• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PEPITOCo mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ?
    Nedalo mi to a založil jsem klub stejného jména jako na....Přispějte zejména recepty racionální surovinami i přípravu, neobvyklé, zejména originální. Abyste tu mohli hledat, když nebudete mít sami dostatečnou vlastní inspiraci

    ADMINISTRÁTOŘI:
    Hrabalka, Kasumi, Wojtyla
    (všechna práva)
    rozbalit záhlaví
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SARAJ: borsc je takova 'zabijackova' polivka toho co ti doma zbylo, nebo to mas vzdy po ruce.
    prava ceska rybi polivka je takova 'rybi' zabijackova. zrakvis kapra, dobry maso upeces/usmazis, z kostnatejch casti udelas pecenace a zbytek hlav a vnitrnich organu promenis v polivku. hlavy se vzdy nejdriv uvarej, vyvar se zcedi a hlavy a ostatni koste se peclive oberou a pak hodej nazpet do polivky..
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    GLOBALISTA: huuu. Jakoze jikry? Obrane maso? hledat ty kosticky bych fakt nechtela..
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Známý z Vladivostoku dělal boršč z kapra.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    moje babicka - narozena na Zakarpatske Ukrajine- tvrdila k borsci toto: je to jidlo chudych, dej tam maso co mas;) mimo drubeze jsem jedla behem detstvi vsechny vyjmenovane kombinace.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MONROE: já dával minulý týden, hovězí přední, vepřová kýta a moravské uzené.
    TERKAXXX
    TERKAXXX --- ---
    MONROE: chápu, mě také. Budu dělat boršč tento týden. Já dělám i jen zeleninový boršč, když nemám žádné maso-přidám červenou čočku která boršč krásně zahustí.
    Někde jsem četla, že se dává mix masa-vepřový, hovězí, a jehněčí tuším.
    TERKAXXX
    TERKAXXX --- ---
    MONROE: každá domácnost má jiný recept na boršč a používá jiný druh masa, univerzální recept neexistuje ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    AIJA: Taky dělám jen z hovězích žeber.
    AIJA
    AIJA --- ---
    MONROE:
    Náš ruský kolega tvrdí, že tam mají být tři druhy masa, ale připouští, že je to dost lokální záležitost.
    Pokud chceš jen hovězí, tak klidne stačí žebra na polévku, je nejlevnější.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MONROE: Moje ukrajinska “guru” davala veprove plecko a hovezi zadni
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MONROE: ja davam nejaky hovezi predni a veprove plecko nebo kytu
    REONA
    REONA --- ---
    MONROE: Babička pocházela z Ukrajiny a dávala hovězí maso, ale nevím přesně jaké, každopádně víc, než že by obrala kosti.
    TESSS
    TESSS --- ---
    VSICHNIMAME: tak já to zkusím a dám vědět :)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TESSS: ne:)
    TESSS
    TESSS --- ---
    Mate nekfo zkusenost s vietnamskou dyni? Vypada trochu jako divná cuketa
    REONA
    REONA --- ---
    ELVIRA: Kuře na paprice
    ELVIRA
    ELVIRA --- ---
    TOOMIX: to zní fajn, zkusím. Dík
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELVIRA: delam krkovici. Vicemene jen sul, pepr, k tomu namoceny suseny houby, cibule, trochu podlit a nechat v troube/remosce do mekka
    ELVIRA
    ELVIRA --- ---
    TOOMIX: nejakej odvedcenej recept? veprovy moc nepouzivam, jaka cast je na to dobra?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ELVIRA: vepřový na houbách
    ADITU
    ADITU --- ---
    ELVIRA: guláš bývá vděčný jídlo, ale to bude schovaný pod "takový ty klasiky"...?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam