• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEVIL: díky! tak to jsem ji měla moc hustou, příště víc naředím.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TRISSIE: konzistenci neco jako rajcatovej protlak, ale o trochu ridsi a vodnatejsi
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    čemu byste konzistencí přirovnali Campbell's cream of XX soup?
    (mám recept pro crockpot, do nějž je CCS potřeba; mám i recept, jak si ji vyrobit doma, ovšem trochu tápu v tom, zda mám správně konzistenci)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GUDRUN: Delam si di mrazaku omacku na zpusob leča, jen vsechny suroviny nakrajim na daleko mensi kousky. Bez vajec a uzeniny. Variace na konecne dochuceni a vyuziti pri rozmrazovani jsou podobne jako u bolonske. Taky si ji hodlam navarit na sestinedeli, suroviny maji vrchol sezony:-)
    AIJA
    AIJA --- ---
    GUDRUN:
    Perkelt.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    FITH: “Nechci nejakou, co muzu rychle uvarit.” “Tady mas omacku, co je hotova za pet minut.”

    Vis jak :).
    FITH
    FITH --- ---
    GUDRUN: Mam takovou oblibenou rychlovku,suroviny mam vzdy doma a nemusi se mrazit ani jinak uchovavat neb je hotova za pet minut. Olivovy olej ,sardelky, cherry rajcatka + syr.
    DAHY
    DAHY --- ---
    GUDRUN: Prostě ragú s bílým vínem místo červeného a bez rajčat. Ten divočák snese i třeba sušené/mleté houby a hodně rozmarýnu, aby to nebyla jen varianta boloňské a bude to snad pořád autenticky italské.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: nyxovská odpověď - omáčky na těstoviny se daj normálně zavařit a pak nezabíraj místo v mrazáku ;-)

    Ale určitě chceš rajčatovou máslovou

    Naučte se geniální rajčatovou omáčku podle Marcelly Hazan | Prima Fresh
    http://fresh.iprima.cz/jak-na/rajcatova-omacka-podle-marcelly-hazan

    nějaké ragů.

    zamrazit jdou i pesta.

    Necheš mrazit smetanové omáčky.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DAHY: co je bílé ragu? králíka nemám, ale třeba me to inspiruje zajimavym směrem.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    TRISSIE: ono to bude znít blbe, ale to je na me moc český, českou kuchyni vůbec nevarim, neumím a nevyhledavam. každopádně zadání by to jinak splňovalo :-)
    DAHY
    DAHY --- ---
    GUDRUN: Mrazí se ale špatně, protože to člověk všechno sežere.
    DAHY
    DAHY --- ---
    GUDRUN: Ragú z divočáka nebo lehčí bílé ragú z králíka.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GUDRUN: počítá se rajská? Maso na základ dělám v crockpotu a omáčky vařím vždycky víc, aby v mrazáku byly vždycky dvě porce, když zůstane některé z dětí doma ze školky :-)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    poraďte nějakou omáčku na těstoviny, která se dobře mrazí a stojí za to. Mám boloňskou, ale chtěla bych ještě něco jinýho. Vím, že je spousta minutkovejch, kdy člověk udělá omáčku, než se mu uvaří těstoviny, ale chci mít fakt kostku něčeho v mrazáku, co na uvařený těstoviny hodím a hotovo. Pokud se to vyrábí v crockpotu, je to bonus navíc.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    GINGERCAT: ááá, je další v pořadí, díky
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    JAJITA: jsi mi připomněla, že už jsem dlouho nedělala vepřovou roládu podle Mary Berry - s meruňkovou nádivkou. Doporučuju!

    JAJITA
    JAJITA --- ---
    FITH: to zní dost dobře, vyrážím pro sýr ;)
    FITH
    FITH --- ---
    JAJITA: Udelej z toho roladu,napln pacetou,spenatem a gorgonzolou a upec :o)
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    mám tady 3/4 kg pečeně bez kosti v celku a došly mi nápady, poradíte mi nějaký echt recept?
    díky předem
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    IKA: podle me se chtej zbavit odchazejiciho modelu trouby (coz imho je) a tak se vas snazej "upsellovat" ze dostanete neco navic. jak rika zuzka... pokud nepecete pecivo, imho to nebudete valne uzivat. peceni masa s parou je ferovejsi nez 'nasucho', ale tohle neni domaci konvektovat.

    spis bych se podival jakej je rozdil v cene za tuhle troubu a pak za troubu a mikrovlnu, abyste vedeli odkud vitr vane
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam