a jinak teda, co momentálně jede jak u našich dětí, tak u všech návštěv (dospělých i dětských), co tu v poslední době byly - vepřová pečeně (základ je opéct po všech stranách na oleji, pak podlít vodou a péct přikryté cca ty 2 hodiny, na posledních 10-15 minut odkrýt) s bramborovou kaší a vařenou zeleninovou směsí (používám mražené, většinou baby karotky + hrášek nebo hrášek+kukuřice+mrkev), přelité zahuštěnou vypečenou šťávou (správný postup jistě někdo dodá, já většinou tolik času nemám, takže do pekáče doleju trochu vody/vývaru/vína, odškrábnu a odvařím výpečky a zahustím instatní jíškou, dosolím a dopepřím podle chuti - ano, je to prasárna, ale až budu vařit pro Alcron a ne pro hladovou rodinu, tak to budu dělat správně!)
Podáváno v servírovacích mísách na stole, aby si každý mohl posloužit tím, na co má chuť, to vypadá velmi slavnostně, ač pracností je to srovnatelné s běžnou večeří.