• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Známý z Vladivostoku dělal boršč z kapra.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    moje babicka - narozena na Zakarpatske Ukrajine- tvrdila k borsci toto: je to jidlo chudych, dej tam maso co mas;) mimo drubeze jsem jedla behem detstvi vsechny vyjmenovane kombinace.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MONROE: já dával minulý týden, hovězí přední, vepřová kýta a moravské uzené.
    TERKAXXX
    TERKAXXX --- ---
    MONROE: chápu, mě také. Budu dělat boršč tento týden. Já dělám i jen zeleninový boršč, když nemám žádné maso-přidám červenou čočku která boršč krásně zahustí.
    Někde jsem četla, že se dává mix masa-vepřový, hovězí, a jehněčí tuším.
    TERKAXXX
    TERKAXXX --- ---
    MONROE: každá domácnost má jiný recept na boršč a používá jiný druh masa, univerzální recept neexistuje ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    AIJA: Taky dělám jen z hovězích žeber.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    Náš ruský kolega tvrdí, že tam mají být tři druhy masa, ale připouští, že je to dost lokální záležitost.
    Pokud chceš jen hovězí, tak klidne stačí žebra na polévku, je nejlevnější.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONROE: Moje ukrajinska “guru” davala veprove plecko a hovezi zadni
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONROE: ja davam nejaky hovezi predni a veprove plecko nebo kytu
    REONA
    REONA --- ---
    MONROE: Babička pocházela z Ukrajiny a dávala hovězí maso, ale nevím přesně jaké, každopádně víc, než že by obrala kosti.
    TESSS
    TESSS --- ---
    VSICHNIMAME: tak já to zkusím a dám vědět :)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TESSS: ne:)
    TESSS
    TESSS --- ---
    Mate nekfo zkusenost s vietnamskou dyni? Vypada trochu jako divná cuketa
    REONA
    REONA --- ---
    ELVIRA: Kuře na paprice
    ELVIRA
    ELVIRA --- ---
    TOOMIX: to zní fajn, zkusím. Dík
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELVIRA: delam krkovici. Vicemene jen sul, pepr, k tomu namoceny suseny houby, cibule, trochu podlit a nechat v troube/remosce do mekka
    ELVIRA
    ELVIRA --- ---
    TOOMIX: nejakej odvedcenej recept? veprovy moc nepouzivam, jaka cast je na to dobra?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELVIRA: vepřový na houbách
    ADITU
    ADITU --- ---
    ELVIRA: guláš bývá vděčný jídlo, ale to bude schovaný pod "takový ty klasiky"...?
    ELVIRA
    ELVIRA --- ---
    RUTHLESS: Bůček byl jako první!:)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ELVIRA: bramboracka a bucek s chlebem, horcici a okurkou, francouzsky brambory, bolonsky spagety, karbose s kasi a okurkovej salat.
    ELVIRA
    ELVIRA --- ---
    Ahoj, jsem už totálně bez inspirace. Něco jednoduchýho, ideálně maso. Mám dvojplotýnku s remosku. Kuře, chilli con carne a takovýty klasiky už mam za sebou. Je to pro dva chlapy, co nám dělají rekonstrukci. Díky
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    DAWIDOS: Co samosy?
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    GEISHA: jo tak. Tak vrzot není u těch akrylový ten hlavní problém, nevržou. Ale teda taky moc nemelou :-)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    GEISHA: tak ten mechanismus samozřejmě akrylový není, stejně jako ty tvoje předpokládám nemelou dřevem ;)
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    GEISHA: dobrý vědět, ty naše tedy přestaly fungovat velmi záhy po zakoupení :-/
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORAIN: já jsem spokojená s tescomáckými - https://eshop.tescoma.cz/mlynek-na-pepr-sul-virgo-wood-24-cm ale mám je teprve krátce...
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    LORAIN: mám jeden antitip - tohle určitě nebrat!
    Set mlýnků na pepř a sůl akryl 16 cm VITTEL, Peugeot | KULINA
    https://www.kulina.cz/set-mlynku-na-pepr-a-sul-akryl-16-cm-vittel-peugeot/d-87607/
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Můžete doporučit nějaké pořádné mlýnky na sůl a pepř? Nic elektrického, ideální je nějaký mechanický držák. Když budou ještě navíc hezké, je to výhoda, ale jsem smířená i s nepěknými.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    DAWIDOS: muj ind v kuchyni dycky delal manchurianskej kvetak. zni to nejak cinsky, ale indove to prej zboznujou (jak kde).
    rikam jak sem videl: zkryplis kvetak na zhruba stejny kvetiny, posypes chilli, pak vobalis v corn starch a zfritujes. vomacku udelas z chilli vomacky, soy sauce, na kostky pokrajena paprika a cibule, cesnek. zhustis to corn starch a az zeslizovati, tak v tom pohazis okapanej kvetak a zasypes zelenou cibuli..
    je to moc dobry, kdyz to nepreseres s chilly jak dycky von..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam