• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    EDERA
    EDERA --- ---
    BONEMINA: Koprem bude okořeněný ten losos, takže ne.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    EDERA: co koprova polevka? Akorat obcas se nad ni nekdo ofrnuje, ze je to jak nepovedena ridka koprovka.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    EDERA: Jaká je indická varianta květákové? Sama květákovou miluju, ale umím jen tu klasickou verzi - uvařit květák, část rozmixovat, část nechat v celku, dochutit mušátovým oříškem.
    Podnikla jsem několik pokusů o změnu - s vajíčkem, s paprikou, s kokosovým mlékem a nic mě nijak neuchvátilo.
    EDERA
    EDERA --- ---
    QUANTI: Hráškový krém byl posledně, když jsme se sešli ve stejné sestavě, co dorazí zítra. To by vypadalo, že jinou polívku ani neumím.:-D Na květákovou mám chuť taky (na takovou indickou variantu), ale už asi týden jsem nikde nepotkala žádný pěkný květák (ačkoliv kousek od mé z práce mají Vietnamci obchod s fakt širokou nabídkou ovoce a zeleniny).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EDERA: mně by sedla ta hrášková, případně pórková nebo květáková, ale jestli máš chuť na rajskou (já ji nemusím), směle do ní ;)
    EDERA
    EDERA --- ---
    RUTHLESS: Máma dělávala rajskou s rýží a květákem, taky lehounce kyselou. Na tu bych taky měla chuť.:-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    EDERA: To má pravdu!

    A teda rajská s ryzi, taková ta lehounce kysela, jak ji děla moje mama, tak tu bych k tomu dal! :-)

    A nebránil bych se ani vývaru asi.
    EDERA
    EDERA --- ---
    LORAIN: Rajčatová by mohla být.
    Bych se na polívku s chutí vybodla úplně, ale moje matka je zaseklá na pozici "oběd bez polévky není plnohodnotný".
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIONOR: To už by mi té ryby přišlo moc.:-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    EDERA: Hrášková, z pečené mrkve, rajčatová s bazalkovým pestem, minestrone.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Potřebuju nějaký nápad na polívku, když hlavním chodem bude pečený losos.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GILLIATT: smíchat s vařeným bulgurem, cibulí, nacpat do paprik a upéct v troubě, alobal netřeba
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    RUTHLESS:
    LUCIASHECK: strudl i rolada zneji super, ale jsem v trochu polnich podminkach a nemam suroviny.
    Zkusim vejce a papriky. Dik;)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GILLIATT: delavala jsem drubezi roladu nebo plnenou panenku bud se susenejma rajcatama, ricottou a fetou nebo listovym spenatem, cernejma olivama a fetou, volitelne mozno jeste zabalit do odpovidajici susene sunky.

    pro nacpani do paprik zdaleka neni zapotrebi alobal (nebo ty papriky muzes nakrajet a tu fetu s nima spolecne upect)

    poached eggs zapeceny s tomatem a fetou

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GILLIATT: Nejakej alanej štrůdl?
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Mam necely kilo zlehka zasmradly fety, nemate prosim nejaky tip na tepelnou upravu? Napadlo me nejak to nacpat do paprik, nebo upict/ogrilovat (ale to chce asi alobal, ten nemam...) diky:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: základ chceš červený kapie a postupně do toho přidávat pálení jaký chceš. Jestli jsi v praze, ta v holešovicích je litoměřický paprikář, který má moc pěkné, červené, nepálivé papriky a pak nějaké feferonky, už by tam mohli být i chilli papričkáři. prostě si udělej nepálivej lilkovo-paprikovej základ (4 dílů paprik na 1 díl lilku) základ a za stálého ochutnávání přidávej ostrost. Čistě teoreticky nemusí pálit vůbec.

    No a chceš dobrej olivovej olej.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Není tu nějakej sepcialista na ajvar? Dají se u nás sehnat dobrý papriky? Chtěl bych to udělat trochu zen, na vohni a tak.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    IKA: Džem jsem si přivezla, ale díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam