• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MIFKAL: souhlasím s Childovou, je EPICKEJ!

    CMLKA: od doby, co do ní přidávám zázvor a krevety, tak mi nikdy mdlá už nepřišla :)

    DEVIL: já to celkem chápu, taky tu "běžnou," co je na každym rohu, nemusim, připadá mi nudná k uzoufání.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    CMLKA: prosimtebe! dynova polivka ze by byla mdla? o tom sem jakteziv neslysel!

    ...ja vim, uz je tu zas ten kouzelny cas zkurvenejch dyni! snazim se byt tolerantni, ale tuhle zeleninu bych nejradsi pouzil na zahnani hladu v africe na humanitarni akci cloveka v plisni
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Nemate nekdo nejaky zajimavy recept na dynovou polevku, zjistila jsem, ze ta klasicka je pro me tak nejak mdla. Twisty co jsem nasla jsou spis tak do asijska s kokosovym mlekem a curry, coz taky nejak moc nemusim.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIFKAL: chceš kližku, nebo krk, nebo pupek - něco prorostlého. Zadní a nebo různé roštěnce budou nutně suché a imho jim dušení nesluší. Co nejlepší víno a ideálně i ten hovězí vývar k tomu.

    Finta je v opečení všeho samostatně a tak, aby ti vznikly hnědé,karamelizované kousky a teprve pak to dát dusit dohromady s kořením a vínem.

    Jestli na to máš víkend, udělej ten podle Julie Child - protože to fakt chce vydržet a podávat ho až druhej den.

    Hovězí po burgundsku podle Julie Child (Boeuf bourguignon) - Chefshop.cz
    https://www.chefshop.cz/blog-steak/hovezi-po-burgundsku-podle-julie-child--boeuf-bourguignon/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MIFKAL: dělám podle Vaňka, jen bez hub
    MIFKAL
    MIFKAL --- ---
    Hledám recept na boeuf bourgignon, který je ozkoušený a dobrý. Nemusí být nejvíc fancy a nejpracnější na světě, ale s časem na to počítám. Pokud to je nečeský recept, asi bych i ocenila radu, co na to koupit, pač s kusy masa se vždycky peru, když peču podle anglických receptů :)
    FAT
    FAT --- ---
    MONROE: Jedl jsem je smažené v těstíčku a dušené na víně.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    REONA: a když se to navíc šoupne do pomalého hrnce, je to naprosto boží ;)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    REONA: to je mi jasný :-) díky. ja varim hodně docela. akorát jsem potřebovala nějaký novy kombinace. na vaření podle receptu nejsou permonici úplně, takže jedem stylem "něco s něčím".
    REONA
    REONA --- ---
    GUDRUN: Btw když hodíš pod kuře zeleninu, jak psala Quanti (já nejraději kořenovou), tak k tomu můžeš nakrájet na čtvrtky i loupané brambory a máš celé jídlo s přílohou z jednoho pekáče. Jo a cibulí na měsíčky nic nezkazíš! :)
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    GUDRUN: dělávám to i s krůtím a chutnolo to i známé která tvrdí, že je krůtí bez chuti =)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PETATA: tohle je super kombinace, jako jo, nechtěla jsem rajčata, ale občas mi projdou a tohle mi zní skvěle!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    QUANTI: bylo dneska, naprosto jednoduchý, ale dobrý.
    KOCHANSKA_CH: sušený bejt můžou, občas. Zkusíme :-)
    MAAJAA: Papriky jsou zelenina, na který se shodneme, s kuřetem péct by mě nenapadlo, taky zařazuju.
    AIJA: mexickou zkusím, to zní dobře :-) orientální se podívím, co to je, ale čínu ráda čerstvou :-D
    FITH: žampiony jsem na seznam zakázaných surovin neuvedla, ale jsou tam taky :-/
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: nakonec jsem to jen otrhal, opláchnul a dal do mrazáku. Jen co doroste druhá várka (tak do týdne) zkusím tu sůl
    LEA1
    LEA1 --- ---
    QUANTI: tipy na jídla z kvalitních surovin nebo recept na české rizoto s kari vždycky ocením
    FITH
    FITH --- ---
    GUDRUN: Zampiony,cibule,cesnek,rozmaryn,sul na to stehna,lehce podlit vinem nebo vodou.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GUDRUN:
    Zkus někdy koupit v Lidlu jejich mraženou Orientální nebo Mexickou směs. Vysypat potřebné množství ke kuřeti a je to skvělý.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ADELHAIDA:
    Tak to pak jo.
    PETATA
    PETATA --- ---
    GUDRUN: me bavi hodne kure po baskicku
    na konci se zelenina z pod kurete smicha s ryzi a je z toho vyborna priloha (uzeninu mozno vynechat a nevim, zda vadi i rajcata v plechu, ale treba prijdes na nejakou obmenu)

    Kuře po baskicku | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/8674-kure-po-baskicku.html
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    GUDRUN: Já ráda dělám s paprikou, tu nakrájím na kousky nebo proužky tu přidám k masu, které většinou i posypu mletou paprikou,ale není to nutné. Dospod dávám trochu másla a schovám to podbalobal a na posledních cca 15 min sunadám alobal.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GUDRUN: Sušená rajčata jsou také ze hry? K tomu cibule, česnek, olivy, kapary a trocha bylin.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: tak nejjedodnušší je pod to prsknout brambory na větší kousky. Pak to nepodlejvej a zeleninu udělej zvlášť - klasicej je hrášek.

    Ale jinak asi hledáš tohle https://www.olivemagazine.com/recipes/meat-and-poultry/best-chicken-thigh-recipes/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam