• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele a ta parní trouba je takové to kam se nalije voda a dělá to trošku páry a nebo to umí vstřikovat opravdu dost a horké páry?

    Tu první testovala Juliana Maškrtnica (plus steam elektrolux) a na pečení to nemělo dostatečný výkon v množství a teplotě páry. Jako šlo to, ale dát dospod starý pekáč, na který se vychrstne hrnek vody je prostě z hlediska kvality zapaření trouby na chleba a spol. lepší.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    ja bych sel do parni trouby a rovnou bych se naucil delat vlastni pecivo.. ;)
    IKA
    IKA --- ---
    Prosím máte niekto skúsenosť s parnou trúbou? Ako sa vám s ňou pečie, na čo je super a čo vás naopak štve?

    (Rekonštruujeme kuchyňu a navrhli nám namiesto normálnej trúby parnú.)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Diky vsem, nakonec to bude veprove na houbach. Kurete ma tata po krk, protoze to je jediny jidlo, co si udela sam, kralika nejim pro zmenu ja :D. Diky moc!
    EDERA
    EDERA --- ---
    Pozdě, ale co kuře na víně?
    RISINA
    RISINA --- ---
    TRISSIE: Já už dávno nedávám pod kuře žádné máslo, stačí tem tuk, co se vypeče.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: jestli si na to vzpomenu, tak to budu muset zkusit. to je tak absurdní kombinace, že by to mohlo být skvělé.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Noooo.. ja mam hodne oblibenou bozohodovou vanocni kachnu se stredovecernim br salatem :))))) tze u me by to nebylo nic divneho... ale chapu, ze to muze byt pro nekoho prasarnicka
    Ale ten vypek na tom br salatu.. mnam:)))
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ZUZKAOU: ja taky a neprislo mi to divny :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: :) mobil :) zkratky

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KASUMI: původně jsem to četla jako bramborový salát a dost jsem se podivila ;-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZUZKAOU: díky za připomenutí. Dneska bylo k večeři :) bez br. Se salatem
    GALE
    GALE --- ---
    MOODYCAT: Řízek a vídeňský bramborový salát.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MOODYCAT: Kralik braillon s nokama, nebo bagetou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a jinak teda, co momentálně jede jak u našich dětí, tak u všech návštěv (dospělých i dětských), co tu v poslední době byly - vepřová pečeně (základ je opéct po všech stranách na oleji, pak podlít vodou a péct přikryté cca ty 2 hodiny, na posledních 10-15 minut odkrýt) s bramborovou kaší a vařenou zeleninovou směsí (používám mražené, většinou baby karotky + hrášek nebo hrášek+kukuřice+mrkev), přelité zahuštěnou vypečenou šťávou (správný postup jistě někdo dodá, já většinou tolik času nemám, takže do pekáče doleju trochu vody/vývaru/vína, odškrábnu a odvařím výpečky a zahustím instatní jíškou, dosolím a dopepřím podle chuti - ano, je to prasárna, ale až budu vařit pro Alcron a ne pro hladovou rodinu, tak to budu dělat správně!)

    Podáváno v servírovacích mísách na stole, aby si každý mohl posloužit tím, na co má chuť, to vypadá velmi slavnostně, ač pracností je to srovnatelné s běžnou večeří.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: tak to je skoro jako můj oblibenej recept, v mrazaku mám bylinkovy máslo, to nacpu v kouscich pod kůži (je tam vic bylinek), do dutiny citron, orezanej o kuru, sůl pepř pochopitelně, hotovo hned.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Diky moc za tipy :)!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MOODYCAT: případně zajímavá variace na pečené kuře je tohle:
    Tátovo kuře | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/4878-tatovo-kure.html
    já dávám daleko méně másla (tak 50g) a žádné citrony. Voňavé, zákeřně dobré, a nestrávíš v kuchyni moc času :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: do hodiny a půl maximálně, máš hotovo. I s přípravou a mytím použitého nádobí.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: a nechceš klasické pečené kuře s bramborem a třeba okurkovým salátem? Já bych k tomu třeba ještě ohřála mražený hrášek na másle.

    Pod kuře dej nové brambory a upeč je přímo v tom kuřecím sosu.


    Použij Kellerův postup trik je pečení na prudkou tepltou, svázané a dostatečně to osolit.
    Thomas Keller Roasted Chicken
    https://www.youtube.com/watch?v=EWLt6G85zC4

    How To Make The Best Roast Chicken Of All Time
    https://www.buzzfeed.com/christinebyrne/roast-chicken-rules?utm_term=.gsD4xR3J5#.lbdv8WmMk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam