• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    LORAIN: Lidl začal dělat dobré špekáčky pod značkou Pure.

    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LORAIN: ja kupuju v lidlu, ale bohuzel nevim, jestli jsou to burty nebo spekacky.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LORAIN: My měli výborný špekáčky z Naše maso.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    LORAIN: Ke Sváčkovi?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Kam v Praze na dobrý a kvalitní špekáčky (vhodné pro děti)? Ideálně Pha 2 nebo 5.
    RISINA
    RISINA --- ---
    MOODYCAT: Nechat si od kamarádky přinést pho? ;-)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Máte někdo tip na dobrej nepredrazenej demi glace? Minule sem kupoval na rohlíku, chuťově docela dobrý, ale 150 za 100ml je mimo. Kupoval sem dřív v Meat Marketu v Karlíně, ale teď to mám trochu z ruky
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    MOODYCAT: ja kdzy sem dycky byl druhej den v totalnim zlu, tak sem si na cibuli osmazil trochu mletyho veprovyho, zalil to vodou, hodil tam hovezi kostku a nakonec zahustil trochou mouky. k tomu brambory vareny ve slupce (kocovinova lenost je loupat) a k tomu vitaminy (vlazny kysely zeli z pytliku:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: takhle to pak vypadá v nezjednodušené verzi, ale vyžaduje to suroviny navíc https://www.seriouseats.com/recipes/2010/12/sichuan-style-chicken-noodle-soup-recipe.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: tím pádem bych prostě někde zkusila koupit slušný vývar a udělala nějakou generickou asijskou pálivou nudlovku viz RUTHLESS:

    možná toto - https://www.recipetineats.com/chinese-noodle-soup/

    když vezmeš vývar a kuřecí prsa, tak jsou do 15 minut hotový, vyndáš je, ochutíš vývar, zavaříš nudle, přidáš zeleninu, nakrájíš kuřecí a vrátíš do polívky. Místo bok-čoje klidně pórek. Bez sezamového oleje se obejdeš, čínský víno nahradíš bílým vínem - spíš sladším. A vezmi k tomu nějakou chilli omáčku
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZUZKAOU: OMG? NECHCI nyxí rady :D!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: počkej, ale v těchhle scénářích na to vaření stejně většinou nedojde, ne? :-D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: me prijde dobra i ta polivka z kimchi, jak mas na blogu..
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ZUZKAOU: Se poněkud neslučuje s "přijedem s kamarádkou a něco vám uvaříme".
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: objednala bych pho.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOODYCAT: ramen. Respektive, v sobotu jsem byl u nas v dome u Cinanu a dal si ramen za 89. Pristala mi misa horky, palivy vody s prijemnou vyvarovoy chuti, ar hub, nejaka pseudo zelenin a dobry nudle. a pivo. Dlouho jsem po naprosto priserny noci nebyl stastnejsi.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MOODYCAT: česnečka a vepřový plátek na pepři s bramborama
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jste muž, máte kocovinu a dali byste si dobrý oběd, který se ale dá uvařit cca za hodinu. Co by to bylo?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: něco mi říká, že manželky jihofrancouzských rybářů tu polívku vaří tak, že vezmou co se jejich manželům nepodaří prodat a zužitkují to ;-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MUTHA: Dík. K té bouillabaise, sháníš do ní ropušnici a dáváš do ní ryby v tom "jediném správném" poměru, nebo tam naházíš po vzoru dávných uživatelů co moře dalo? Zatím jsem si na ni netroufla, a to z důvodu, že v Klenotech evropské kuchyně jsou vyjmenovaný ryby, který do ní patřej a žádný jiný, a mě to nějak odradilo. Je mi jasný, že je to asi blbost, ale napsal bys mi prosím, jak ji děláš ty?
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    Ahoj, prosim vas nekdo, nakej oblibenej tecept na divočáka? Mam kančí kýtu. Nechci zelí ani šípkovou, děkuju
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    ADELHAIDA: halibut v pare s bylinkama (paru idealne tvorit z bileho vina :-)), rajskou rybi polevku, ruzne variace kari s krevetama
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ADELHAIDA: Mám ráda jemnější ryby, takže vede mořský vlk v solné krustě a kambala na másle. A miluju mušle svatého jakuba...
    FITH
    FITH --- ---
    ADELHAIDA: Ja mam rada sardinky,delam je na oliv.ol. s cesnekem a patrzeli :o)ADELHAIDA:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam