• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FITH: “Nechci nejakou, co muzu rychle uvarit.” “Tady mas omacku, co je hotova za pet minut.”

    Vis jak :).
    FITH
    FITH --- ---
    GUDRUN: Mam takovou oblibenou rychlovku,suroviny mam vzdy doma a nemusi se mrazit ani jinak uchovavat neb je hotova za pet minut. Olivovy olej ,sardelky, cherry rajcatka + syr.
    DAHY
    DAHY --- ---
    GUDRUN: Prostě ragú s bílým vínem místo červeného a bez rajčat. Ten divočák snese i třeba sušené/mleté houby a hodně rozmarýnu, aby to nebyla jen varianta boloňské a bude to snad pořád autenticky italské.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: nyxovská odpověď - omáčky na těstoviny se daj normálně zavařit a pak nezabíraj místo v mrazáku ;-)

    Ale určitě chceš rajčatovou máslovou

    Naučte se geniální rajčatovou omáčku podle Marcelly Hazan | Prima Fresh
    http://fresh.iprima.cz/jak-na/rajcatova-omacka-podle-marcelly-hazan

    nějaké ragů.

    zamrazit jdou i pesta.

    Necheš mrazit smetanové omáčky.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DAHY: co je bílé ragu? králíka nemám, ale třeba me to inspiruje zajimavym směrem.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: ono to bude znít blbe, ale to je na me moc český, českou kuchyni vůbec nevarim, neumím a nevyhledavam. každopádně zadání by to jinak splňovalo :-)
    DAHY
    DAHY --- ---
    GUDRUN: Mrazí se ale špatně, protože to člověk všechno sežere.
    DAHY
    DAHY --- ---
    GUDRUN: Ragú z divočáka nebo lehčí bílé ragú z králíka.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GUDRUN: počítá se rajská? Maso na základ dělám v crockpotu a omáčky vařím vždycky víc, aby v mrazáku byly vždycky dvě porce, když zůstane některé z dětí doma ze školky :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    poraďte nějakou omáčku na těstoviny, která se dobře mrazí a stojí za to. Mám boloňskou, ale chtěla bych ještě něco jinýho. Vím, že je spousta minutkovejch, kdy člověk udělá omáčku, než se mu uvaří těstoviny, ale chci mít fakt kostku něčeho v mrazáku, co na uvařený těstoviny hodím a hotovo. Pokud se to vyrábí v crockpotu, je to bonus navíc.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    GINGERCAT: ááá, je další v pořadí, díky
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    JAJITA: jsi mi připomněla, že už jsem dlouho nedělala vepřovou roládu podle Mary Berry - s meruňkovou nádivkou. Doporučuju!

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FITH: to zní dost dobře, vyrážím pro sýr ;)
    FITH
    FITH --- ---
    JAJITA: Udelej z toho roladu,napln pacetou,spenatem a gorgonzolou a upec :o)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    mám tady 3/4 kg pečeně bez kosti v celku a došly mi nápady, poradíte mi nějaký echt recept?
    díky předem
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    IKA: podle me se chtej zbavit odchazejiciho modelu trouby (coz imho je) a tak se vas snazej "upsellovat" ze dostanete neco navic. jak rika zuzka... pokud nepecete pecivo, imho to nebudete valne uzivat. peceni masa s parou je ferovejsi nez 'nasucho', ale tohle neni domaci konvektovat.

    spis bych se podival jakej je rozdil v cene za tuhle troubu a pak za troubu a mikrovlnu, abyste vedeli odkud vitr vane
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    IKA: mno, ne - protože jim elektrolux sponzoruje pečempecem.... Podle toho co říkala, tak to není špatné, ale život jí to nezměnilo. Jako pokud někdo vyloženě touží po pravidelném pečení baget, které se nedají zavřit do litinového hrnce, tak ta parní trouba v kombinaci s litinovým tálem bude nabízet nejlepší výsledky bez toho, aby se ohrožovala běžná trouba větším množstvím páry.
    IKA
    IKA --- ---
    Každopádne, ak by sa tu našiel niekto, komu parná trúba zmenila život, tak by ma zaujímali detaily.:)
    IKA
    IKA --- ---
    MUTHA: To je zaujímavý nápad, ďakujem.
    IKA
    IKA --- ---
    MUTHA: No práveže sa obávam, že to nevyužijeme. Pôvodne sme chceli normálnu trúbu a mikrovlnku, aby si mohol muž občas niečo ohriať (tak to máme teraz), ale predajca nám tvrdí, že ohrievanie sa dá v parnej trúbe a mikrovlnku teda netreba (mne to je jedno, ja si ohrievam jedlo radšej na sporáku.)

    Láka ma, že by sme ušetrili miesto (o jeden spotrebič menej), ale nejak nie som presvedčená, že to využijeme - pečiem hlavne zeleninu, a občas nejaký koláč.
    (Predajca len dokola opakoval, že v parnej trúbe je to "zdravšie", ale to ma nezaujíma.)

    ZUZKAOU: Má to hore taký šuplíček na vodu, ale koľko pary z toho vyrobí, neviem.
    Ďakujem za nasmerovanie na tú Maškrtnicu - našla som len nejaký reklamný obsah, kde je samozrejme parná trúba najdôležitejšia vychytávka - prosím písala niekde o tom aj neplatene?:)

    THEODORT: pečivo ma napadlo, ale nepečiem ho ani teraz, tak neviem, či začnem..

    Inak je to táto trúba:
    https://www.electrolux.cz/kitchen/cooking/ovens/steam-oven/eob9851xax/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MUTHA: tak třeba do těchhle hrnců můžeš dát dolů třeba pivo, je to fuk. Ale není to trouba no. I tak mi ale z toho jídlo chutná, hlavně brambory

    https://www.mall.cz/...B0EiwAfbrThzyctI_rOtPe2YV_3hJ_xcBT-4msKbuOhcetUmY2EJoGRisF6tUoNxoCzfsQAvD_BwE
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam