• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    LORAIN: Rajčatová by mohla být.
    Bych se na polívku s chutí vybodla úplně, ale moje matka je zaseklá na pozici "oběd bez polévky není plnohodnotný".
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    EDERA: Hrášková, z pečené mrkve, rajčatová s bazalkovým pestem, minestrone.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Potřebuju nějaký nápad na polívku, když hlavním chodem bude pečený losos.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GILLIATT: smíchat s vařeným bulgurem, cibulí, nacpat do paprik a upéct v troubě, alobal netřeba
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    RUTHLESS:
    LUCIASHECK: strudl i rolada zneji super, ale jsem v trochu polnich podminkach a nemam suroviny.
    Zkusim vejce a papriky. Dik;)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    GILLIATT: delavala jsem drubezi roladu nebo plnenou panenku bud se susenejma rajcatama, ricottou a fetou nebo listovym spenatem, cernejma olivama a fetou, volitelne mozno jeste zabalit do odpovidajici susene sunky.

    pro nacpani do paprik zdaleka neni zapotrebi alobal (nebo ty papriky muzes nakrajet a tu fetu s nima spolecne upect)

    poached eggs zapeceny s tomatem a fetou

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GILLIATT: Nejakej alanej štrůdl?
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Mam necely kilo zlehka zasmradly fety, nemate prosim nejaky tip na tepelnou upravu? Napadlo me nejak to nacpat do paprik, nebo upict/ogrilovat (ale to chce asi alobal, ten nemam...) diky:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: základ chceš červený kapie a postupně do toho přidávat pálení jaký chceš. Jestli jsi v praze, ta v holešovicích je litoměřický paprikář, který má moc pěkné, červené, nepálivé papriky a pak nějaké feferonky, už by tam mohli být i chilli papričkáři. prostě si udělej nepálivej lilkovo-paprikovej základ (4 dílů paprik na 1 díl lilku) základ a za stálého ochutnávání přidávej ostrost. Čistě teoreticky nemusí pálit vůbec.

    No a chceš dobrej olivovej olej.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Není tu nějakej sepcialista na ajvar? Dají se u nás sehnat dobrý papriky? Chtěl bych to udělat trochu zen, na vohni a tak.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    IKA: Džem jsem si přivezla, ale díky!
    TERA79
    TERA79 --- ---
    REONA: Uz je to ve sklenickach a jeste to protahnu troubou. Pridala sem matu a chilli, chutna to paradne, ted jeste az se to odlezi, se uvidi.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TERA79: přidej meloun a udělej smoothie.
    IKA
    IKA --- ---
    TERA79: Môj otec z nich varí strašne dobrý džem (ak sú figy príliš sladké, pridáva k nim aj trochu kyslejšie jablká.)
    REONA
    REONA --- ---
    TERA79: Konkretni recept nemam, ale myslim, ze z fiku se dela chutney k syrum, zkusila bych tedy googlit timto smerem.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Mám mísu ve čtvrtek trhaných fíků, jsou sladké a měkké a už nám lezou i ušima, sousedstvo podarováno. Co s nima?
    TESSS
    TESSS --- ---
    Nemate, pls, nekdo osvedceny recept na harissu?
    AIJA
    AIJA --- ---
    TOOMIX:
    Božkov je vońavější.
    FITH
    FITH --- ---
    TOOMIX: Tuzemak staci,davas tam jen trosku :o)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    FITH: teď jen jestli tam dát Diplomático nebo Božkov tuzemák, mám doma oba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam