• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MOODYCAT: objednala bych pho.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MOODYCAT: ramen. Respektive, v sobotu jsem byl u nas v dome u Cinanu a dal si ramen za 89. Pristala mi misa horky, palivy vody s prijemnou vyvarovoy chuti, ar hub, nejaka pseudo zelenin a dobry nudle. a pivo. Dlouho jsem po naprosto priserny noci nebyl stastnejsi.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MOODYCAT: česnečka a vepřový plátek na pepři s bramborama
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Jste muž, máte kocovinu a dali byste si dobrý oběd, který se ale dá uvařit cca za hodinu. Co by to bylo?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ADELHAIDA: něco mi říká, že manželky jihofrancouzských rybářů tu polívku vaří tak, že vezmou co se jejich manželům nepodaří prodat a zužitkují to ;-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    MUTHA: Dík. K té bouillabaise, sháníš do ní ropušnici a dáváš do ní ryby v tom "jediném správném" poměru, nebo tam naházíš po vzoru dávných uživatelů co moře dalo? Zatím jsem si na ni netroufla, a to z důvodu, že v Klenotech evropské kuchyně jsou vyjmenovaný ryby, který do ní patřej a žádný jiný, a mě to nějak odradilo. Je mi jasný, že je to asi blbost, ale napsal bys mi prosím, jak ji děláš ty?
    HOFFMI
    HOFFMI --- ---
    Ahoj, prosim vas nekdo, nakej oblibenej tecept na divočáka? Mam kančí kýtu. Nechci zelí ani šípkovou, děkuju
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    ADELHAIDA: halibut v pare s bylinkama (paru idealne tvorit z bileho vina :-)), rajskou rybi polevku, ruzne variace kari s krevetama
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ADELHAIDA: Mám ráda jemnější ryby, takže vede mořský vlk v solné krustě a kambala na másle. A miluju mušle svatého jakuba...
    FITH
    FITH --- ---
    ADELHAIDA: Ja mam rada sardinky,delam je na oliv.ol. s cesnekem a patrzeli :o)ADELHAIDA:
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DEVIL: S tím sádlem je to blbý, já úplně zapomínám, že je to živočišný, a už jsem několikrát předložila vegetariánům/veganům moučníky v upřímném přesvědčení, že jsou z jejich hlediska zcela v pořádku.

    Jaká je vaše nejoblíbenější ryba a jak ji máte nejradši? Ve Štefánikově v Praze je relativně nová rybárna a já jim chci dělat kšefty, takže časem už nebude stačit "na másle opepřená a osolená" :-)
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    ja sem svyho casu v praci dycky byl nasranej kdyz mi majitel prines 5 pumpkinu, at z nich uvarim levnou vegetarianskou polivku. tak sem revoltoval tim ze sem zaklad na tu polivku smazil na sadle vypecenym ze slaniny. a von to pak s chuti jedl a ja sem byl se sebou spokojenej ;)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LUCIASHECK: Taky dýňovce dodávám říz zázvorem. Strouhám si ho tam čerstvý až na talíři. A děti si ji oživují špekovými kostkami.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MIFKAL: souhlasím s Childovou, je EPICKEJ!

    CMLKA: od doby, co do ní přidávám zázvor a krevety, tak mi nikdy mdlá už nepřišla :)

    DEVIL: já to celkem chápu, taky tu "běžnou," co je na každym rohu, nemusim, připadá mi nudná k uzoufání.
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    CMLKA: já mám globálně moc ráda tohle :) https://prkynko.cuketka.cz/suroviny/
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TOOMIX: jo! diky
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CMLKA: kitchenstory (manželé v kuchyni)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    tvl ja vlastne taky ten hype nikdy moc nepochopila.....
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    CMLKA: prosimtebe! dynova polivka ze by byla mdla? o tom sem jakteziv neslysel!

    ...ja vim, uz je tu zas ten kouzelny cas zkurvenejch dyni! snazim se byt tolerantni, ale tuhle zeleninu bych nejradsi pouzil na zahnani hladu v africe na humanitarni akci cloveka v plisni
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ZUZKAOU: hojnost vypada dobre...
    tudle dynovku jsem podle me zkousela, stejne si z toho nikdy nesednu na prdel no :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam