• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    AIJA
    AIJA --- ---
    GUDRUN:
    Zkus někdy koupit v Lidlu jejich mraženou Orientální nebo Mexickou směs. Vysypat potřebné množství ke kuřeti a je to skvělý.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ADELHAIDA:
    Tak to pak jo.
    PETATA
    PETATA --- ---
    GUDRUN: me bavi hodne kure po baskicku
    na konci se zelenina z pod kurete smicha s ryzi a je z toho vyborna priloha (uzeninu mozno vynechat a nevim, zda vadi i rajcata v plechu, ale treba prijdes na nejakou obmenu)

    Kuře po baskicku | Apetitonline.cz
    http://www.apetitonline.cz/recepty/8674-kure-po-baskicku.html
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    GUDRUN: Já ráda dělám s paprikou, tu nakrájím na kousky nebo proužky tu přidám k masu, které většinou i posypu mletou paprikou,ale není to nutné. Dospod dávám trochu másla a schovám to podbalobal a na posledních cca 15 min sunadám alobal.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    GUDRUN: Sušená rajčata jsou také ze hry? K tomu cibule, česnek, olivy, kapary a trocha bylin.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GUDRUN: tak nejjedodnušší je pod to prsknout brambory na větší kousky. Pak to nepodlejvej a zeleninu udělej zvlášť - klasicej je hrášek.

    Ale jinak asi hledáš tohle https://www.olivemagazine.com/recipes/meat-and-poultry/best-chicken-thigh-recipes/
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    QUANTI: to je sice fakt trivialni, ale nedelame to, takže zkusim :-) Diky!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    GUDRUN: já ráda hodím stehna na mraženou zeleninovou směs (buď pod svíčkovou, nebo hrášek-kukuřice-mrkev), okořenit podle chuti, zelenina nasákne vůni a chuť z kuřete a je to výborný, když zbude, dá se sekundárně zpracovat do českého "rizota" (přidávám kari).
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    chtěla bych recept, kdy flaknu kuřecí stehna do zapikaci misky s necim a výsledkem je večeře, ke které stačí dodat vhodnou přílohu. obvykle dělám na pivu nebo se zelím, ale určité jsou i další varianty. mimo hru jsou rajčata (protlak je ok), cukiny, lilky, fazole, brokolice. za případne nápady budu vděčná.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    AIJA: Protože, abych tam měla hodně pektinu, tak jsem tam jabka nakrájela i s jádřincema a šlupkama. Navíc jsem chtěla docílit konzistence pyré. Přišlo mi, že práce s tím bylo stejně, jako kdybych jablka loupala (měla tlusté šlupky, které by v marmeládě asi nebyly nic moc), nebo je krájela na menší kousky, a ještě vyndavala jádřince.
    AIJA
    AIJA --- ---
    ADELHAIDA:
    Pektin zahušťuje, takže proto je marmeláda z jablek hustší. A proč jsi to pasírovala? Mě to nikdy nenapadlo, má se to?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    JAJITA DEVIL: Díky vám, vzhledem k tomu, že se to do roka sní, tak se na další převaření vykašlu. Jojo, je to sterilace, ale sterilizace taky není špatná. Kdo by chtěl, aby se mu marmelády ve spíži nekontrolovaně množily :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ADELHAIDA: jinak je to imho sterilace nikoliv sterilizace fyi
    ja teda nesteriluju nic krom okurek. horky kompoty/marmelady/chutney naleju horky do sklenic, zavru a prevratim. po schladnuti akorat kontroluju, jestli je vicko prohnuty dovnitr. jednou se mi stalo ze mi zkvasila sklenice vokurek a nedavno jedna sklenicka jahodovyho zahouru (v obou pripadech prorezly vicka)

    mela bys ty sklenice a vicka vyvarit nad parou nebo ve vode. pokud si tak ucinila a produkt si do nich lila po jeho prevareni, nesteriloval bych. za tyden se jdi podivat, zda sou vicka prohnuty dovnitr. pokud ano, vse je ok
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    ADELHAIDA: jedinou tuhle ještě steriluji, pro jistotu
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Prosím o radu - dělala jsem poprvé jablečnou marmeládu. Nejdřív jsem nakrájená jablka rozvařila (cca 15 minut varu), pak přepasírovala, a dala znova vařit. Přidala jsem cukr, skořici, kyselinu citronovou a panáka rumu. Výslednej produkt byl o dost hustší, než normální marmeláda a při varu dělal takový to "ble ble puc", kdy při "puc" to prskne a opaří lidi v okolí. Přesto mi, když jsem plnila sklenice, přišlo, že nejsou tak horký, jak by měly být - normálně na nich neudržím ruku a tady to vcelku šlo. Převrátila jsem to na víčka a čekám 15 minut.

    Myslíte, že sterilizace je dostatečná, nebo to mám ještě nějak řešit? A jak? Sklenice nejsou klasický zavařovačky, ale sbírka jogurtovek a pod., hrnec na zavařování nemám.
    AIJA
    AIJA --- ---
    TERA79:
    Moje máti mívala v míse s víkem sádlo několik měsíců a nic se s ním nestalo. V komoře měla chladno, ale v lednici se tomu vyhýbat nechci, tak do sklenic přendám studené. Nechce se mi to pak zase chladit. V těchto vedrech by mohlo žluknout...
    TERA79
    TERA79 --- ---
    KOCHANSKA_CH:
    ZUZKAOU: Díky, ženy! Jednou bylo chlupaté, ale to si myslím, nebylo sádlem, ale špatně umytým a usušeným víkem. Škvařilo se na zabijačce za polních podmínek.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TERA79: nebude, ono se čisté sádlo kazí vcelku neochotně, ale když ho zahřeješ a přeliješ, tak s tím tak jako tak budeš mít méně crcání, než přendavat to za studena.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    TERA79: Znovu zahřej a rozděl do sklenic.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Mám tukanský dotaz. Včera jsem škvařila sádlo a neměla sklenice, tak je ve skleněné míse s víkem (simax sklo). A teď už jsem sklenice přivezla. Když to přendám za pomoci stěrky do sklenic, bude se to kazit? Důvod je snažší skladovatelnost. Nebo radši nechat tak jak je?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam