě lžičky Pragandy a dvě obyč soli. Míchané půl hodiny, odleželé v lednici po dobu cca 36 hodin, v mezidobí ještě jednou promíchané. Táhla jsem to cca 1,5 ve vodní lázni jako vývar, tzn. ode dna šly bublinky, ale nevařilo se to. Teď tedy ochutnávám a nemůžu se rozhodnout, jestli je to úplně OK. Barva pěkná, dobře drží, chuť taky jde, ale zdá se mi trochu suchá. V receptech na netu píšou na kilo masa tepelnou úpravu od jedné do dvou hodin, tak jsem to dala na tu 1,5 a nevím, jestli to nebylo moc - právě poslední hodinu se mi nahoře začala vylučovat tekutina. Nebo je na šunku vepřová kýta málo tučná?