• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TERA79: nebude, ono se čisté sádlo kazí vcelku neochotně, ale když ho zahřeješ a přeliješ, tak s tím tak jako tak budeš mít méně crcání, než přendavat to za studena.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TERA79: Znovu zahřej a rozděl do sklenic.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Mám tukanský dotaz. Včera jsem škvařila sádlo a neměla sklenice, tak je ve skleněné míse s víkem (simax sklo). A teď už jsem sklenice přivezla. Když to přendám za pomoci stěrky do sklenic, bude se to kazit? Důvod je snažší skladovatelnost. Nebo radši nechat tak jak je?
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    TOOMIX: bazalkova sul. Mam bazalkovou, koprovou a petrzelovou a je to rychly zpusob jak uchovat spoustu zeleneho na dlouho.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TOOMIX: Ja kdyz nestihnu zpracovat, tak davam do ledovych tvoritek a zaleju kvalitnim olivovym olejem a necham zmrznout (ano, vim, ze pises krome mrazeni, ale nevim, jak konkretne mrazis)
    Vyborny na zimu .. a velmi to ocenuju pri sous vide:)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mám větší množství čerstvé bazalky (2 truhlíky). Jak byste ji doporučili zpracovat, kromě pesta, zmrazení nebo naložení do oleje? Díky
    EDERA
    EDERA --- ---
    BONEMINA: Koprem bude okořeněný ten losos, takže ne.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    EDERA: co koprova polevka? Akorat obcas se nad ni nekdo ofrnuje, ze je to jak nepovedena ridka koprovka.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    EDERA: Jaká je indická varianta květákové? Sama květákovou miluju, ale umím jen tu klasickou verzi - uvařit květák, část rozmixovat, část nechat v celku, dochutit mušátovým oříškem.
    Podnikla jsem několik pokusů o změnu - s vajíčkem, s paprikou, s kokosovým mlékem a nic mě nijak neuchvátilo.
    EDERA
    EDERA --- ---
    QUANTI: Hráškový krém byl posledně, když jsme se sešli ve stejné sestavě, co dorazí zítra. To by vypadalo, že jinou polívku ani neumím.:-D Na květákovou mám chuť taky (na takovou indickou variantu), ale už asi týden jsem nikde nepotkala žádný pěkný květák (ačkoliv kousek od mé z práce mají Vietnamci obchod s fakt širokou nabídkou ovoce a zeleniny).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    EDERA: mně by sedla ta hrášková, případně pórková nebo květáková, ale jestli máš chuť na rajskou (já ji nemusím), směle do ní ;)
    EDERA
    EDERA --- ---
    RUTHLESS: Máma dělávala rajskou s rýží a květákem, taky lehounce kyselou. Na tu bych taky měla chuť.:-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    EDERA: To má pravdu!

    A teda rajská s ryzi, taková ta lehounce kysela, jak ji děla moje mama, tak tu bych k tomu dal! :-)

    A nebránil bych se ani vývaru asi.
    EDERA
    EDERA --- ---
    LORAIN: Rajčatová by mohla být.
    Bych se na polívku s chutí vybodla úplně, ale moje matka je zaseklá na pozici "oběd bez polévky není plnohodnotný".
    EDERA
    EDERA --- ---
    FIONOR: To už by mi té ryby přišlo moc.:-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    EDERA: Hrášková, z pečené mrkve, rajčatová s bazalkovým pestem, minestrone.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Potřebuju nějaký nápad na polívku, když hlavním chodem bude pečený losos.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GILLIATT: smíchat s vařeným bulgurem, cibulí, nacpat do paprik a upéct v troubě, alobal netřeba
    GILLIATT
    GILLIATT --- ---
    RUTHLESS:
    LUCIASHECK: strudl i rolada zneji super, ale jsem v trochu polnich podminkach a nemam suroviny.
    Zkusim vejce a papriky. Dik;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam