• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    ADELHAIDA: Dala bych medvedi cesnek, suseny. Ten ty problemy nezpusobuje.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Jj ten stred vyndas a pak nemas problemy se zlucnikem a nepotis cesnek porama..
    Treba
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    (kdo nezna opici experiment, tak treba tady https://jakubkouril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=421636)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    DEVIL: jo tak proto ja mam nauceny ten stred vyndavat :D
    byla jsem jak ta opicka s bananem, co nevi, proc na ten strom s bananem nema lezt, ale neleze tam :D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Utrit se soli sem zapomnel napsat
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    Cesnek se muze pridat do jidla citlivym jedincum pouze tak, ze se vyrizne ten stred, kterej pusobi na zazivani a celkovej oder..
    Kdyz vyriznes jadro tech strouzku a das na celou kytu 2-3 strouzky tak to bude do pohody
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    ADELHAIDA: Udělal bych ji tak, že bych tam dal žádnej česnek nebo tak dva stroužky max
    ADITU
    ADITU --- ---
    ADELHAIDA: jehněčí kýtu bez česneku dělají Kluci v akci - česnek dávají až do špenátu, takže záleží, jak máš pak ráda připravený špenát...?

    Jehněčí kýta na rozmarýnu — Kluci v akci — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/...10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/929-jehneci-kyta-na-rozmarynu/
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Mate prosim nekdo tip jak udelat jehneci kytu s minimem cesneku (tak dva strouzky max, lip bez)? Kojim novorozene a nechci mu zpusobit potize. Dik.
    AIJA
    AIJA --- ---
    GLOBALISTA:
    Z ryb byl boršč jednou v nějakém dokumentu. Vařili si ho nějací ukrajinští dělníci a ti tam teda dali veškeré odřezky z ryb. Vypadalo to dost eklhaft:-)
    Ale z vykostěného kapra je jinak dost dobrý, zkoušela jsem v létě, když jsme měli dost ryb a už jsem nevěděla co s tím.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SARAJ: borsc je takova 'zabijackova' polivka toho co ti doma zbylo, nebo to mas vzdy po ruce.
    prava ceska rybi polivka je takova 'rybi' zabijackova. zrakvis kapra, dobry maso upeces/usmazis, z kostnatejch casti udelas pecenace a zbytek hlav a vnitrnich organu promenis v polivku. hlavy se vzdy nejdriv uvarej, vyvar se zcedi a hlavy a ostatni koste se peclive oberou a pak hodej nazpet do polivky..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GLOBALISTA: huuu. Jakoze jikry? Obrane maso? hledat ty kosticky bych fakt nechtela..
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Známý z Vladivostoku dělal boršč z kapra.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    moje babicka - narozena na Zakarpatske Ukrajine- tvrdila k borsci toto: je to jidlo chudych, dej tam maso co mas;) mimo drubeze jsem jedla behem detstvi vsechny vyjmenovane kombinace.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MONROE: já dával minulý týden, hovězí přední, vepřová kýta a moravské uzené.
    TERKAXXX
    TERKAXXX --- ---
    MONROE: chápu, mě také. Budu dělat boršč tento týden. Já dělám i jen zeleninový boršč, když nemám žádné maso-přidám červenou čočku která boršč krásně zahustí.
    Někde jsem četla, že se dává mix masa-vepřový, hovězí, a jehněčí tuším.
    TERKAXXX
    TERKAXXX --- ---
    MONROE: každá domácnost má jiný recept na boršč a používá jiný druh masa, univerzální recept neexistuje ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    AIJA: Taky dělám jen z hovězích žeber.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    Náš ruský kolega tvrdí, že tam mají být tři druhy masa, ale připouští, že je to dost lokální záležitost.
    Pokud chceš jen hovězí, tak klidne stačí žebra na polévku, je nejlevnější.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONROE: Moje ukrajinska “guru” davala veprove plecko a hovezi zadni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam