Prosím o radu - dělala jsem poprvé jablečnou marmeládu. Nejdřív jsem nakrájená jablka rozvařila (cca 15 minut varu), pak přepasírovala, a dala znova vařit. Přidala jsem cukr, skořici, kyselinu citronovou a panáka rumu. Výslednej produkt byl o dost hustší, než normální marmeláda a při varu dělal takový to "ble ble puc", kdy při "puc" to prskne a opaří lidi v okolí. Přesto mi, když jsem plnila sklenice, přišlo, že nejsou tak horký, jak by měly být - normálně na nich neudržím ruku a tady to vcelku šlo. Převrátila jsem to na víčka a čekám 15 minut.
Myslíte, že sterilizace je dostatečná, nebo to mám ještě nějak řešit? A jak? Sklenice nejsou klasický zavařovačky, ale sbírka jogurtovek a pod., hrnec na zavařování nemám.