• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    RUTHLESS:
    LUCIASHECK: strudl i rolada zneji super, ale jsem v trochu polnich podminkach a nemam suroviny.
    Zkusim vejce a papriky. Dik;)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    GILLIATT: Nejakej alanej štrůdl?
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    Mam necely kilo zlehka zasmradly fety, nemate prosim nejaky tip na tepelnou upravu? Napadlo me nejak to nacpat do paprik, nebo upict/ogrilovat (ale to chce asi alobal, ten nemam...) diky:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    87HIGHFLYER: základ chceš červený kapie a postupně do toho přidávat pálení jaký chceš. Jestli jsi v praze, ta v holešovicích je litoměřický paprikář, který má moc pěkné, červené, nepálivé papriky a pak nějaké feferonky, už by tam mohli být i chilli papričkáři. prostě si udělej nepálivej lilkovo-paprikovej základ (4 dílů paprik na 1 díl lilku) základ a za stálého ochutnávání přidávej ostrost. Čistě teoreticky nemusí pálit vůbec.

    No a chceš dobrej olivovej olej.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Není tu nějakej sepcialista na ajvar? Dají se u nás sehnat dobrý papriky? Chtěl bych to udělat trochu zen, na vohni a tak.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    IKA: Džem jsem si přivezla, ale díky!
    TERA79
    TERA79 --- ---
    REONA: Uz je to ve sklenickach a jeste to protahnu troubou. Pridala sem matu a chilli, chutna to paradne, ted jeste az se to odlezi, se uvidi.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TERA79: přidej meloun a udělej smoothie.
    IKA
    IKA --- ---
    TERA79: Môj otec z nich varí strašne dobrý džem (ak sú figy príliš sladké, pridáva k nim aj trochu kyslejšie jablká.)
    REONA
    REONA --- ---
    TERA79: Konkretni recept nemam, ale myslim, ze z fiku se dela chutney k syrum, zkusila bych tedy googlit timto smerem.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Mám mísu ve čtvrtek trhaných fíků, jsou sladké a měkké a už nám lezou i ušima, sousedstvo podarováno. Co s nima?
    TESSS
    TESSS --- ---
    Nemate, pls, nekdo osvedceny recept na harissu?
    AIJA
    AIJA --- ---
    TOOMIX:
    Božkov je vońavější.
    FITH
    FITH --- ---
    TOOMIX: Tuzemak staci,davas tam jen trosku :o)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    FITH: teď jen jestli tam dát Diplomático nebo Božkov tuzemák, mám doma oba
    FITH
    FITH --- ---
    TOOMIX: Klevelu,udelej klevelu...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Dostali jsme dost švestek a nestihnem to sníst. Předpokládám, že když je rozvařím s cukrem a citronovou šťávou, dám do skleniček a otočím dnem vzhůru, že vydrží. Nebo máte nějaký jiný nápad, kromě koláčů, knedlíků, zavaření a povidel? Díky
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DEVIL: díky! tak to jsem ji měla moc hustou, příště víc naředím.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    TRISSIE: konzistenci neco jako rajcatovej protlak, ale o trochu ridsi a vodnatejsi
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    čemu byste konzistencí přirovnali Campbell's cream of XX soup?
    (mám recept pro crockpot, do nějž je CCS potřeba; mám i recept, jak si ji vyrobit doma, ovšem trochu tápu v tom, zda mám správně konzistenci)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam